06 Ogos 2015

Aqiqah & Cukur Jambul Zaed Afif Nasri

alhamdulillah
selesai sudah buat aqiqah untuk baby zaed
kami tak buat majlis khas pun untuk dia 
tumpang majlis kenduri bibik a.k.a mak sedara je hehe
jimat disitu :)

2 ekor kambing selamat dijadikan kari & masak kurma
papaZN tempah dengan siap masak terus
alhamdulillah, sedap banget!
cepat abes lauknya...
walaupun sebelum tu ada rintangan last minute
tak dapat merasa kambing bako huhu!
takpela, Allah dah permudahkan segalanya pun
dah cukup bersyukur sangat dah kan? ;)

memula memang taknak buat sesi naik buai & cukur jambul
tapi dah mak papaZN nak, kita folo je la
takde naik buai, tapi ada cukur jambul
lagipun pagi tu ada sesi marhaban jugak 
bagus baby zaed...
senyap jek dia, hehehe

gambo tak banyak...
kena tunggu gambo-gambo dari OP pengantin

nanti mamaZN share gambo lagi ek! :)

10 comments:

eima berkata...

alhamdulillah .....
kite pun mmg xde buat majlis khas kat anak... tumpang majlis kahwin ngan majlis korban je ari tu utk icha dan fahim ..seklai ngan abah die tumpang buat akikah jugak .... sbb kecik2 dulu kate mak laki ai ...diorg tak mampu nk buat .... ikut pandangan ustaz kat kg pulak .... sblm nk buat korban lepaskan akikah dulu kalau mampu ..... so satu keluarga dah lepas dah .....

mama tisya berkata...

kambing kari & kurma sodap gk...tp kalo ada kambing bkr lg umpppp..tkpe nanti leh mkn kambing bakar ye nad hehe...gmbr 1st tu zaed mcm terselit kt tgh2 tu hehe

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

Alhamdulillah.,lega dh selesai kan..bby zayed punya jugak tk setel2..kekekke..aritu masa buat majlis die mmg buat sekor jek,,lagi sekor plan nk buat time adik ipar kawen..tup2x..smpai skang lom kawen lagi die..:p

el berkata...

kami lak igt nak wat raya haji ni..tgklah mcm mana...
meriah kan lau wat join2 sekali ni hehe

Fiza Rahman berkata...

Alhamdulillah..Majlis berjalan dengan lancar ☺

Chekgu Azrine berkata...

alhamdulillah..selesai sudah majlis...

QasehnyaRania berkata...

alhamdulillah
rania dlu saya buat dgn ez qurban

Azura Aziz berkata...

samalah.. haritu pun utk zhafran Alycia tumpang ms wedding kakak ipar.. alahai, good boy zaed..

mamaRIFQY berkata...

Senang buat 2in1 kan? Alhamdulillah dah selesai majlis die..

eija_sweetmama berkata...

Alhamdullillah, skrg ni mmg selalu org dok buat majlis tumpang² sekali je, Zaquan dulu pun akikah dan cukur jambul masa acik uyun dia kenduri nikah, Ziqry pnye akikah je x terbuat² lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...