29 Julai 2015

Short Getaway ~ Cameron Highlands | ASZI Homestay Yang Best!

abes dah citer raya...
kot ada citer pasal raya lagi nanti
mamaZN sambung balik ek, hihihi...

lamaaaaa sangat teringin nak pegi CH
ngidam gak la time preknen aritu
siap cakap kat papaZN 'jom la balik hari je'
memang takkk la utk dapat approval dari papaZN huhu!
at last sabtu aritu baru dapat pegi, hehehe
syoknya! dah 3 tahun tak jejak
last pegi, kakak nayli baru umo 1 tahun :)

dapat banyak jemputan open house pun terpaksa ditolak huhu
nak sangat pegi CH punya pasal
pegi sabtu aritu dengan harapan
CH tak ramai orang sebab sebuk beraya lagi, hehe...

semangat nak pegi, siap bawak bekal bagai
bawak nasi tomato, mi goreng dgn nugget
pastu ada la kacang2 ngan waffle gardenia
tak dilupakan sardin tin & roti
utk buat sandwich brekfes esoknya
semangat kan? haha!
owh, kami memang jenis bawak bekal
takde nak singgah2 utk makan
save bajet di situ, hihihi...

bertolak kul 8 pagi, kul 11.30 sampai CH
sebelum tu singgah shell nkve utk brekfes
makan bekalan yg dibawak tu je hihihi...
pegi lalu simpang pulai sebab nak balik ikut tapah
cuaca time kat simpang pulai cun jek
sampai kat atas, hujan turunnnnn T___T
plan nak ke sg palas & big red strawberry farm tertangguh
ksian la kat anak-anak...
kami trus je check in homestay
padahal check in sepatutnya kul 2
tapi kami kul doblas dah bleh lepak bilik
haha!

memula survey hotel
tapi bila pikir ahli dah bertambah
makanya pilih homestay je la
kami pilih nak dok kat kg taman sedia
sebab sana tenang sket banding dgn brinchang

kat kg taman sedia memang banyak chalet / homestay
pilih la dengan bijak, haha!

cam kami, kami pilih ASZI Homestay
tengok feedback semua puji
terus je la book nak dok sana

ingatkan tempatnya dalam kg taman sedia
rupanya atas bukit & kalau nak masuk kampung kena turun tangga (ikut shortcut)
memula cam 'alaaa, tak bestnya sebab mcm terpencil'
tapi lama-lama rasa ok plak
sebab selesa, tenang, tak bising, rileks sket hihi...

1 malam RM160
bilik attached dengan bilik air
pastu ada 2 katil queen bed
bersih!
ekon? tak payahhhhh... sejuk kot!
memang puas hati
kami mesti pilih! andai kata datang lagi

tak jalan sekeliling pun...
nak jenjalan ke tempat lain apatah lagi..
memang dok ontok-ontok je dalam bilik
sebab hujan!!! uwaaa...!
takpela, takde rezki nak berjalan masa day 1 tu

naseb baek bawak bekalan yg banyak
cukup sampai malam tu

pastu malam tu, seksaaaa nak tido!
sebab sejuk sampai ke tulang sumsum!
siap pakai stokin, sweater bagai
zaed plak 3 selimut mama balut dia hehe sejuksss nak mamp!

tapiii
kakak nayli paling tahan sejuk
tido pakai pampers je kot!
budak bertuah betul! =D

mamaZN cakap kat papaZN
5 tahun lagi la kot baru datang lagi
tak tahan sejuk! huhu...
bila dah lupa cemana rasa sejuk dia tu
baru kita datang balik CH ek papa? haha!

19 comments:

salwana nordin @ che'wa berkata...

wahhhhhhhh ke CH korang ye :)

seronoknya :)

Salina Johari berkata...

menarik ni....

Nana berkata...

woww besnye besnye jeless hehee

Nieyl berkata...

Singgah Pagi...
Okey la tu semalam 160 dapat 2 katil besar kan..
janji selesa..bersih =)

mama tisya berkata...

wah baby kecik dh jln2 CH...okla nad smp gk bw ank2..akak ni last pegi masa ank dara..sian tisya blum merasa hehe...padahal dlu ada menang free stay hotel tp tknk gk..ntah bila la nk smp..hehe

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

rindu jugak nak pegi CH

lieyalatif berkata...

menarik homestay tu nad...selesa dan yg paling penting ade 2 katil besaq...anak dah ramai kan tu yg penting hahaahahaha....ooo hujan plak yeak...

kemahin zaed dah sampai CH die hah....

eima berkata...

ok la not bad ... boleh mai try kat sini plak nanti

QasehnyaRania berkata...

menariknya homestay tu kak
mg nampak selesa kan

selamat hari raya
maaf zahir batin

Falsya berkata...

homestay not bad..tp kenapa comel sgt baby duk pakai shades tuh...gerammm tau...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

chalet aszi ni mmg elok bersih terjaga...pernah nak dok sini tp dh penoh sbb bilik yg disediakan tak banyak. Harga yg dibagi tu mmg murah. Nak gi sini..mmg kena menurun bukit ler...nak gi makan2 kat kg taman sedia kena turun ikut tangga. Bagus utk exercise, hehe...
Akak ni gi banyak kali pun tak penah jemu, adoii laa. Payah tul, huhu..

Beza adik zaed ngan kakak nayli...kakak nayli lemak banyak laa tu tak rasa sejuk, hehe. Adik zaed baru nak kumpul lemak, kihkih..

el berkata...

design luar rumah n cat dia cantek lah
teringin nak jln2 kat CH lagi..tp tulah husband x suka pi sana..nak pi ngan uols boleh?hehe

el berkata...

design luar rumah n cat dia cantek lah
teringin nak jln2 kat CH lagi..tp tulah husband x suka pi sana..nak pi ngan uols boleh?hehe

Masya berkata...

wahh sempat lg pg CH ye .... bagus² bawak bekal, kami pun gitu kalau pg bercuti hihihihi

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

cantek homestay ni..tk poernah lagi try stay homestay kat ch..maybe in future bole try..hhi..nway, comel bby zaed!!..=)

Iela Fazielah berkata...

nice homestay.... boleh cuba nnt

LYAfrina berkata...

boleh dijadikan rujukan nnti..harga pon berbaloi

kayyana berkata...

cantik jugak bilik die kan.. janji semua happy kan kak nad... still sejuk lg ke? sebab kwn kata da x sejuk sgt da kt atas tu

Fiza Rahman berkata...

Menarik gak homestay nya. Mana tau tetiba ke sana ker khenn ☺☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...