15 Jun 2015

Zaed Afif Nasri

assalamualaikum

nak update blog tp takde citer
nak citer pasal anak-anak je kang
orang lain plak muak nak baca
cepat la abes pantang..!
tak sabo nak jenjalan, muahaha! ;P

nak citer pasal nama baby
ZAED AFIF NASRI
instinct seorang mak ni kuat kot
dapat agak kali ni, baby boy
sejak tu dah start cari nama ;)
tapi nama baby girl tetap standby jugak
hehehe...

AFIF tu memang plan nak letak utk setiap anak lelaki
cam zakwan, ZAKWAN AFIF NAJMI
so adiknya kena la ada afif jugak
ada sebab kenapa nak nama afif ni
takpe, biar mamaZN simpan sorang je -___-"
maksud nama AFIF : yang bermaruah

mula la misi mencari nama pangkal Z
papaZN nak letak nama ZIDANE
amboiii sangat kan? hahaha!
very the mat saleh!
mamaZN tanya, 'apa maksud?'
papaZN jawab, 'maksud dia sama dengan nama zainudin agaknya'
amboiii lagi.. main agak-agak plakkk
konfiden sangat walau tak pasti
takmo la ragu-ragu, terus tukar nama lain
btw, apa maksud nama ZIDANE tu eh?

pastu dah papaZN pilih nama omputeh
mamaZN saje sakat nak letak nama ZACHARY
hahahah..! takmo kalah jugakkk
memang awal-awal la kena reject
dia kasi nama omputer bleh, kite tak bleh plak!
sedap apa nama tu, haha!
tapi sebab takmo derhaka, kita cari nama lain :)

pilih punya pilih
mamaZN berkenan dengan nama ZAID
cuma tukar ejaan jadi ZAED
NASRI tu pulak, papaZN yang pilih
maksud nama NASRI, pertolonganku

zakwan pun ada gak kasi cadangan
tapi zakwan tak tetap pendirian, hehehe
mula-mula nak nama ZAHEER
pastu tukar nama ZAFRAN
sebab kawan dia nama zafran jugak
adoiii, macam-macam budak ni

kakak nayli jenis ngikut je nama apa pun
cuma dia kasi cadangan nama utk baby girl
saje la kasi chance, hikhik ;)
kalu baby girl, kakak nayli soh letak nama 'NASHIKA'
tau sempena nama apa tu?
sempena nama kashika ceria popstar tahun lepas, hahahaha..!
lawak giler kot! :P

24 comments:

Mama Idlan Irsyad berkata...

tahniah nad.. bestnyer tgk masing2 dgn baby baru..hehe..

-iLLa- berkata...

baby no 4 zeyad pulak...kekeke

Sheila Adziz berkata...

nice name sis... smg mom n baby sihat... tido jer bby yer... :)

salwana nordin @ che'wa berkata...

apa2 nama pun asalkan maksudnya baik :)

semoga menjadi anak yg soleh dunia akhirat ye zaed :)

syawalsimpsons berkata...

adoi nampak muka nad tu..kikikikiki...nashika tak menahan tu..hahahha....zaini pepandai je zidane kan...asal boleh..hahahha....zaed tu sedap dah tu...tu sue pulok..debor lak rasa, nak bubuh nama ni..nama untuk dua2 jantina dah ada....tgk la baby apa yang kuar nanti kan

lieyalatif berkata...

ya Allah ....bauuu syurgaaaaa.....tenang jek tgk wajah zaed...ish nad ni saje tau bikin org rase nak beranak balik hahaahahahah...

nad, honestly speaking lieya suke name tu....name tu mcm simple tapi sedap n lain ....

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

alalala..first time tgk gmbar bby..comelnye die..mcm zayed dulu, papa die yg bagi nama sbb dh terjanji klu bby boy serah kat papa..mama tk nak ejaan zaid so adjust sket jadi zayed..agagaga..takpelah, asalkan maksud die tak lari ye tak..=p

Sidratul Muntaha berkata...

musim ramai brnk lelaki
congrats Nad
adik kami pun 4hb aritu branak lelaki gak

mama ila berkata...

bestnye dapat bau baby lagi hihihi..sedap nama dia =)

LYAfrina berkata...

kisah disebalik namanya..

alhamdulillah nad, tertunai impian nk ank boy.. ye la insticnt ibu kuat kot..smasa lya mgndung asya dlu pon, mmg x pnh tahu jntina..cuma papa asya kata... naluri dia kuat baby girl n mmg kami tringin sgt baby girl..alhamdulillah... Allah makbulkan..

sori nad, bru smpat snggah.. btw, selamat bpntang ye..suka la abg zakwan ade geng.. n nayli, ttp mjd bnga dlm family tu..

Mama Zharfan berkata...

congrats nad!

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

AFIF tu memang plan nak letak utk setiap anak lelaki

macam ramai jer lagi nad? hehehehe

Chekgu Azrine berkata...

Sedap sgt nama iye...
Aloh..aloh..rindu bau bb

eima berkata...

WAHHHH COMEYNYE ...SEDAP NAMA ....

aLyNnZ berkata...

Sedapnyer nama baby baru nad..maksudnyer pun best..comelnyer baby..rindu bau baby..

aLyNnZ berkata...

nad hari2 story pasal baby pun tak per..suker tgk baby..

dalila berkata...

tahniah.... tumpang seronok tgok baby yg baru lahir ni... doakan akak dapat baby jgak ye.. :)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam nad,
aloooooo
sedap iyer titon :)

Emmie Marja berkata...

Sedap nya nama baby... :) Tahniah Nad... seronoknya ada baby baru... rindu bau baby...

Fiza Rahman berkata...

Comelnya zaed. Nama pon sedap ☺

Falsya berkata...

comelnye baby...kiss kan baby utk aunty falsya okayh mama..;D

Masya berkata...

sejukk hati tengok baby baru lahirkan.... tahniah nad

idzwa kamaruddin berkata...

alahaiii lambat nyer saya ke sini..tahniah geng!

SalbiahM berkata...

papanya peminat pemain bola 'Zinedine Zidane' kot...hehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...