05 Jun 2015

Kuning (T___T)

ya-ya-ya...
sebelum ni kemain pasang angan-angan
nak pantang bebetul takmo aci ngelat
tapi bila dah jadi camni
pantang pun macam tak pantang dah
huhu!

orang lain berpantang dok umah dendiam
kita berpantang tetiap hari kluar umah
acaner?
demi anak, mak turutkan jua... T_T

lepas discharge, rehat 1 hari kat umah
hari berikutnya, hari ke-2 sampai ke-9
berulang alik la kami anak beranak ke klinik kesihatan
nak kena amik darah
sebab baby zaed demam kuning

macam tak nampak kuningnya
tapi dah yang lebih arif kata ada
ikutkan je la...
janji anak cepat sehat, tu je kan?

ubatnya takde lain... breastfeed kan aje
sejam sekali kena kejutkan baby
biar dia menyusu je
alhamdulillah, masuk hari ke-6
bacaan kuningnya mula turun
tapi still kena ulang alik ke klinik jugak

ni pun tengah update kat klinik la ni
sambil-sambil tunggu giliran
esok pun kena gi klinik lagi, huhu
mak redhooo!

tu hal klinik, yang kat umah plak kena gak bagi perhatian
ksian plak kat zakwan & kakak...
naseb ada atokZN entertain dorang
kalu tak haru gak, huhu!

haiii, cemana la bila dah balik klang ni nanti..?
pantang sendiri, urus umah lagi, anak2 lagi
bertabah la maktang!
moga dipermudahkan segala urusan kami...

8 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam nad,
he3
bertabah la yer
moga segalanya dipermudahkan AMIN

p/s: part maktang tu yang klakor tu he3

eima berkata...

ye ke ...kesian nya .... semoga zaed cepat abis kuningnya ....
selamat berpantang nad

zai zamree berkata...

As salam...

sy hr ke-3 kuar wad pntg kt umah hr ke-7 msuk wad blk...anak kuning tggi smpai kena tahan.sblm2 tu mak n suami yg bw p ambik drh.hr ry hj tu bkmpung la dlm wad 3 hr 2 mlm....sadisssss...blk wad selang 3 hr p ambik drh lg smpai hr ke 20

Azura Aziz berkata...

samalah kita nad.. dulu baby aliff smpai hari ke-14 kena ulang alik klinik. prolong jaundis.. mmg kita pantang sndiri.. hal rumah tu bahagi2 tugas dgn en hasben...

aLyNnZ berkata...

alahai kesiannyer baby..anak alynn dua2 pun kuning cuma alhamdulillah kuning siadik tak lama tp tetap kena dmit hospital jugak..sedih mmg sedih tp kite nak anak cepat sihat kan..

betul lar pantang mcm takpantang kan gagahkan jugak demi anak..
semoga baby zaed cepat sembuh dr demam kuning..selalu2 minum susu ibu yer syg..

QasehnyaRania berkata...

in shaa Allah akak smga dipermudahkan nti aamiin
jaga diri tau ",

smga babybzaed cpt sembuh .

akak, rania hri tu kena kuning jugak. mil mandikan dgn air rebusan kangkung dgn kucai..
esok nak mandi, mlm ni rebus.. in shaa Allah..
rania hri tu cma ulang alik pergi check j tp x ambil darah.. sian bby kan..

LYAfrina berkata...

huhu..ujian tu nad..
lg2 baby2 mmg susah sgt y x kna kuning kan

aLyNnZ berkata...

camner nad baby kuning lagik ker?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...