08 Mei 2015

Jalan-Jalan | 1st Time Sampai Pantai Remis

walau dah dok sini dekat 3thn
tapi ni la 1st time sampai pantai remis ni
padahal kalu balik kampung mmg wajib lalu sini pun, huhu
tak terbukak hati lagi kot, haha!

aritu, papaZN saje ajak berjalan ke sana
bestnya..!
lama dah tak lepak tepi pantai
sejuk mata memandang
pasni bleh datang lagi berpiknik
tapi nak buat mandi macam tak sesuai
huhu!

lepas jalan tepi pantai
saje singgah pasar pagi yang ada kat situ
alemakkk, apasal la lambat tau ni!
best giler kot!
rambang mata tengok sayur-sayur hijau!
harga seikat rm1 je pun
dari sayur yang kenal
sampai ke yang tak penah nampak, sume ada!
siap tanya lagi 'pakcik, ni sayur apa? ni masak apa sedap?' :P

pastu belum tengok ikan-ikan dia
perghhh! gerammm jek!
segar-segar, harga pun not bad la
yang bestnya macam-macam jenis kerangan ada
tah... pepahat la, lokan la, kupang la,
ehhh, macam-macam la!

tu yang kami 1st time tengok belangkas tu
haha! kelakar..
selama ni tengok kt tv/buku je :P
zakwan pun sebuk tanya,
'tu makhluk asing ke mama?' kekekeke...
anak-anak zaman millenium ^_____^
belangkas seekor rm8
tapi isinya sikit je ek? sedap ke?
kami tak pernah merasa pun
teringin nak makan tapi tak reti, hihihi

lepas pi pasar pagi tu
saje ronda-ronda naik kereta plak
nak tengok tempat percutian yang best
THE KABIN
okeh, memang best!
comel jek tempat dia
penah gak aritu nak book bilik
tapi bila weekend mmg fully booked
takde rezki nak tido dalam kontena, haha!

papaZN kata pasni nak beli barang basah
cari kat pantai remis je
takyah pi pasar, haha!
ye la tu :P

12 comments:

mama tisya berkata...

mcm2 ada...belangkas tk pernh tgk gk...the kabin tu ada tgk kwn pegi..menarik gk

salwana nordin @ che'wa berkata...

pantai remis syurga utk brg2 mentah dr laut :)

fresh sgt!!!

saya ada sepupu tinggal kt sana, kalo balik kuala je rajin bawak ikan, udang fresh!

Nieyl berkata...

Singgah pagi...
Banyak makanan laut...

Masya berkata...

kt pun jrg singgah tp klu nak beli lala atau kerang suka singgah sambil² melayankan angin pantai .. kalau cuti salu ramaiorg ssh parking huhuhuhu .. cam best je kan the kabin tu.. kt org pun pernah nak pg.. booking semedang penuh melepas je...

Falsya berkata...

alangkah bgsnye kalau kami laki bini boleh makan seafood tanpa ade gatalan selepas itu..huwaaaaa..

mamaarifakeem berkata...

Bestnya fresh fresh.belake.... alaa baru nk tnya experience tido dlm kontena..hiks..

Salam ziarah..salam rindu 😘

Myra Jay berkata...

Best tengokkk..
Semua segar bugar..

eima berkata...

WAHHHH /....

eima berkata...

WAHHH SEGAR2 ...
tu yang besh tu .....
penahs ampai sekali thn lps kot

Amanda Suria berkata...

Mak oiiiii...bestnyaa...ini kalau SA mmg lama la kat pasar ni..segalanya ku borong

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam nad,
beesssstttttttttnyaaaa
heaven seafoods betui laaaaaaaaa

QasehnyaRania berkata...

wow mcm best j
pasar pagi tu buka hari hari ke kak?
pantai remis klang. dlu sy pernah tgk mmber blog pergi juga ingat pantai remis perak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...