06 April 2015

Shopping Kain Untuk Baju Raya

assalamualaikum
kejap ado, kejap takdo mamaZN ni ye
huhu
UV mmg merudum abes sejak 2 menjak ni, haha!
xpela, ada citer, ada la.. takde cite dendiam je ;)

dah beli kain utk buat baju raya?
wohaaa! semangat tak? semangat tak?
hahahah!
posa tahun lepas awal-awal dah ganti
syok sket nak cite bab raya tahun ni :)

bukan apa...
memandangkan abes pantang pun dalam bulan posa nanti (in shaa Allah)
tu yang cuba nak siapkan sket dari skrg
ksian plak nanti papaZN yang kena p soping

eh, ksian ke? bukan ksian...
riso ada, tak caya pun ada sebenarnya, haha!
riso tak berkenan dgn pilihan papaZN :P
sori, papa!
tailor pun dengar kata dah takmo amik tempahan kan? huhu...
harapnya tailor kami nakkk la terima -_-'

baju kasual zakwannayli ada la dah beli sket aritu
masa p jenjalan ke aeon bukit tinggi
kali ni misi cari kain untuk baju melayu & baju kurung plak

sabtu baru ni
lepas pi shah alam utk check up baby
trus ke klang parade sbb nak g kamdar
misi mencari kain yang tertangguh
padahal dah sampai shah alam tu
bleh je p jakel kan? hihihi...
takmo la, jakel mahal! :P

tahun ni tema..... papaZN yang pilih
takpe, kita kasi chance ;)
mamaZN pun malas nak pikir sangat
banyak nau menda nak pikir lately ni, huhu
i folo je la...

pas soping kain, trus gi chicken rice shop
kasi zakwannayli lunch
makpak tumpang je, sbb nak makan kt umah, haha!

psst, apa tema warna korang tahun ni?
cer cite, cer cite...
^_____^

p/s: bape banyak 6% kena aritu dalam 1 hari? huhuhu T____T
sabo je la!

19 comments:

Fiza Rahman berkata...

Kain baju raya pon tak cari nad. Apatah lagi temanya. Kalerful kot...haha...

idzwa kamaruddin berkata...

mungkin biru lektrik kot sb adik ipar nak kawin bulan 11 nanti...kire sekali harung la kot..hehehe..

mama tisya berkata...

tk pk lg mcm tkde mood sbb nk shopping kena gst, bole ke gtu hehe

QasehnyaRania berkata...

ntah la kak sy hri tu hri hri cik abe dok ulang pi mydin la. giant la.tesco la. aeon big la. jj la
gara gara nk tgk dan beli brg pastu usha resit.. hahaha

tema saya royal blue,

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

baju raya dah setel. nak beli baju melayu je ni heheh

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Nad...seronoknya dah membeli kain baju raya...sabtu semlm g kedah mcm tak berkenan jenis kainnya.
pilihan kaler kka atie..tahun ni tanya anak2..biasa kak atie jer yg pilih..hihi

mummy_ayu berkata...

wah...dah start shopping dah? Ayu lum mula apa pun lagi..emm..next month kena ni.

Chekgu Azrine berkata...

Krin dh setel utk raya pertama je.raya ke2 beli siap je kot memasing.huhu.warna xdecide lagi..utk 1st raya pakai warna pastel je..heheheh

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

tak tau tema ape..hukhukhuk..nk beli kain pon tak tau ada ke tailor nak jahit lagi..hahaha

syawalsimpsons berkata...

muka nak macho je zaini..hahahhah...ye...dia seorang yg macho...kikikikiki....sue pon dah settle membeli bulan 1 aritu....settle, untuk anak2 ngan bapak dia, settle baju....ibu dia ni, pakai mana yg ado...redho, tahun ni tak boleh nak raya sangat....pakai baju mana yg ada....tp baju kaler sama ngan dorang ada..hahahahhah.....recycle jee.....

Falsya berkata...

huwaaaa.baju raya xbuat lagikkkkk...kain pasang kemain byk kat umah..;(

Sidratul Muntaha berkata...

pose tak absi ganti lagi..
acu cer macamana nak berbaju raya nad oiii
mak yong mesti melaram abis thun ni

Iela Fazielah berkata...

wah doh soping dah...sama la kita

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam nad,
kaaaaaaaaaaannn
sakan dah kita dok menyumbang kepada GST tersayam kan3 :P
iols pun sama dengan uols tau3
risau kalo hubby yang pi beli baju ghayer
kang larik tema kekdahnya
takmo3 he3

lieyalatif berkata...

bagus nad siap2 buat...kang leh panatang dlm keadaam aman damai kan eheheheeheh

lieya esok cuti nak gi jalan tar ngan kawan opis ....nak cari kain gak...nak cuti mate kat jakel...tapi jakel mahal laaa...pastu try gi kambar ngan nagoya....tahun ni serba sederhana jek in sha Allah....

Mama Idlan Irsyad berkata...

untungla nad.. laki jaa kalau kata nak beli sekarang mesti cakap.." puasa pun belum dah sibuk nak beli baju raya" ..huhu.. last2 tiap2 tahun esok nak raya, hari ni baru hegeh2 nak cari...

eima berkata...

hmmm tak buat pun lagi ... mampuih tailor dah tak mo amik nanti ...aduhai ....

Aty_Fared berkata...

wah wah... dah start cerite persiapan raya yer.. kite ni.. pikir nak beranak jer dulu.. baju raya tak tau lah sempat nak pikir ker idak.. heheh

aLyNnZ berkata...

seronok nyer dah buat persiapan raya..sama lar dgn alynn kelam kabut mencari kain utk ditempah sbb tailor bgtau dah nak tutup terima tempahan kan..yg penting baju raya pertama larr kan nad..

sejak dua tahun kebelakangan ni alynn mmg dh buat persiapan awal rasa lebih sennag kan..

lebih2 lagik nad dah nak bersalin takder ler pikir pasal bj raya sbb dah settle kan..apa yer tema nad sekeluarga thn nie..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...