13 April 2015

Menu Simple Tapi Sedap!

semalam dok umah berdua je ngan kakak
zakwan & papaZN balik kampung jap
sebab nak ziarah atok sedara papaZN yang meninggal
kalu kami ikut boleh je...
tapi tu la, kakak ni tetibe demam plak malam sebelum tu
so, dok umah je la - rehat
biar zakwan je temankan papaZN

nama je hujung minggu, hari untuk istirehat
memang takkkkk la!
dari pagi dah buat memacam keje huhu!
iron baju, basuh baju, sidai baju, kapur kasut zakwan, gentel nugget utk bekalan zakwan ke sekolah, etc...
naseb baek kakak nayli pandai bawak diri main sengsorang je dia hehe

baru nak rehat, tetibe kakak nak makan pulakkk
adoihai, baru nak baring kena bangun balik
paham-paham je la, makyong amik masa nak bangun-duduk-diri bagai skrg ni
bila tanya kakak, nak makan apa?
nak nasi ngan telur je
ok la, kita ikut la selera budak nak baik demam
masak beriya-iya sangat kang, mama sorang je yang makan
tak kose mak!

naseb ada sambal hitam buat penambah selera mama huhu..
memang menu paling sempoi tp sodap!
haha! :P

okeh, takde cite sebenarnya..
sembang kosong jek la ;)

11 comments:

syawalsimpsons berkata...

itu la makanan paling best sekali makan...masak beria pun, kalo makan tak kenyang, tak best jugok kan

eima berkata...

tu la ... aku klu lapo tgh2 mlm ... aku goreng telur mkn ngan kicap pun besh

idzwa kamaruddin berkata...

ehh kiter pulak telan air liur

Eda Ejai berkata...

nad dah bape bulan?? lame ah tak jengok blog nad.. =D

Azura Aziz berkata...

alahai, mkn lauk mcm tu yg sedapp..

Aini berkata...

memang sedap.. Nasi panas + Kicap manis kipas udang + sambal memang my favourite dikala malas dan x da selera nak makan lauk2 heavy =)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

samelah ngan budak2 kat rumah ni..kadang request nasi ngan kicap jek..tp makan selera betul..hihihii

Fiza Rahman berkata...

Yang simple tu lah sedap nad even lauk telur ngan kicap jer.

lieyalatif berkata...

NI LAUK PALIng win nad...bertambah2 makan dibuatnyer...lagi satu kalo sardin ngan telur dadar...hah laju gak menyuap nasi ekeekekekek

el berkata...

lauk old skul..paling best di dunnia haha

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam nad,
kita ni wanita mithali yer dop
mana gheti dok sajer
ada ja koje nak kena buat kan3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...