23 April 2015

36Weeks & False Alarm! T____T

assalamualaikum
kejap ada, kejap takde...
mcm biskut chipsmore, hehe

arini genap 36weeks pregnancy
perut pun makin besar nampak gayanya!
kakak nayli cakap, 'besarnya perut mama, macam belon!'
huhu, baekkk.. mama redha -___-

start dari minggu lepas
dah terasa-rasa mcm nak terberanak
kejap-kejap mengeras, kejap-kejap rasa lain macam sakitnya
tapi bila kira masa, rupanya false alarm
lepas 20minit-30minit rasa tu hilang..
kena banyak bersabar lately ni
buat keje pun dah xbleh sangat
nak berjalan pun dah kena tampung bawah perut ni
ni baru 36weeks
masa kakak nayli dulu 40weeks berjalan sakan lagi ke sana sini
ye la, btul la pun.. faktor usia memainkan peranan, hehe

kalu tengok dari saiz perut ni
lagi besar dari preknenkan zakwan n nayli
masa zakwan dulu, orang cakap 'keciknya perut!' 
sekali kluar, hambekkk 3.66kg
masa kakak plak ok-ok je saiznya
kluar pun bleh tahan 3.24kg
kali ni xtau la berapa kg plak
masa check-up 32weeks aritu doc dah bgtau
saiz baby dah cecah 3kg huhu
ada 8weeks lg utk baby trus membesar

dari check-up masa 28weeks sampai 36weeks ni
berat badan mamaZN maintain
takde naik, takde turun
orang kata dah nak dekat bersalin kalu takde turun naik berat badan ni
aihhh, xtau la ye ke idak...
menunggu hari je la

masa zakwan dulu 40w3d
masa nayli plak 40w2d
maknanya ada lebih kurang 4minggu je lagi dari skrg
adikbaby ni harapnya 40w jugak la kot ye
sebab mama terasa banyak menda tak settle lagi ni
selagi tak settle, selagi tu rasa tak sedap hati huhu
harap baby syok dok kat dalam perut mama hehe
walaupun sebenarnya masing-masing kat umah ni tak sabar nak jumpa adikbaby dah
terutamanya kakak nayli ni ha..
dia la pun paling rajin sembang ngan baby

debo sebab risau nak meneran 1 hal
debo tak sabar nak jumpa org baru pun ye jugak

moga dipermudahkan la hendakNya urusan kami anak beranak ni...
baik urusan yang kat umah
takpun yang kat hospital nanti, huhu

12 comments:

syawalsimpsons berkata...

sue pregnant kali ni 1st time berat badan sue turun 750g dalam masa sebulan..susah hati jugok....kena mai dua minggu lagi....moga di permudahkan ye nad...nanti dah bersalin bgtau, boleh datang lawat..kalo masih kat sini la..kalo pantang kat umah sini

Mila Hilas berkata...

hehe.bestnye xlama lg nak jupe org baru....:-)

Eda Ejai berkata...

huhuhu.. take care nad.. harap nad jage kesihatan.. tak lame dah nak besalin.. =D

Masya berkata...

saya doakan moga nad dipermudahkan masa bersalin nanti .... saya pulak yg berdebar² ....

mama tisya berkata...

berat jugak zakwan dlu ye...tklama je nk deliver tu..kena standby dh..sempat tk nk p ikea tu hehe..smoag dipermudahkan nad

eima berkata...

semoga dipermudahkan segalanye nad ..kami pun tak sabo jg nk tgu adik baby ni

Azura Aziz berkata...

waahh dah xlama lg dah tu.. mmg xsuka ada false alarm ni.. kdg2 risau nk bersalin ke x kan..

Falsya berkata...

nebes lak tetibe..hehe..

semoga Allah permudahkan semua urusan nad..amin2..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

sempat smpai 40 weeks ye dua2 kali peknen tu..maybe adik bby pon ikut jugak kot dok perut mama smpai 40 weeks..hihi..bestnye nk dpt bby baruuuu..^_^

Mar Mansor berkata...

semoga dipermudahkan ye.. tak lama je lagi baby menjengah dunia..seronoknya..

kakngahsihat berkata...

Semoga dipermudahkan semuanya... Salam kenal dari saya... :-)

nurfadilah suardi berkata...

Take care.semoga dipermudahkan proses bersalin dan ibu n baby sihat selamat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...