02 Mac 2015

#shortgetawayZNZN | 2D1N @ Singgah Santai Resort, Hulu Langat

seperti yang dijanjikan :)
harap dapat membantu kawan-kawan ya!

dah lama sebenarnya kami plan bagai
nak pi bercuti tenangkan fikiran
rasa serabut kepala dibuatnya lately ni
lagipun, dah lama sangat familiZNZN tak pi berjalan...
antara yang masuk dalam list : CH, janda baik, fraser hills

kami dah diskus ciri-ciri percutian kali ni
ciri-ciri kooo! hahahah! :P
antaranya: nak dekat-tenang-tempat tak serabut-ada pool-under bajet
tempat yang disenaraikan tu semua tak menepati ciri-ciri, uwaaa..!
setelah ditimbal balik makanya kami pilih SINGGAH SANTAI RESORT, HULU LANGAT
mamaZN tau tempat ni secara tak sengaja
terus tersuka, terus ter'survey', terus ter'book'
:)

lokasinya adalah di sg.gahal, hulu langat
1 jalan dengan lembah azwin resort & felcra semungkis
nak ke tempat ni ada dalam 1-1.5km
dari jalan besar hulu langat tu
mamaZN ada share kan skali map nya kat bawah nanti
kalau google, memang tak banyak info secara details
tawakkal je la, huhu...

lokasi kat ceruk kampung-ke dalaaaam!
mamaZN pakai line umobile, memang kurenggg sket coveragenya
line lain tak sure plak cemana...
tapi memang mendamaikan & menenangkan
dikelilingi pokok-pokok, bunyi ayam, katak, unggas
memang suasana kampung betul la

harga bilik plak kami amik pool view (RM160)
excluding breakfast, bilik memang basic abes
rasa macam mahal tapi bilik besar & selesa
katil queen bed & single bed
siap bleh bentang toto kat tengah2 ruang

tv flat screen, siaran dari njoi - basic je ada
tapi bukan tengok tv sangat pun kannn...
penat berkubang, terus tido jawabnya! haha!

ada ekon, water heater, arah kiblat & sejadah
walau area kampung mcm dalam hutan
tapi alhamdulillah takde nyamuk

ok la, pegi bercuti tempat camni
takleh expect tinggi sangat macam hotel 5*
janji anak-anak hepi je pun huhu

untuk mereka yang fussy rasa macam kurang sesuai
antara sebab-sebabnya:

- bayar mahal tapi excluding breakfast
sebenarnya, keluar ke jalan besar, memang banyakkk kedai makan kat tepi jalan
tinggal pilih je mana yang berkenan
sama gak kalu nak dinner

- lokasi sangat ke dalam, jauh dari orang
in shaa Allah keselamatan terjamin
sebab ada guard & kawasan berpagar
malam-malam pun pintu pagar dikunci

- keadaan bilik ala-ala rumah kampung
takde cerek elektrik, cadar tak seragam (lain-lain corak), hook langsir ada yg patah
benda remeh camni kalau pikir teruk-teruk sangat, hati jadi tak senang
kami let it go je, buat-buat 'tak nampak'
janji matlamat nak hepi tercapai :)

- ada cafe tapi tak bukak time kami stay sana
kami memang jenis ada bawak kudapan
so, tak jadi masalah kat kami
lagipun macam dah dibagitau tadi
banyakkk kedai makan kalu rajin nak keluar ke jalan besar

ni bagi pandangan mamaZN la kan..
tak mustahil pun ada orang yg cerewet gitu
btul tak?
bilik yang lagi teruk dari ni pun kami penah stay
pejam mata jek, huhu -___-

okeh, meh citer pasal pool plak :)
bilik kami kan ngadap pool tapi tu pool utk dewasa
kena berjalan sket je untuk ke pool kanak-kanak 
ada slide tapi better ada orang dewasa untuk mengawasi anak-anak ye..
yang bestnya dia pakai air bukit! sejukkks!! :)
pastu kalau terendam takde la pedih mata
kot terminum ke takde la perit tekak nak muntah
mak yong pun join sekaki berendam dalam pool, hehe

masa kami pi aritu, ada 3 bilik je berpenghuni
jadiknya tak ramai orang kat pool
pool itu 'ana yang punyaaa!' ~ gituuu, haha!

tempat ni sesuai untuk buat famili day @ berkursus
sebab dia ada sediakan dewan jugak

pastu pada mereka yang taknak bermalam pun boleh datang sini
just datang untuk berpiknik & mandi manda
dengar citer, 1 kereta dikenakan rm35 kot
kalau tak silap la...
mamaZN pun takde tanya lebih-lebih, hehe
banyak je pondok-pondok untuk berteduh  disediakan
siap dgn meja & kerusi-kerusi skali
toilet pun ada, so jangan risauuu :)

bagi kami, percutian kali ni
memang menepati ciri-ciri percutian yang kami nak
alhamdulillah, semua pun seronok
benda yang remeh-temeh tu tolak tepi sat
takyah dipikirkan sangat
nak mewah pegi hotel 5* la kan huhu ;)
kami ni idok la, ukur baju di badan sendiri gitu :)
ada rezki lebih next time apa salahnya kan?
tapi buat masa sekarang, kita hold dulu :)

apa-apapun terpulang kepada masing-masing
lain orang, lain citarasa nya...
apa yang mamaZN citerkan ni pun dari pengalaman sendiri
kalau tanya nak datang lagi tak?
zakwannayli akan jawab 'NAKKK!'
maknanya, ok la tu.. :P

hope membantu beri gambaran pada kawan-kawan yang bertanya
nak tau lebih lanjut sila call no ni k! :)
SINGGAH SANTAI RESORT : 019-6768454 / 013-3727706

18 comments:

mama tisya berkata...

menarik gk tmptnye..sesuai la kalo pegi rmi2 kn

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

mak ok jer hotel gini.. heheh

Sweetmama berkata...

menarik n cantik view.., yg penting ada pool..hehe
nanti kalau ada masa boleh ajak mr. papa bercuti kat sini..tq share info nad :))

Chekgu Azrine berkata...

bestnya..nanati nk try ajak hubs pergila..

idzwa kamaruddin berkata...

nak pegi laaa!!thanks sb bagitau!

eima berkata...

Aku pun ok je.....janji dpt yg kita inginkan release tension dan bergembira...

Falsya berkata...

santek pool die..n suke tgk gambar dua beradik tgk tunduk makan..comelll..

Tanpa Nama berkata...

Comelnya gambar tgh lapar tu

Nana berkata...

menarik nad tq sudi share

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam nad,
asal takdak nyamuk ok ja he3
bebudak kalo dapat pool abeh ceghita la kan3
nomei betui bebudak 2 oarng tu makan
lapor bebenor lepaih berendam yer nad :)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

menarik tang pool n viewnya,hehe..part bilik tu kadang ok, kadang cerewet kite ni..depends on keadaan..haha..to best lah dlm kg ada buat resort mcm ni kan..mmg sesuai sgt utk release2 tensen..^_^

Fiza Rahman berkata...

Macam best jer tempat nih.

SalbiahM berkata...

kalau nak gi bercuti, kadang-kadang tak boleh cerewet sangat.lainlah kalau bayar ribu riban.yang penting kita enjoy kan!

QasehnyaRania berkata...

mcm best j kak.mmg tgh mncri juga..hihi
nk jauh jauh mcm xlalu j.dgn panas, anak kecik, jem kan..

tenkiu kak berkongsi..
nak pergi la..

ada lg satu sy tbaca kt blg sapa erk.lupa dh area kemensah pon best jga ada tmpat bbq.

LYAfrina berkata...

nampak menarik sgt tempat nih

CikNaa berkata...

ok tempat menarik! boleh buat family day kat sini.

Tanpa Nama berkata...

Blh bawak makanan tak

Syarifah Mastura berkata...

slm....boleh bwa makanan ker sis dlm bilik? pemanas air boleh bwa x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...