31 Mac 2015

JJCM | Nasi Arab & Western Food @ Al Amin, Jalan Kapar Klang

sabtu malam tu gantung kuali
jadiknya, moh makan kat luar, hehe

kali ni nak try makan kat kedai baru
lama dah kedai ni bukak tapi kami tak pernah ke sana lagi
setiap kali lalu mesti nampak ramai orang
nak jugak try apa yang best kat sana

nama kedai tu restoran al amin
lokasi kat jalan kapar, klang
betul-betul tepi jalan besar
biasanya bukak malam je, siang tak sure plak
specialty dia nasi arab dengan western food
tapi kalau nak goreng-goreng pun ada jugak
nak jenis berhidang (seafood) pun ada
so, banyak la pilihannya...

malam tu papaZN try nasi mandy ayam
share dengan kakak nayli
mamaZN plak makan grilled chicken chop
zakwan nak fries je cicah dengan kuah black pepper

not bad la! sedap jugak...
nasi mandy arab tu harganya rm10.90
nasi banyak, ayamnya suku

kalu nak nasi mandy kambing pun ada
harganya rm14.90
kalu datang reramai, takyah order sorang 1
takut tak abes, hehe
order jenis hidang punya..
nasi mandy ayam utk 3 orang baru rm30
nasi mandy kambing utk 3 orang baru rm40
banyak bleh jimat di situ :)

grilled chicken chop mamaZN pun harganya rm10.90
side dish ada coleslaw, fries, sayur kukus sket
nampak je kecikkkkk
tapi jenuh nak ngabehkan! hahah!
memula tamak :P
naseb tak order menu lain hehe

ok la.. suka la makan kat sini
bleh try menu lain plak pasni
papaZN dah aim nak makan nasi mandy kambing plak ;)

8 comments:

LYAfrina berkata...

mmg sedap nampak..
harga pon berbaloi-baloi

Falsya berkata...

Chicken chop tuh menarik sgt gravynye..sedapnyeeee

mama tisya berkata...

nmpk menarik...al -amin nasi arab yg slalu akk mkn kt greenwood pn sodap..bila tgk nama al-amin td ingtkn kot ada cawangan br kt klang plak sbb ada western rupanya nama je sama

eima berkata...

ok la tu ,...... byk harga pun murah je ......

el berkata...

el xleh tgk gambar2 kt sini lah nad nape eh...

lieyalatif berkata...

TGK PUN NAMPak menarik nad...lagi2 gravy cike cop tu...meriah hah....tak kedekut.....lieya suke gini .....

kalo dah tau tempat tu sedap, leh la repeat lagi kan nad....

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam nad,
YaAllah terliur iols hokeyh
kenapa gambor nampak sedap sangat ni????????/
ker memang sangat sedap macam dalam gambor ?????????????

QasehnyaRania berkata...

alahai dapnya
mmbuka selera
puas hti kan
blm pnh terlepas ke klang sana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...