26 Mac 2015

32 Weeks!

alhamdulillah..
arini genap sudah 32 minggu usia kandungan
ya Allah, rasa tak sabar sangat!
bertambah tak sabar
bila dok tengok muka baby masa scan aritu huhu

tapi tu la..
beza sangat preknen kali ni
dengan masa preknen kan kakak nayli
masa kakak dulu, lagi seminggu due bersalin
ligat lagi berjalan ke sana sini
yang kali ni cepat terasa penat
jalan sket dah letih, berdiri lama sket dah lenguh
kerja-kerja rumah pun banyak papaZN yang take over sekarang ni
pastu betis ni slalu sangat kena 'simpul biawak'
terutama bila bangun dari tido
adoi! sakit..!
dah 32 weeks macam ni pun
masih bersisa lagi rasa muntah
bukan keluar isi pun..
bertabah je la.. T____T

tu orang cakap
setiap kali preknen mesti lain-lain rasa alahan dan sakitnya
sama gak la dengan masa nak bersalin nanti kan?

tapi yang pastinya setiap kali mamaZN preknen
dari zakwan, nayli ngan kali ni
alahan tetap sama tak kira pagi petang siang malam
dari awal trimester sampai la 4 bulan huhu!
tu je la pun yang sama...

ada yang tanya baby boy ke baby girl?
hehe..
masa scan aritu adikbaby memang tunjuk awal-awal dia gender apa
tapi ye la kan, apa-apa pun boleh jadi
ada tu, sampai nak bersalin kata boy
tapi tetiba bila kluar girl plak kan?
harapnya adibaby tak la gitu ye huhu

nama pun dah ready tak kira boy atau girl nama mamaZN pilih, tp papaZN yang approve kan
baby Z utk boy, baby N utk girl
zakwan pun sama tolong pilihkan nama baby
tapi nama yang dia pilih tu - nama kawan2 sekolah dia huhu!
takpela, saje kasi zakwan excited sama :)

doakan mamaZN & baby ek
moga dipermudahkan segalanya...
walau nak masuk yang ke-3
tapi dupdapdupdap dia tetap sama
rasa terlebih riso pun ada ni
sebab xtau lagi nak bersalin kat hospital mana..! uwaaa...



p/s: assalamualaikum baby Z! ^_____^

15 comments:

syawalsimpsons berkata...

wow baby Z...geng ngan abg zack la yee..kikikiki..moga semua sihat, selamat, dah cukup kan...boleh tak suke nak kata yg sue tak excited kali ni nak scan..entah

::Mamalyna:: berkata...

pp bambam cam nayli jer...

idzwa kamaruddin berkata...

semoga dipermudahkan semuanyer..

Masya berkata...

nad dah nak masuk 3 tu yg penat lain mcm agaknya tambah² dah 3 serieskan.. xpelah moga dipermudahkan ... wahh abg zack nak dpt geng ker?? pttlah nayli yg terasa² melekat kat nad semacam nak jd kakak ni ... nanti pantang katmane??? jgn lupe up kat ig .. kalau ada kelapangan boleh kami singgah kot lalu situ.

mama tisya berkata...

smoga smua dipermudahkan...

eima berkata...

nad kurang kalsium kot .... tu pasal asek krem je ... byk kan minum susu atau pil kalsium ye ....

semoga dipermudahkan nad .. tak sabo nk tgu baby ni

eima berkata...

nad kurang kalsium kot .... tu pasal asek krem je ... byk kan minum susu atau pil kalsium ye ....

semoga dipermudahkan nad .. tak sabo nk tgu baby ni

Chekgu Azrine berkata...

Kompem.comel.xsaba nk tgk bila baby Z kua nanti

Falsya berkata...

subhanallah...rindunye time nie nad..xkisah la kan nad..janji sihat, cukup sifatnye..kejap je dh 32weeks..aduhaiii..nebes tetibe..;)

Myra Jay berkata...

Alhamdulillah.. mudah2an dipermudahkan urusan ye

Fiza Rahman berkata...

Pipi dia...bulat ☺

el berkata...

alhamdulilah semoga dipermudahkan smpai bb kuar nanti ye...ni x silap bb boy kan ekekeke

~aSHa~ berkata...

xlama dah kan

LYAfrina berkata...

sekejap je..moga semua dipermudahkan..amin

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam nad,
semoga segalanya dipermudahkan AMIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...