18 Februari 2015

Untuk AdikBaby | List Beli Barang Baby

ingat nak buat wordless
tapi tertulis panjang sangat! :P
tak wordless jadiknya, trus tukar tajuk, hihihi

27 weeks already!
dupdapdupdapdupdap
xtau nak describe perasaan ni cemana
yang pasti excited + nervous

list barang baby, last week baru buat
tu pun sbb baca entry aty-fared
tq kat aty sbb share list barang baby tu
mintak halal ye, saya copy ;)

bila tengok list, baru terasa...
'makkkkk, banyaknya benda yang kena beli! semua pun tak ready lagi'
sebelum ni wat lek wat peace je kannn
ha, sekarang baru tau kelam kabut!

80% kebanyakannya beli baru
tak sampai hati nak guna baju abang zack & kakak nayli
sebab kebanyakan baju abang & kakak dah 3-4 kali bertukar milik
bayangkan la, 5 cucu, 5 kali bertukar tangan
ksian plak adikbaby
sebab bila sampai turn dia
dah jadi orang yang ke-6 guna, huhu
takpe, in shaa Allah...
ada rezki baby utk pakai yang baru

sabtu aritu dah soping sket
nanti-nanti kita soping lagi yea! :)

moga dipermudahkan segala urusan...
serabut kepala dibuatnya, banyak menda kena settlekan sebelum bersalin, hewhew T____T

p/s :
list ni terpulang pada memasing.
tak semestinya kena beli semua sekaligus.
nak pinda ikut kemampuan / kehendak / bajet sendiri pun takpe...
lagi bagus, hehe...

14 comments:

eima berkata...

wahhh dah rasa dah kan debaran nya kan .. klu aku pun wei suka buat ape2 last minit ..
teringat lagi jumpa papazn kat manjaku cr car seat nayli ..kih kih

idzwa kamaruddin berkata...

thihihiii teruja macam anak 1st kan ;)

Emmie Marja berkata...

selamat memangkah list.. ehehe.. teruja tengok... ;)

~aSHa~ berkata...

wah berhelaian senarai tu...

utk baby baru elok kita sediakan sedikit yg baru...
yg lama2 pun boleh guna juga...tapi elok tuk org baru sambut dgn brg2 baru juga..ihih

akak gitu la... ke empat4 ada brg baru walau xla byk mana yg barunya..

mummy_ayu berkata...

selamat men shopping!!

Fiza Rahman berkata...

Kejap jer rasa. Selamat membeli barang baby.

el berkata...

anak el yg kecik tu pun pakai yg kakak2 dia pya..sian pulak tp ada gak beli yg baru..cepat sgt budak gemuk tu membesor..dah x muat baju bagai..kena beli hat setahun lebih pya haha

take care nad ye
xsabar nak tgk adik zakwan nayli ni

mama tisya berkata...

kejap je dh 27weeks...

Lynd berkata...

Kita punyer EDD rasanya lebih kurang je kot.. tapi hangin tu belum datang nak bersopink..

Heeee...Yeahhhhh.. datanglah wahai hangin..

Wan Amira Wan Salleh berkata...

Nayli nak dapat adik! seronoknye.. take care nad

Wan Amira Wan Salleh berkata...

Nayli nak dapat adik! seronoknye.. take care nad

aLyNnZ berkata...

Jap je masa berlalu nad dah 27 minggu..xcited nyer nayli nk jd kakak..betul nad sama lar mcm baby d dulu jauh beza dr abg sure sume brg abg dah kesana sini kan so beli lar sket2 utk baby d..pulak tu gurl mmg mama over xcited hehe..

Rake care nad semoga dipermudahkan..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

bestnya shopping brg baby..hihi..zayed dulu baju time bby byk gak beli baru..tp dh besar sikit ni baju jalan2 masih byk gak recycle baju abgnya..lame plan nk shopping utk die tapi tak tershopping2..byk baju hampir2 nk sempit ni..hahaha

syawalsimpsons berkata...

SUE PON NGAH BUAT LIST BALIK...dolu pregnantkan abang2 BB ni pon tak serabut gini,,,rasa macam banyak sungguh nak kena beli ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...