17 Februari 2015

Nak Sembang Jap | Rasa Bersalah Sangat Kat Zakwan...

assalamualaikum...
rinduuuuunya kat semua....!
kejap ada kejap takde plak mamaZN ni ye
alaaa, takde menda nak citer huhu!
ada citer timbul la dia
takde citer makanya tenggelam la semula ;)

nak sembang jappp...
semalam kan, mamaZN rasa bersalah sangat-sangat-sangat kat zakwan
uwaaa..! rasa macam nak nangis je bila ingat balik peristiwa semalam :'(

nak dipendekkan citer...
semalam mamaZN lupa bawakkan bekal untuk sekolah petang zakwan
selalunya memang mamaZN yang letakkan dalam beg
tapi semalam sangat laaa terlupanya nak letak
padahal sebelum tu dah ingatkan kat zakwan
'jangan lupa makan masa rehat'
nak makan apa, dah bekalnya tertinggal!
1st time terjadi ni... ralat betul rasanya :'(

ya Allah, rasa bersalah sangat!
walaupun menda tu tak disengajakan
tapi tetap rasa bersalah
semalam asek teringat kat zakwan je
cemana la keadaan dia bila perasan yang bekal takde
mesti dia minum jek time rehat
zakwan mana reti nak mintak-mintak dari kawan-kawan
kawan-kawan mintak sket makanan dari bekalan zakwan, ada la... huhu!
pastu pulak, zakwan memang tak bawak duit belanja
memang sedih sangat petang semalam
asek teringat kat zakwan je...

mamaZN called papaZN soh balik awal
so, papaZN bleh amik zakwan dari sekolah time balik tu...
mamaZN soh belikan sate jugak sbb sate tu feveret zakwan lately ni...
sebagai tanda sori kat zakwan

sampai je zakwan kat umah
terus mamaZN mintak maaf kat zakwan
zakwan pun cerita la yang berair gak mata dia kat sekolah
sebab ingatkan bekal tertinggal kat mana-mana (takut mamaZN marah)
tapi rupanya memang dia tak bawak...
zakwan cakap, 'takpe mama, mama tak sengaja..'
Allah, sebak lagi dibuatnya... tq zakwan!

malam tadi kami makan sate
seronok tengok zakwan berselera makan
sebenarnya dari minggu lepas dia mintak
tapi makpak dia ni asek tangguh-tangguh je
sampai lupa dibuatnya....!
akhirnya malam tadi baru dapat makan
tu pun sebab tanda mamaZN mintak maaf sebab lupa bawakkan bekal untuk zakwan...
T_____T

mudah-mudahan pasni mama tak lupa lagi ye zakwan...

13 comments:

IntaNBerliaN berkata...

alahaiiiii saya plak yg tumpang bergenang air mata

Eda Ejai berkata...

smalam pon asben lupe nak bg abam harith duit blanje.. bekal dah bawak.. duit blanje plak lupe.. dah la die suke beli air sirap kat skolah.. redho je la..

el berkata...

ada bekalkan dia duit belanja x nad!
at least bg lah Rm1 or RM2..kut2 terjadi lagi kan at least dia ada duit nak beli kt kantin

anak el ritu pun penah tertggl bekal..tp nasib bw duit belanja
as extra care lah takut terjadi mcm kes tertggl bekal kan..
mama el: ha tertggl bekal tu beli kat kantin x
anak: aah beli kat kantin
xde lah ralat sgt

ritu tertggl duit belanja pulak
nasib bw bekal

tertinggal bekas air..nasib ada duit belanja

w/pun bw bekal..el bagi gak RM2..dia suka beli air kat kantin..so balance baki RM1.50 sllu bw balik..mcm tu lah hari2..hehe

eima berkata...

kesian zakwan ...huhu
sedihnya ...sama cam kes fahim minggu lepas .... sedih kan

Falsya berkata...

Nad!..tetibe falsya pun terbegenang air mata..zakwan nie mmg anak yg baik sgt..sejuk perut nad kan..gud boy zakwan..

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

aloh² kesian zakwan. hadif tiap2 hari bawak 5 hinggit utk pagi n kafa. mak dia malasssss banyak huhu

Ibu Dilah berkata...

Alahai... bijaknye zakwan.. memahami betul dia.. tp kite sbg ibu tetap rasa bersalah kan..

mama tisya berkata...

sbb tkde duit blanje tu sure die riso ...tkpe mama dh blanje sate tu

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam nad,
dah besor dah abam Z sob3
sejuk perut uols sob3
sob3
sob3
sob3

mummy_ayu berkata...

ala sedihnya baca. Ayu pernah terlupa kasi duit belanja..but bekal memang bawa pun. tapi ni..memang sedih. Tapi tak sengaja kan...its okay.

Adlin Mohamad berkata...

kalau bekalkan duit ok nad dapat la zakwan beli apa2 kalau tangan kosong tu kita rasa ralat2 sangat xpe x sengaja ..lin bekal 1st letak sebelah beg sekolah dia susun depan pintu beg sekolah beg bekal kasut dan stokin ..duit siap2 masuk dalam poket baju

CikLily Putih berkata...

sedey la... huhuhuhuhu

Fiza Rahman berkata...

Memang touching lah nad kalau anak tertinggal bekal. Kimi kelmarin duit tertinggal blanja skolah kebangsaan. Nasib kawan dia belanja :-(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...