24 Februari 2015

JJCM | Western Food Sedap @ Foodilicious Kitchen, Shah Alam

sabtu lepas papaZN ngidam
papaZN kalu ngidam kalah mak buyung! :P
nasi arab, nasi briyani, nasi kerabu
pastu ni, ngidam makan western pulakkk :)

tugas utk meng'google' tempat makan best
dah tentu la bini kesayangan dia ni...
baeklah, saya yang menurut perintah...

setelah berbincang ikut situasi poket dan lokasi
makanya kami memilih nak try makan kat:
FOODILICIOUS KITCHEN
bertempat di kompleks anjung seksyen 7, shah alam
food court belakang unisel

1st time kitorang makan kat food court ni
walaupun sebelum ni kami pernah ke sini
sebab nak makan mi ketam yg femes amos tu tapi makan kat food court dia tak pernah lagi

wahhhhh! happening uols!
memang thorbaek la bagi mamaZN
sebab kitorang memang suka makan kat tmpt camtu
tapi sangat ramai orang
almaklum, malam minggu pastu students pun ramai
pilihan makanan saaangat la banyak
memang best!
nasi arab, sup gear box, nasi kukus, tomyam & seafood, etc...
kira mcm 1 stop centre gitu

tapi sebab kami dah plan nak makan western
makanya utk try food lain, kena la cari masa lain plak :)

banyak pilihan menu kat FOODILICIOUS KITCHEN ni
harga pun not bad
setiap set menu tu dapat free air sirap, hehe
save sudah di situ :)

zakwannayli makan fries je cicah ngan sos black pepper
zakwan suka bebeno
papaZN order pebenda tah ek, 7 spices lamb chop kot, lupa namanya
mamaZN plak order grilled chicken chop

portion nampak kecik, tapi bila nak ngabeskan jenuh wooo!
kenyang banget dibuatnya

agak makan masa gak la ye time menunggu tu
sebab ramaiiii sangat order kat situ
almaklum dah jadi pilihan jjcm tv3
sementara nak tunggu western food sampai
try la makan otak-otak & sata
serius sodap nak arwah! serius tak tipu
memang recommended la utk try otak-otak tu
zakwannayli tak cukup makan fries je
diorang nak makan nasi
makanya order la nasi kukus ayam berempah
mamaZN tak sempat rasa sebabnya...
nayli kasi perabes! hebat btul anak dara ni
nayli memang takleh tak makan nasi dalam sehari
mesti kena makan jugak walau sekali
haaa gitu :)

kesimpulannya
memang bleh repeat makan lagi kat sini
try makanan yang lain pulak
sambil makan, sambil ditemani live band
tapi ksian kat baby & budak kecik la
sebab takut dorang tak biasa ramai-ramai camtu
pastu tak kena tempat kang, tak kena plak kipas
tu je la yang tak syok nya...
yang lelain ok, not bad :)

8 comments:

Chekgu Azrine berkata...

nampak sedapla mamazn...tapi nak ke situ jauhla plak..uhuk

syawalsimpsons berkata...

semangat muka si zaini ye...macam dia lak mak yongnya...kikikiki

eima berkata...

menarik tp jauh sgt kami nk ke sini ... laku mesti suka ade byk pilihan western ....

mama tisya berkata...

kt seksyen 7 tu byk tmpt mkn..kalo dh msk jjcm sure rmi

mummy_ayu berkata...

wah..nampak menyelerakan foods kat situ..

salwana nordin @ che'wa berkata...

alahaiiiiiiiiiiiiiiii sedapnya :)

lieyalatif berkata...

perghh teliur gile laa nad oi...lieya pun dok cari tempat mkn western yg ekonomikal tapi sedap...hah ayat ekonomikal lagi gitu ekekeekek

kalo cuti2 nanti leh laa lajak ke shah alam nie....lieya dah lame gile tak lepak sane ....

el berkata...

telan ailio je lah tgk food2 kt sini..nti mama ZN belanja mamarwendanishalanaariqa eh hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...