27 Februari 2015

JJCM | Char Kuey Teow Sedap @ Rantau Panjang, Klang

preknen kali ni, asek nak cari char kuey teow je
masa mula2 preknen dulu
masa alahan dah mula nak ilang
ada la jugak gerai 'sani char kuey teow'
boleh dikatakan tetiap malam order kat situ sbb ngidam

tetibe gerai tu tutup pulakkk
taktau apa puncanya - masalah dalaman kot
sedihnya...!
sejak tu, payah dah nak cari CKT kat klang ni
taktau kat mana ada jual pun ye jugak..
malas nak pegi yg jejauh

aritu, 2 mggu lepas kot
saje la nak try makan kat 1 tempat ni
dekat ngan umah gak
kedai makan asam pedas claypot namanya
saje nak makan kat situ sbb kat situ ada CKT
tah bila wujudnya tak perasan plak
tau ada kedai asam pedas je
moh le kita try

dah makan sekali.....
terus nak makan lagi dan lagi dan lagi!
alhamdulillah, sedap! menepati citarasa!
tapi kureng skettt je
sbb dia pakai kuey teow yang jenis halus tu
tak puas makan, haha!
tapi serius sedap!
zakwan yang tak pernah2 nak makan CKT pun dah suka plak, hehe...

mggu depannya ajak papaZN makan kat situ lagi
teringin punya pasal..
zakwan pun order gak..
tapi tak abes, mamaZN la tolong abeskan hehe
rasa mcm tak cukup walau dah makan 2 pinggan
nak order lagi rasa segan plak, kihkihkih..
tu bukan lapo, dah melantak plak namanya tu kan..
takpe, next time bleh makan kat situ lagi..

nasi goreng sotong dia pun sedap 
laksa johor ada, mi rebus jawa pun ada
kedai lagi 1 tu jual nasi putih ngan asam pedas claypot
teringin jugak, tah bila nak try..
tapi sebab ada CKT mamaZN tak pandang menu lain dah, hehe...

p/s:
malam tadi pegi lagi, sbb zakwan nak makan kat situ
alemakkk!!
dari kul 9 menunggu kul 10.30 baru dpt!
adoiyaiii, berjanggut papaZN haha!
sebab dia sekali masak CKT tu utk 1 pinggan je tu yg jadi sangat la lambat
dah la sorang je yang masak
adoi, kena dtg awal nampaknya pasni

** gmbr CKT tak berapa nak cun sbb pencahayaan kamera henpon cap ayam :P

11 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Penuh pinggan tu Nad... tengok pun dah nampak sedap tu :)

Falsya berkata...

walaupun kaler nmpk dull tp kalau nad ckp sedap falsya percaya..hehe

mama tisya berkata...

ckt mmg die pki yg halus kn..nasibaik ada yg dkt ..tkde la makyong kempunan kn..bole mkn slalu

Cho Zila berkata...

memang yang nak menepati selera kitatu payah kan...
kalau dah rasa ok tu kedaitu jer ler kita tujui..malas nak cuba yang lain..

lia berkata...

wahhhh mmg nmpk sedap..

kalau berkesempatan mai putra perdana, puchong hari ahad... pasar malam c2 nyer CKT mmg thorbaekkkk lah...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam nad,
iols pun peminat fanatik CKT :)

el berkata...

napelah el xleh tgk gambar lam entry uols ni...lain2 gambar kat blog uols ni boleh npk..huhuhu

CKT fevret iols jugak
sedapnya..lama x mkn..sbb tgh diet kurangkan karbo ekeke

el berkata...

kenapalah x leh tgk gambar ni huwaaaaa
el pun lama x pergi bercuti ni nad oiiiiii kepingin sgt ni..tulah..nak pi yg bajet2 je ni tp w/pun bajet kira complete ler hehe

Fiza Rahman berkata...

Sedapnya.

QasehnyaRania berkata...

tak cun pon nmpak basah basah tu dh yelan air liur ni kak :)

LYAfrina berkata...

fuh..terliurnya tgk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...