23 Februari 2015

Cerita Cuti CNY Kami

assalamualaikum...
back to normal routine...
tak sabar nak tunggu lagi 3 mggu...
cuti sekolah....! ;)

minggu lepas, start hari selasa zakwan dah mula cuti
tapi sekolah agama still sekolah cam biasa
ok la jugak, takde rush sangat
tapi jenuh la dengor depa ni bergadohhh je!
geram plak mak ni ha..!

khamis pagi 1st day cuti cny tu
kami balik kampung
dengan harapan kereta tak banyak la
sebab ramai yang dah balik malam sebelum tu
rerupanya... hambek!

perjalanan biasanya amik masa 3 jam je
tapi aritu, perjalanan dah 4 jam tapi masih kat tg karang!
grrrr..! memang panas hati kot
lenguh pinggang dok dalam kete
memang kena banyak bersabar...
almaklum, dah lama tak terperangkap dalam jem!

balik kampung papaZN
seronok la zakwannayli, dah macam king & queen
semua orang kat umah dok layan depa je
nak marah pun tak bleh huhu...
takpe, kasi chance!

jumaat petang plak gi manjung
semangat ha nak cari kain baju raya
alemakkkkk, kuciwa!
memang kena sambung misi pencarian kat klang/shah alam nampaknya

sabtu pagi plak dah balik klang
harap2 nya tak jem la, tu sbb balik awal
adoi, banyak gak kete! tapi masih lancar
faham-faham je la lalu jalan lama
banyak trafik light lagi, banyak simpang lagi
memang menguji kesabarannn...

sebelum balik,
sempat singgah umah sedara papaZN kat parit baru, sabak bernam
makan nasi kenduri, hehe...
paling best, dapat goodies bag yang memang rare! :)
tak pernah-pernah la dapat sebelum ni
taktau la kat tmpt lain, korang pernah dapat camni gak
nak tau apa? hehe... TEPUNG GANDUM :)

ahad (semalam) dok umah dendiam
gi aeon big je beli barang dapo
mak yong teringin nak makan ikan sweet sour
moh le memasak
alhamdulillah, kenyang sampai ke malam...

tu je la citer cuti-cuti cny kami
takde apa yang best pun, haha!
biasa-biasa je pun

nak pi bercuti memang lamaaaaa sangat tak pegi ni...
gatai-gatai kaki dah ni, haha!
in shaa Allah ada rezki kami nanti ;)

tu je la pun nak cite, hehe.. ^_____^
korang plak, cuti cny pi mana?

#ineedvacation!!!

11 comments:

mamabeauty berkata...

mana2 pun during CNY memang jammed kot..

Falsya berkata...

Sbb tuh la cny kiteorg duk umah sbb tau jalan merata jammed..hehe..mmg rare sgt tuh nad doorgift tuh..pestime nengok..hehe

eima berkata...

kami pi bercuti jugak tapi tak la jem sgt .... cuma jem atas bukit strawberi je ...
nk cite xleh la ... sbb dok jg kat tmpt boss besar ni pc die tak leh transfer gambar pulak

idzwa kamaruddin berkata...

amboiii jadi lapar terus nih!

el berkata...

igt lagi 3mggu nak beranak hahaha
cuti sekolah rupanya
el pun cuti2 xp mana2..kaki pun gatai2 nak jalan ni haha

Fiza Rahman berkata...

Sana sini jalan sesak. Kitorang pon tak gi memana. Hantar kimi kat gombak pagi khamis tu. Ahad baru amik balik ☺

el berkata...

hahaha igtkan 3mggu lagi nak bersalin..rupanya cuti sekolah eh
tulah weols pun dah gatai2 kaki nak pi jalan2 ni tp tulah kekangan masa..igt cuti sekolah ni nak paksa gak lah g holiday..xkira..badan suh cuti2 ni haha

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam nad,
#iolspunneedvacation
sob3

aLyNnZ berkata...

nad kenapa g manjung hajat nak beli bj raya tak tecapai nad? alynn pun plan nak sediakan bj raya awal thn ni rasa syiokk plak biler dh settlekan awal2 mcm last year sbb last deliver baby D bulan 5 raya awal bulan 8 kalo tak silap..

tepung gandum ok gak kan leh buat cekodok..ingatkan sblm ni parents alynn dpt kicap manis dah cukup rare upe nyer ada yg lagik rare..hehe

mama tisya berkata...

mmg rare la p kduri dpt tepung gandum...time perayaan..mana2 pn jammed..nasibaik kami jln2 shoppingmall kl je..hehe..tp ineedvacation gk hehe

syawalsimpsons berkata...

sue cuti duduk umah..kikikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...