09 Januari 2015

Mengidam Nasi Lemak | Say No To 'Mamak'

tu diaaa aihhh! dah macam pantun, haha! :P

alhamdulillah, semalam genap 21weeks preknen ;)
so far, mak nya sehat dan semakin 'sehat'
segan dah nak bergambo lately ni huhu!
sebab terasa mokmokmok sesangat! T__T

baby plak, in shaa Allah esok kita jumpa ya!
moga baby sehat-sehat je kat dalam tu
mama, papa, abang n kakak nak tgk baby girl atau boy hehe
baby Z.A.N @ baby N.A.Z ^____^

sepanjang preknen kali ni
menu yang wajib makan adalah nasi lemak
masa alahan teruk 3 bulan pertama dulu
pagi-pagi mesti pekena sebungkus nasi lemak
pastu ptg makan sebungkus lagi
malam baru la makan biskut cicah vico
nasi lemak je lalu nak makan
nasi campo ke, nasi ayam ke, memang x lalu
tapi muntah tetap muntah...
takpe, janji dah makan dulu sebelum muntah
dari muntah takde isi apa-apa, lagi perit woo!

sekarang plak dah taknak nasi lemak hari-hari
tapi dalam seminggu mesti pekena nasi lemak gak, haha!
mana la badan tak mokmok, berlemak sesaja :P

aritu rasa nikmat jek bila dapat makan nasi lemak kat warung bunian
memang ngidam lama dah nak makan kat sini
sebelum ni mamaZN penah cite pasal tmpt ni
memang nasi lemak dia maveles, roti canai pun maveles!
sekarang pun dok teringat-ingat lagi akan kesedapannya :)
nak pegi setiap minggu, idok le kannn...
jauh kot!
dari klang ke putrajaya nun, huhu!
naseb baek la dekat dgn sekolah zakwan tu ada warung nasi lemak sodap jugak

senang keje papaZN, bini dia ngidam menda yang senang dicari, hehe...
kita tengok la ye, berapa lama bertahan makan nasi lemak ni :P
kot kang lepas bersalin nasi lemak pun tak lalu nak tengok dah, haha!
mana tau kan? :)

beza dengan preknen zakwan n nayli dulu
kali ni x bleh masuk langsung makanan kedai mamak!
penah sekali tu, papaZN lambat beli nasi lemak
pastu nasi lemak abes, huhu
papaZN pi cari kat kedai mamak
mamaZN rasa pun dah tau itu mamak punya
walau tak ikut papaZN pi beli
terus merajuk seharian sebab tak dapat makan nasi lemak biasa, haha! lawak :P

kalau dulu, pi kedai mamak hari-hari pun takpe
sekarang ni, nak tengok kedai pun taknak
apatah lagi nak tengok orang-orang dan makanannya, huhu!
memang sepanjang preknen kali ni tak jejak lagi kaki ke kedai mamak
elok la, bior la sampai bebila macam tu, hehe
save sket $$$
kehkehkeh...

sepanjang preknen ni
tak sangka plak
ada 2-3 orang lagi orang yang mamaZN kenal
suka makan nasi lemak jugak, haha!
sama la plak ye ;)

14 comments:

mummy_ayu berkata...

seronoknya baca .. preganant!! windu nak pregnant..but cukupla kot..Ian & Iris. tak kisah la..nak makan apa pun, janji sihat. pas dah deliver nanti..leh diet. time ni la nak makan apa pun..he he..alasan yg best..bukan kita nak makan, baby yg nak.. :-)
take care dear!! happy for you!

el berkata...

wahh dah 21 week ek
bila due tu nad?
semoga bb dan mama sihat2 selalu

wahhhh ketagih nasi lemak ea
el dulu xde ketagih2
makan je semua
tp tulah awal2 peknen tu
mkn muntah..mkn muntah hehehe

jaga diri baik2 ye

Sue-Rya Qistina berkata...

selalunya apa yg kita suka makan or kt mana kita suka makan, itulah yg kita takkan suka semasa preggy. hehehe. kiranya jadi terbalik. dulu masa preggy tiga2 anak, saya lgsg x bole ada kaitan dgn AYAM, x kiralah ayam goreng, bau ayam, tgk ayam pun loya dibuatnya. sedangkan ayam makanan fav saya. huhuhu..btw, rindu dgn momen preggy, pakai preggy dress n blouses. bestnya...hehehe

tenku butang berkata...

lapar tengok gambo makanan

Nur Inani berkata...

nasib baik mengidam nasi lemak aje. hehehe. semoga akak dan baby sihat sihat sokmo :D

eima berkata...

tak sao nk tau baby zan naz ni .. hehehe
fav ai forever kot nasi lemak .. hmm sedap ....

semoga segalanya dipermudahakan ek nad

Nooriah Abdullah berkata...

singgah follow disini terus teringin nasi lemak tuuuu

idzwa kamaruddin berkata...

sebelum terlambat nak cakap tahniah kan?

sori terlepas pandang pulak :)

jaga diri okey.. ;)

Nory Zoulkefle berkata...

tahniah akak...nory baru blogwalking..baru taw yang akak peknen..tahniahhh kak..

Falsya berkata...

mcm sama je ngan jemah..nak nasi lemak..ahahaha..bestnye nad...rse mcm nak peluk je nad..nak tgk perutttt comel...

QasehnyaRania berkata...

ini mcm kes saya msa blm tahu kata dh ada isi.nk makan nasi lemak tp cik abe x sempat nak nelikn sbb dh lewt nk pergi kerja.
skali terus menitik air mata.huahua.

suami kata kalu nk bgtau la semlm blh pergi bli dlu sblm pergi kja.

sy ckp mna tahu.bru terasa nk mkn pagi tu msa bgn tido.hukhuk..
tapi dpt juga.cikabe pergi belikn.

legaaa..
rupanya msa tu dh da isi pon tp x tahu..
huk aloh

aizamia3 berkata...

Moga dipermudahkanNYA.

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

bestnyaaaaaa nak gi scan baby..antara most eksited moment..kikiki..nway, time peknen zayed kite suka gak nasi lemak..teh air satu lagi..kedai mamak pon suka..ehhh.sume suke kannn..=p

ch@ berkata...

yeay! bestnya2.
nasi lemak sedap mkn panas2. yummy2.
mkn selagi boleh kakNad, utk kesihatan mummy dan bb. ti dlm pantang kena jg mkn. hiii, fighting kakNad. smg kekal sihat ye. take care ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...