29 Januari 2015

Melabel Buku Sekolah ^_^

orang lain nak buat, awok nak buat jugakkk
hehehe...
nak memudahkan kerja katanya :)
terutamanya bila dah bersalin kang
mesti papaZN yang take over siapkan beg sekolah zakwan
so, dengan cara ni dapat la kurangkan beban papaZN nanti

tak pernah terpikir pun pasal melabel buku ikut hari ni
sebab dulu-dulu takde buat pun, hehe

aritu ada tengok orang share kat fb
memang agak memudahkan kerja la
nak pulak, mak-mak ni banyak menda nak kene buat

bila dah ada label kat buku
kemas beg pun jadi mudah
cari je label warna untuk hari berikutnya, siap!
takdela terhegeh-hegeh belek setiap buku
hehe

mamaZN tak beli pun sticker berwarna tu
nak beli mana bleh beli sikit-sikit
dalam 1 pack ada banyak keping kan
pastu nak macam-macam kaler plak tu
costing di situ...
lagipun nanti dah guna sket, tersimpan gitu jek
lama-lama lupa, pastu beliiiii lagi, huhu!

takpe, bersusah payah sket ;)
semalam mamaZN memang terlebih rajin
janji jangan ada sesapa kaco, hehe

guna je sticker putih yang mmg dah ada
pastu warnakan je dgn pensel warna, siap!
colourful jugak, hehe
janji objektif tercapai ;)

zakwan pun bleh kemas beg sendiri pasni :)

beg zakwan punya la berat setiap hari!
sampai terbongkok anak bujang tu dibuatnya
bestnya la kalau setiap kelas ada lokar
tinggalkan buku kat skolah je, kan senang...

takpela, dugaan anak-anak nak belajar -____-'
mau dah setengah tahun kang kena beli beg baru plakkk, haha!
ate, tali beg putus! harapnya tak la ye, hehehe...

11 comments:

salwana nordin @ che'wa berkata...

rajin nad :)

bertuahnya saya sikit sbb buku alya tinggal dlm lokar sekolah..

just bawak buku yg ada keje sekolah je, senang takpayah nk ingat jadual waktu hhheeee..

tp naik darjah 2 nnt dah tak ada lokar..kembali la rutin menengok jadual dan bawak beg yg super duper berat tu hhhuuuu

sheila arshad berkata...

anak saya lom dpt jadual lagi...masih minggu transisi lagi

syawalsimpsons berkata...

nad mmg rajin..tunggu la sue kalo syawal dah masuk darjah satu gini, mmg sue bukak balik entry ni...

Fiza Rahman berkata...

Nak buat jugak tapi tak terbuat lagi.

Falsya berkata...

rajinnye nad...kalau wat gini senang kan..senang utk anak senang utk mama nak mengemas beg..hehe

LYAfrina berkata...

nak buat jugak nanti,,senang sikit, xyah nk tilik2 jadual hari2..

mamaarifakeem berkata...

Salam ziarah..huuu...
Waaah ni terlebih rajin ni nad..hiii...
Takpe, ssh 2 dahulu, senang2 kemudian...kan...

lieyalatif berkata...

senangkan nad...tgk pada label jek....ye laa ade care mudah baik kite prektikan...anak2 leh tgk sendiri jadual...takyah le kite susah payah tgk jadual plak....

anajingga berkata...

ramai juga dah praktik kan kaedah ni kan, mudah dan senang untuk anak2 :)

eima berkata...

haaa nk tiru la wlupun tak de masalah pun aku kemas buku si fahim tu pun ok je ... die tahu hari ape ade MP ape... hebat betui budak tu .. gamak nya cikgu dok ulang suruh bwbuku hari ape kot

Myra Jay berkata...

Pengalaman ni melabel buku sekolah.. ;)

Myra entah bila la nak merasa..hehe
Andai Allah beri rezeki, jika tiada berserah aje..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...