05 Disember 2014

Tempat Shopping Baju Sekolah Murah Turun Temurun

sape org teluk intan, tau le kot tempat ni  sebab memang jadi pilihan untuk beli kelengkapan sekolah 
terutamanya baju sekolah, beg sekolah & kasut sekolah 
sampai sekarang, boleh dikatakan tetap jadi pilihan untuk tujuan yang sama
kat sini harga yang diberi memang murah & boleh tawar menawar lagi
barangnya pun berkualiti & penjualnya peramah & friendly

org panggil tempat ni 'kedai tokong'
sebab, kedai-kedai nya berdekatan dgn tokong cina
memang yang menjual pun semuanya cina
banyak deretan kedai, tapi biasanya harga sama & x lari banyak mana pun

mamaZN penah beli beg sekolah kat sini
ingat lagi, mak sedara yang bawak soping
masa tu nak beli beg utk darjah 1 hehe
papaZN pun citer yang bapaknya selalu soping kat sini jugak
beli barang-barang sekolah diorang adik beradik

sekarang ni, turn zakwan plak merasa soping kat sini, hehe
memang mengimbau kenangan sungguh!
:)

alang-alang balik kampung minggu lepas
kami singgah kejap nak beli baju sekolah zakwan
beli dalam 5 pasang
3 pasang untuk sekolah kebangsaan
2 pasang untul sekolah agama
total semuanya RM150!

baju sukan zakwan plak mamaZN beli kat TESCO je
2 helai baju putih (RM5 sehelai)
2 helai tracksuit (RM15 utk 2 helai)
stokin pun beli kat TESCO jugak, RM15 utk 6 pasang

lega bila baju-baju sekolah zakwan dah beli
lepas ni tinggal nak basuh & iron
pastu tinggal nak beli buku-buku sekolah je

senang hati bila dah siapkan awal-awal
banyak sungguh benda yg nak dipikirkan pasni
nak-nak bila melibatkan $$$ huhu!

sebenarnya, apa pun yg kita belanjakan utk anak-anak
terpulang pada kemampuan kita jugak kan?
kalu kita rasa mampu utk beli barangan
yang kualitinya sangat terjamin
walau harganya tinggi sket, apa salahnya?
beli je, takpe...
orang kata, 'alah membeli, menang memakai'
semua pun demi anak-anak kita jugak... ^__^

okeh, settle dah citer pasal shopping brg sekolah zakwan
pasni citer #throwback plak, haha!
bertabah ye kengkawan :)

14 comments:

eima berkata...

wahhhh bila ni abah nk bawa fahim pi soppin ni .....
ingat nk pi beli buku skeolah dulu

Falsya berkata...

Senangkan nad bile dh prepared awal2..xde la terkejar last minit..kalau last minit mesti ade je bende yg tertinggal..hehe..

mummy_ayu berkata...

sama la..Ayu pun dah settle jugaks!!

syawalsimpsons berkata...

ok nad dah mula kembali aktif...yahooo..sue menunggu je...sue je kengkadang ado..kengkadang tiado..hahahhaha....takpe la nad murah ke mahal, janji ikut kemampuan masing2 kan...sue terus PK kalo syawal nak masuk darjah satu..nak pesan beli kat kedai tokong ni kat nad awal2 la..hahhahah..berangan tu,,,2 tahun lagi

Fiza Rahman berkata...

Maih bertahan lagi kedai tu yerp.

salwana nordin @ che'wa berkata...

kami pun dah membeli jugak nad :)

alhamdulillah semua dah settle tinggal beg dan beberapa benda kecik yg tak beli lg..

kt kuala kangsar ni pun beli dekat bazar2 kecik pun elok dah..kualiti ok dan harga pun murah

lieyalatif berkata...

bagus nad semua dah siap...mcm lieya jugak suke awal2 siap..senang nanti...

alah nad rugi jek beli mahal2 nie...mcm lieya dulu beli canggih tapi sudahnyer berkeladak gak.... tu yg lepas tu beli biase2 jek.... yg penting kemas jek budak2 pakai kan...

Eda Ejai berkata...

kedai tokong tu dulu memang glamer.. dulu carik baju pengakap pon kat situ.. lencana pengakap sume bleh buat kat sini.. rindu telok intan (padahal baru je balik mggu lepas) hehehhe..

el berkata...

malas betul nak beli baju sekolah anak teruna iols tu..just nak beli skit je baju yg dulu tu dah lusuh..dah pudar putihnya..malas tu sbb kat tempat iols beli baju2 sekolah tu xde parking..kena parking kat jauhhhhh seberang jalan..ngan baby kecik lagi..anak 3 org x leh duk diam aaaaaacaner hahaha adoiiii sabo je lah kan

Nafisa81 berkata...

Dah sihat ye....alhamdulillah

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

bagusnya semua dah ready ye brg sekolah zakwan..zara punya satu ape pon x ready lagi..mamanya yg lom sedia nk bershopping..rasa cam betul ke anak nk sekolah darjah 1 ni..hahahaha

Ibu Lala berkata...

Akk pun dah beli baju sklh ni. Kedai tokong tu kat mana. Akk beli baju sekolah lelaki baju je rm16. Seluar rm20. Klau dah 3 pasang dah brp tu.

QasehnyaRania berkata...

siap sudah.
selamat menempuh alam persekolahan ye zakwan ;)

LYAfrina berkata...

bestla kalo jumpa tmpat baju sekolah murah2 camni..
alhamdulillah dh settle utk psiapan zakwan..

lya pon dh settle bab baju n kasut sekolah, cuba alattulis n beg je tak beli lg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...