03 Disember 2014

Settlekan Kelengkapan Sekolah Zakwan :)

assalamualaikum
hai semua!
uiyooo genap sebulan baru nak update blog!
hewhewhew
tersangat la pemalasnya sekarang ni
apa nak jadiiiii la..!
harapnya cepat la kerajinan datang
banyak menda nak citer walaupun kebanyakannya citer #throwback
sayang plak tak diabadikan kat sini...

sebelum nak citer pasal #throwback
nak citer pasal yang up to date dulu, hehe

tahun depan zakwan dah mula melangkah ke alam baru (darjah 1)
persekolahan baru, suasana baru, kawan-kawan baru...
setiap hari mak zakwan ni riso...
cemana la zakwan nak bawak diri kat sekolah baru nanti, huhu!

18 oktober 2014 yang lepas
zakwan pun dah selamat jalani ujian utk tentukan kelas darjah 1 nanti
mamaZN tak dapat temankan
sebab time tu alahan sangat teruk, huhu!
papaZN je yang pi temankan
menurut guru besar sekolah zakwan
nanti ada lebih 500 org murid darjah 1!
perghhh! ramai sangattttt!
mau dekat 14 kelas kot nanti
nanti zakwan sekolah kebangsaan petang, sekolah agama pagi

sepertimana makpak yang lain jugak
makpak zakwan pun excited sama :)
awal-awal lagi kami dah siapkan kelengkapan sekolah zakwan
sebab memikirkan setiap weekend bulan 12 ni dah full dengan pelbagai plan
makanya, moh la kita siapkan awal-awal...
takde la kelam kabut nanti
bila dah siapkan awal-awal, rasa lega sket
bleh pikirkan pasal menda lain plak pasni :)

alhamdulillah
semua pun dah siap
harapnya dapat la naikkan semangat zakwan nak pi sekolah nanti bila dah semuanya baru :)

total belanja utk soping barang sekolah zakwan pun tak sampai rm300
ni pecahan harga barang-barang sekolah zakwan:

baju sekolah kebangsaan (3 pasang) : rm90
baju sekolah agama (2 pasang) : rm60
baju sukan putih (2 helai) : rm10
seluar sukan tracksuit (2 helai) : rm15
stokin (6 pasang) : rm15
kasut (3 pasang) : rm30
beg sekolah : rm45
TOTAL : rm265

*stationary memang takde beli, sebab masih banyak yang elok*

lega rasanya bila dapat soping murah2 ni hehe
harapnya jugak biar la bertahan lama ^___^

nanti mamaZN share beli barang-barang sekolah zakwan kat mana ek! ;)
kot dapat membantu kawan-kawan utk save bajet jugak ;)

11 comments:

SalbiahM berkata...

Akak shopping kt mana yang dapat murah camtu?good luck zakwan..

syawalsimpsons berkata...

ZAKWAN MESTI EXCITED KAN NAK MASUK SEKOLAH NI...SERONOK TGK ZAKWAN NAK MASUK SEKOLAH...SYAWAL PON DAH START TADIKA..SATU APA TAK BELI LAGI..MMMMM...TUNGGU PEMBERITAHUAN YURAN JE BERAPA...MMMM..NEVES JAP

lia berkata...

Xyah sesak2 da pasni kan Nad... Tenang hati da beli... Kita kena tunggu Amsyar sihat sepenuhnya dulu...

mama tisya berkata...

bgs persiapan awl2..tkyh sesak2 nanti kn...good luck zaquan utk darjah 1 nanti..akak tk shopping lg tp thn ni tk byk sgt kot bli sbb ada yg masih bole di pakai

Masya berkata...

kalau ada kesempatan mmg kena beli awl, dan kena bijak berbelanja ... lg² bab nak beli pakaian sekolah ni ...

Lynn Hamzah berkata...

sekejap jer masa berlalu kan nad...zakwan dah nak masuk darjah 1 dah...belajar rajin rajin yer zakwan...

mummy_ayu berkata...

ala comeinya... wah..ramai tu sekolah dia. Iris & Ian punya sekolah..tiap2 darjah.ada 2 kelas jer.

el berkata...

weols x beli lagi baju sekolah anak teruna iols tu..rasanya beli kasut stokin beg dan baju sekolah je yg lain2 masih elok..tgulah hujung2 bln..xde ms nak pergi..duit pun tgu gaji kan haha

eima berkata...

alhamdulillah dah setel ... kami tak beli pepe pun lagi ....
good luck zakwan ....

Fiza Rahman berkata...

Bestnya bila suma kelengkapan skolah dah settle.

LYAfrina berkata...

waa... ramainya tu..
lya pon berdebar tgu turn fasya nanti..natha mcmana dia nk jwb exam.. fasya xde pon exam tentukan kelas lagi..

alghamdulillah jumpa tmpt murah..
lya pon y baju mujur last minite jumpa tempat murah, tp kain berkuali.. tu pon ofismate y bagitau..klo x, mmg x tahu la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...