12 Disember 2014

Live Update From Langkawi

assalamualaikum
bersiaran dari bumi mahsuri - pulau langkawi
arini dah masuk hari ke-3 kat sini
sampai rabu aritu jam 9.30 malam
esok pagi balik dah...

ni kiranya trip famili mamaZN
tapi sayang sbb papaZN tak dapat join
sebab baru tukar kerja
cam takbest plak bila nak mintak-mintak cuti
takpela, xde rezki

mulanya zakwan je yang ikut sorang
mamaZN & nayli tinggal
sebab rasa macam tak larat pulak nak berjalan nanti
tetibe pagi sebelum bertolak tu tukar fikiran
pegi jugak la bila tengok zakwan nangis-nangis nak mamanya ikut jugakkk
terpaksa la kuat demi anak-anak
janji diorang hepi

semalam naik cable car atas permintaan zakwan
ksian nayli sebab takut, hehe
petang tu plak aktiviti buat mak-mak : soping time! :)

lepas soping, kami ke dataran lang pulak
ni pun atas permintaan zakwan
dia kata nak amik gambar ngan helang beso
nayli lagi skali takut nak dekat! adoihaiii!
pening mak!
kalau badan maknya ni boleh kerat dua takpe la jugak, huhu!
naseb baek ada aunty yaya & atokZN yang tolong jaga

balik tu depa berkubang plak dalam swimming pool
mamaZN mmg dah penat sgt dah time ni
ye la, seharian tak rehat & tak baring
malamnya, mendapat la kedemaman huhu :(
harini tak dapat nak ke mana-mana
rehat jek kat homestay
bebudak je ikut yang lelain pi jenjalan lagi...

dalam pada tengah seronok pi bercuti
tetibe papaZN inform berita yang tak disangka-sangka
memang terkejut, sedih & terkilan...
terkejut sebab last time jumpa (30/11)
nampak arwah sehat & bersemangat lead majlis pertunangan adik ipar
sedih sebab kami kat langkawi ni, tak dapat nak ziarah arwah
terkilan sangat sbb tak bersama dengan keluarga yang lain dalam kesedihan ni

ye la, mati tu kan pasti
setiap yang hidup pasti akan mati
dari Dia kita datang kepada Dia juga kita kembali
ada hikmahnya kenapa papaZN tak ikut skali dalam trip ni

al fatihah buat arwah paman (ayah saudara papaZN)
moga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan mereka yang beriman
moga segala urusan pengkebumian harini dipermudahkan
bersyukur sebab berpeluang kenali arwah walau dalam masa yang singkat

tu je la buat masa sekarang ni
nak pi siapkan zakwan..
dia tu memang, kalu maknya ada, semua maknya yg kena siapkan huhu

nnt kita citer lagi ek! :)

17 comments:

Iela Fazielah berkata...

WAH...BESTNYER.....rindu nak gi langkawi lagi...soping kat HIG penuh troli tu. pd family arwah..takziah....

Masya berkata...

ALAHAI DALAM BERGEMBIRA .. ADA PULAK BERITA SEDIH.. ADA HIKMAH JGK SUAMI NAD X IKUT ... SUAMI NAD TUKAR KERJA LG YER.. REZEKI BAKAL BABY BARU TU... INSYAALLAH ...

MOGA NAD SEKELUARGA HAPPY² SAHAJA ... INSYAALLAH APA YG BERLAKU PASTI BERSEBAB DAN ADA HIKMAH.

eima berkata...

tudia byknye sopping ... besh betui ....

takziah utk seluruh keluarga PapaZN

lieyalatif berkata...

wahhhhhhhhhhh sakan nad berjalan yeeee...sonok zakwan ngan nayli dpt holiday ngan kazen....

salam takziah nad...moga semua dipermudahkan...alfatihah...

MizzTina berkata...

memborong sakan..

Sue-Rya Qistina berkata...

wahhhh..penuh troli tu..bestnya!!!
salam takziah buat nad sekeluarga..take care ya

salwana nordin @ che'wa berkata...

wahhhhhhhhhhh..penuh troli nad

seronoknya jalan2..saya je belum planning nk kemana hhhuuuuuuu

el berkata...

inalilahiwainailaihirojiun..takziah pada keluarga arwah

byknyer sopinnnnnnnnnn hahaha
teringat el dulu pi langkawi tgh boyot 5 bulan..time tu tgk boyot si abg..siap naik cable..pas2 cable stop tgh2..goyang2 lagi scary nak mmpus..tobat nak naik dah haha

Chekgu Azrine berkata...

Fuhhh...syiok..akk langkawi belum smpi lagi..kesian betul

Hidayah Ak berkata...

meriahnya troli hehehe..

isk isk dulu duk dekat tak teringin sangat nak pegi dah duk jauh2 ni nak pegi pulak rasanya

CheNamNam berkata...

wahhh banyaknya borongg...nie betul2 shopping nie...beli byk2 tue nanti tak kena cukai ker nad..ker ada barang2 yang tertentu saja..

salam takziah utk keluarga arwah....

QasehnyaRania berkata...

salam takziah
alfatihah
wah byknya shopping tu kak :)

LYAfrina berkata...

salam nad..
lamanya x dtg sini...

happynya zakwan dpt naik cable tu, tp nayli lak ketakutan..]

byk memborong tu..
pic last zakwan pose dgn lang tu sungguh comey..

*dah nampak babybump nad

SalbiahM berkata...

wah..banyaknya shopping!posing zakwan depan patung helang tu comel!hehe

aLyNnZ berkata...

al fatihah..

ermm..syiok dpt cuti2 langkawi..anak2 dh tentu plg happy kan..last pergi langkawi dgn famili alynn tak dpt naik cable car sbb cuaca tak mengizinkan pulak..

Adlin Mohamad berkata...

wahhh sakan soping penuh troli hehehe kita lum sampai lagi langkawi

Fiza Rahman berkata...

Besntya gi langkawi. Tu dia...penuh trolley.

Al-fatihah buat arwah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...