17 Disember 2014

Celebrate Birthday @ Medan Ikan Bakar, Putrajaya

citer #throwback (again..! :P)

ni bukan besday anak-anak mamaZN
zakwannayli tak berkesempatan lagi
nak celebrate besday besar-besar camni
perancangan ada, tapi takde rezki dorg lagi la kot... T_T
sabar ye anak-anak, in shaa Allah next time
tapi kita tetap celebrate gak kan walau hanya kita-kita aje :)

ni besday sepupu zakwannayli - khadeeja
best btul! jeles abg zack & kakak nayli, hehe
ada inflatable pool, ada candy buffet
candy buffet tu mama yong yg deko-deko, haha!
walau tak cantek, jadik la kan dari takde
kan khadeeja? hehehe
(khadeeja panggil mamaZN - mama yong :P)

ada cerita di sebalik kejadian besday ni
sangat-sangat tak sangka la pulak
hari kejadian bersamaan dengan hari event upin ipin @ picc & formula e
makanya, bertabah je la dengan jammed di merata jalan @ putrajaya!
nak-nak jalan yang menghala ke picc tu huhu! 

perjalanan biasanya amik masa 15-20 minit
dah jadi 2 jam sebab jammed!
giler btol!
majlis start kul 3, tapi 1 apa pun tak set up lagi, huhu
sampai dalam kul 2.30 mmg macam lipas kudung tolong aunty wawa & uncle najjib
ksian kat mama & papa khadeeja
tetamu yang patah balik sbb x tahan jammed pun ada, hukhukhuk :'(
bertabah je la bila jadi tuan umah

tu belum lagi pasal inflatable pool tu
dah terang-terang depan mata ada event private
siap dah berpagar
bleh plak mak-mak yang dtg makan tu
benarkan anaknya main kat situ! hmmm...

agak-agak la kot kan...
kalau gi tmpt lain pun nak main kena bayo, bukannya free
kalau tetamu jemputan lain la citer
awak nak datang umah orang pun beri salam
bukan main terjah masuk je, btul tak?

macam-macam hal...
takpela, baru 1st time buat makan-makan
banyak yang perlu diperbaiki
lagi-lagi buat kat tmpt awam camtu
pasni khadeeja ajak papa & mama pi holiday je la masa besday khadeeja, kekekeke... :P

apa-apa pun hepi besday khadeeja nur jasmin!
mama yong doakan khadeeja jadi anak yg solehah
dan sentiasa gembirakan mama & papa
nanti mintak kt mama & papa adik ek
ada kawan nak main masak-masak, haha! :P

16 comments:

syawalsimpsons berkata...

tidoq sampai pegang belon..kikikikiki

salwana nordin @ che'wa berkata...

meriahnya bday party!

bebudak2 la paling seronok kan :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Memang besar-besaran tu Nad.. meriah tengok.. Happy Balated Birthday buat Khadeejah Jasmin... :)

MizzTina berkata...

mmg silap tarikh buat time tu, ramai umat.. hehehe

~aSHa~ berkata...

meriah nye lahai..anak2 tentu la suka sgt

Fiza Rahman berkata...

Meriah. Amboi nayli, tido pon pegang belon yerp ☺

Cho Zila berkata...

akak tunggu kot banyak gambar sikitjerler.. tahniah khadeeja.. alahai mak bapak ramai yang sifatnyer gitu tak reti yang mana satu private mana satu awam... tak fahamkan...

Nana berkata...

adoi..bole ek orang lain menjemah skali join main apa la...private event kot respek la skit tuan umah
kita pon xde rezeki lg nak buat bday besar cam gini xpela sambut kecik2 pon janji bmakna kan hehe

Nur Inani berkata...

meriahnyaa. amboi lena tidonya sambl pegang belon :)

aLyNnZ berkata...

Seronoknyer besday party meriah..tak per ada rezeki nanti leh la sambut besday abg dgn nayli pulak..nayli semangat betul bdn nyer sedap dipeluk laa..hehe..

eima berkata...

wahhhh mesti mahai ongkos ni kan .. tak mo share ke kosnye .....
kot2 le nenanti boleh aku pun kumpul duit buat untuk anak2 ..... jwbnye anak nomot3 kena plan sama bulan dan dekat2 ngan abg dan kakak le ... nk jimat buat semua sekaligus

Masya berkata...

ngee ... ada jgk yg x bersalah join makan yer... adehhh kang tegur kata kita sombong pulakkan... x tegur .. sakit hati pulak dibuatnya... sampai tetrido nayli kepenatan.. kemahin lg ngadap coklat satu meja hihihihi ....

pening jgkkan bila buat event kat luat.. x sangka ada event lain.. dah x memasl dgn event kt jd spoil .. xpelah... satu pengalaman jgk tu...

zety berkata...

meriah bday khadeeja!! xper nad..yg penting clbrt bday anak2 happy,puas makan best sgt dh tu

QasehnyaRania berkata...

bljr dr pnglmn la org katakn..
in sha Allah next year blh yg trbaik lg
amboi nayli kemahen lena ponx lps lps belon ye :)

SalbiahM berkata...

besar-besaran ni..kesian dia kepenatan..tido pun belon tak lepas dari tangan

ch@ berkata...

meriah partynya, mana lah emak-emak lain tidak geram.
comelnya kakakNayli tido dgn belon, keletihan eh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...