05 November 2014

Hai, Awak Rindu Saya Tak? :P

assalamualaikum
apa khabar sayang-sayang-sayang sekalian?
rindu tak? rindu tak? haha!
mamaZN rinduuuuu sangat kat korang! ;)

sebulan dah tak update blog
sebulan jugak la terlepas macam-macam cerita kengkawan, huhuhu
nak buat cemana, kesihatan tak mengizinkan

tq diucapkan pada kawan-kawan yg merindui
cheeewahhh! haha! :P
tq pada yg bertanya khabar
yang wassap, yang pm kat fb
sangat-sangat-sangat hargainya
sayang korang!

kesihatan mamaZN?
ada pasang surutnya huhu - on off gitewww
kalau nak kata hari ni ok, kang esok melepek
pastu kang lusa cergas semula
camtu la... kejap ok, kejap tak ok
tapi bukan la cergas 100%
sebab kerja umah memang xleh nak buat lagi
masak-masak apatah lagi
ksian kat zakwannayli (& papanya)
sebab hari-hari nak makan kena order kat kedai
doakan moga cepat la mamaZN sehat ek

ada jugak yang berteka teki ye hehe
betul plak tu jawapannya!
hebat la korang! memang sahabat sejati gitu
:)
bila lama tak update blog @ blog terbengkalai
mesti ada 'sesuatu' kan? haha!
simptom yg sama masa preknen kan nayli dulu, ngeee~
pembawakan budak
alhamdulillah minggu ni dah 12weeks :)
plz-plz-plz doakan kali ni bertahan k!

sepanjang sebulan ni memacam citer dalam famili kami
memang dugaan...
tapi alhamdulillah kami mampu bertahan
tq pada papaZN yang banyak membantu
i lap u lah! hikhikhik

dalam sebulan lepas
zakwan kena chicken pox
pastu kena pi ujian utk tentukan kelas tahun 1 utk 2015 plak
nak melayan nayli yang ala-ala diva ni lagi, haha!
penat tapi layankan je la...
alhamdulillah, dalam usia 2tahun 9bulan
nayli dah berjaya wean off secara natural
takde la nak letak bawang putih ke, kopi ke...
guna psikologi jek, kata nak jadi kakak dah kan? hehe
syukur

tu je la citernya utk kali ni hehe
pasni xtau bila next punya new entry kekeke
yang dok dalam draft pun melambak
nak citer konfem-konfem dah basi haha!

apa-apapun didoakan yang baik-baik utk kalian & famili, k!

till then, daaa!

*gambar selingan & hiasan sebelum 'sakit' :P

33 comments:

mama tisya berkata...

take care nad...dpt rs gk nad peknen sbb tgk posting kt fb pastu lama tk update blog...tklama lg nayli jd kakak la

Sidratul Muntaha berkata...

ngeee.. selamt berblogging.
keh keh keh
n again..congrats

lieyalatif berkata...

dah agak dah...diam nad ni diam berisi....heheehh tahniah nad...jaga diri okey....

Cik JuE berkata...

dah agak dah mesti ada isikan...
tahniah nad...
jaga diri baik2 tau

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

Alhamdulillah..congrats nad!! Dah dapat agak mmg nad peknen..hihi..sblm ni pon simptom sama kan..^_^..apepon, take care ye..

salwana nordin @ che'wa berkata...

Ha dah dpt rasa..mesti nad peknen..mcm akak jugak..kalo peknen pemalasnya Allah je tau..

tahniah nad!! Seronok nayli ngan abg zakwan nk dpt adik!!!

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

congrax sayamku

ieyda berkata...

tahniah nad n family...amboi...nayli dh nak jd kakak...happylah nayli nnti dpt bb...take care nad...rehat secukupnya

Lynn Hamzah berkata...

tahniah nad...jaga diri baik-baik...

*∽ IZAN ∽* berkata...

Tahniahhhh Nad!! Tu la lama tak dengar update dari Nad, baik FB baik Blog.. komfem la ada sesuatu kennn... Alhamdulillah sesuatu yg baik. Jaga diri baik2 okehhh. ok dah lepas rindu dahhh.. dah tau khabar berita.. tak care okehhh!!

lovelywa berkata...

congrats dear..jaga kesihatan baik2 yee..

zakwan sebaya ngn anak sy yg pompuan tuh..next year darjah 1 dah..tp anak sy takde plak kene amik exam utk tentukan kelas mana..ikot skolah kot..

amiey lee berkata...

happy for u... nayli sama.ngan abg ashraf la..wean off sbb nak dpt adik hehehe umur 2t9b jugak masa tu...

jaga diri ok nad...

Falsya berkata...

Alhamdulillah..congrats nad n family..happynyeeeee..;)))

Myra Jay berkata...

Tahniah Sis n take care ye.. :)

dan Welkam to da blog..hehee

mama ila berkata...

wahhh...tahniah mama ZN..hehehe..dah agak dah mesti pregnant ni..seronoklah nayli nak jadi kakak =)

Cinta Zakirah berkata...

Tahniah Nad..take care.

ch@ berkata...

take care kakNad, jaga diri selalku k.
mestila rinduuu bangat, nnt jgn lupa update routine checkup pula, hihiii.
bestnyaa.

Salina@IbuAqil berkata...

Rindu sesangat..
Tahniah nad..
Take care ya..
Muahxxxxx!!

eima berkata...

Kan betui...tahniah nad...windu sama kamu.....

Chekgu Azrine berkata...

Tahniah sis..
Mmg akk dh agak knp nad ni diam..
Rasanya berisi nih..
Alhmdulillah take care ye sis

Fiza Rahman berkata...

Alhamdulillah. Tahniah nad. Dah agak dah. Take care.

mekchu berkata...

Blogger ni kan, senang sangat kalau nak tahu pregnen.. kalo tiba2 suammmmm je blog, lepas tu sejukkkk aje.. konpem la tu tgh mabuk tgk monitor... hihihi

mekchu happy... happy utk nad & family.. Alhamdulillah... & tahniah..

mummy_ayu berkata...

wah..congrats Nad!! happy for you..nak jadi kakak dah nayli yer.take a good care yer.. annti free2....update key!!

Alyyani Anuar berkata...

nad congrats! happy for u and family. take care ok. may u have a smooth pregnancy. amin...

Masya berkata...

tahniah nad .. alhamdulillahhh moga dipermudahkan kali ni... jaga diri dan kesihatan baik².... pttlah diam jer, ada jgk agak.. tp tkt slh huhuhuhu

Adlin Mohamad berkata...

winduuuuuuuuuuuuu...
tgk pic anak2 kat FB je le hehehe
tahniah nad mom beranak 3 to be ..
xpe abg zack bby nayli dah besar xde la masa bby kuar nnt nad penat sgt hehhee ..sama la cam lin dulu awal2 peknen mmg x usik blog sbb sickness yg melampau ni hehehe .. apa2 pun semoga semua berjalan lancar yea

zety berkata...

simptom sameeee aritu..tu yg dpt bau tu ;)..tkcare nad!congrats again

mamaarifakeem berkata...

Salam rindu.... alhamdulillah, tahniah lg sekli.. moga semua berjln lncar dn dipermudahkan... ;)
Tcare

Nafisa81 berkata...

Take care...

dalila berkata...

tahniah nad..take care ok..

Eda Ejai berkata...

patut lame tak nampak.. tahniah ye nad.. take care tau..

syawalsimpsons berkata...

SUE PON WINDU NAD...SUE PON MACAM NAD JUGAK NI....MOOD SWING JE NAK UP...TP BLOG HARI2 BUKAK

QasehnyaRania berkata...

alhamdulillah.tahniah akak
take care ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...