12 September 2014

Reward Untuk Zakwan :)

lepas cuti merdeka aritu, zakwan ada ujian
kat sekolah zakwan ni ada 2x ujian
kali pertama sebelum periksa pertengahan tahun aritu
kali ke-2 yang ni la, sebelum periksa akhir tahun

zakwan kat umah mana ada study pun
asek main, tgk tv, main, tgk tv
suruh baca sket, dah merungut...
ajar sket, dah kluar air mata...
geram je mak ni, nakkk T__T
tau la mak garang, haha! :P

ari rabu, zakwan bawak balik kertas ujian
dengan report card yang makpak kena sign
sebelum dia bagi kat mamaZN, dia sebuk citer
'mama, cikgu cakap saya dapat no.1.. semua kawan-kawan tepuk tangan'

maknya ni mana nak percaya
sebab tau sebelum ujian aritu takde study pape pun, huhu
'ye la tu zakwan ni, meh mama tgk sendiri'

sekali bila tengok, alhamdulillah!
memang tak sangka dia leh dapat keputusan camtu
ye la, banyak main je kat umah
kena suruh, kena paksa banyak kali
baru nak gerak, nak buat
mana maknya tak terkejut! :)
bangga dengan zakwan!

memang la baru tadika je
kami pun takde la suruh study hard bagai sangat pun
ala kadar je, ye la... nama pun budak-budak lagi
janji dia dapat recall balik apa cikgu ajar je
ok la kan...

bagi zakwan memang takde rasa apa-apa
tapi bila kita puji, peluk, ucap tahniah
sebab byk peningkatan dalam markah ujian
at least dia jadi bersemangat nak bersaing sesama kawan dalam kelas
masuk sekolah rendah nanti, persaingan lagi sengit kot!

mamaZN wassap apaknya
dan-dan la apaknya sebak tetiba, hehe
terus kata malam tu nak blanje zakwan makan
ala, makan kfc je pun... bila-bila bleh pegi
tapi sebab nak meraikan zakwan, feeling dia lain macam sket hehe
sambil-sambil makan tu pun
zakwan kena hadap kata-kata semangat dari mama n papa
ksian zakwan, haha! :P

ayat makpak zakwan yang paling femes amos setiap kali zakwan nak buat kerja sekolah atau jawab peksa:

"FOKUS ZAKWAN, FOKUS!"

^____^

23 comments:

suhailah hamid berkata...

Tahniah zakwan.

mamaarifakeem berkata...

Tahniah abg zack... cayalah... teruskan kecemerlangan!
Haha ayat yg sama la.. abang arif kena fokus, fokus tau..hihi...

Petak Bunga berkata...

budak2 baya ni.. x belajr sgt pun.. kalau cerdik cepat je tangkap..
xleh nak paksa sgt.. hahaa...main puas2.

eima berkata...

tahniah zakwan ....

keturun gen mak pak die ni ... budak sekolah sains....

papazn mesti buat mimik mcm2 kan .. hahahaha


Alyyani Anuar berkata...

fokus zakwan fokus! mcm sama je tagline tu yg selalu papa niarafadel guna. hehehe.. zakwan, keep up the good momentum ya and congrats!

Lily@MamaZaraZareef berkata...

wahhh..gud boy zakwan...congrats!!!! ^_^

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

wahhhh hebatla zakwan! tahniah. keep up the good work hokey

syawalsimpsons berkata...

sue suke part papaZN tetibe sebak tu kan...adoiii mmg touching...bukan mudah tau org laki ni nak tunjuk perasaan deme kan....tahniah zakwan, walaupun hanya KFC, tapi tu antara reward yg buat anak2 egat sampai bebila kan

salwana nordin @ che'wa berkata...

tahniah abg zakwan!!

mmg la nad kdg2 bebudak ni kita tak sangka2..

nampak mcm malas je sbnrnya otak diaorg berfikir tu :)

Azura Aziz berkata...

wah, abg zakwan hebat...

akish ali berkata...

heibat zakwan...tahniah tau....=)

Umi Nazrah berkata...

alhamdulillah syukur nikmat kurniaan Allah. teruskan berikan kata2 semangat pada anakmu, mama dan papa ^_^

Cho Zila berkata...

tahniah.. akakpun kalau anak gitu mesti seronok sesangat...

el berkata...

wah gud boy zakwan..tahniah..smoga lepas ni dpt pencapaian yg baik lagi ok..

Ratu Hatiku berkata...

Tahniah abg zakwan....

lia berkata...

acik lia bangga dgn Zakwan... teruskan usaha ya sayang...

Mama Zharfan berkata...

congrats dear zakwan

Masya berkata...

tahniah abg zakwan ... hadiah macam satu penghargaan utk diakan .. bg semangat...

LYAfrina berkata...

alhamdulillah
congats zakawan..
sukalah leh mkn kfc

aLyNnZ berkata...

congrates..zakwan good boy..terliur plak unty tgk ayam kepci tuu..aloloo..last pic nayli omey..

ch@ berkata...

bila di rai terasa lbh bersemangat nak belajar, tahniah abg kacak!

anak lelaki ni bijak la kan, adli dgn arrizqi main je, masa auni baya dorg dulu byk dah pandai, tapiii bila tanya tau pula dorg menjawab. rupanya, kakak auni mengajar dlm senyap. hahaa.

Mila Hilas berkata...

gudboy zakwan.

Nory Zoulkefle berkata...

tahniah zakwan...
zakwan dapat no.1, Nayli pon dapat mkn KFC jugak..heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...