19 September 2014

Masak-Masak | Kek Coklat Moist Kukus - Mudah & Sedap (Resepi)

taktau la apa sebabnya
tekak ni dah terasa-rasa kek coklat jek sejak 2-3 menjak ni
lama dah tak membaking sejak buat kek besday papaZN
yang kureng menjadi dulu, haha!

aritu menggoogle resepi kek coklat kukus yang mudah
tq mama el! resepi yang uols share mmg kebabom meletop!
bahan senang, cara senang & paling penting-sedap! :)

ari isnin aritu membaking, buat 2 bekas trus
1 bekas utk zakwannayli, 1 lagi utk papaZN :P
mamaZN tak buat topping sebab takde bahan
tapi percaya la, makan gitu jek pun dah sedap!

resepi yang mama el share memang mudah
rasanya ramai yg dah expert buat kek cekelat ni
tapi takpe, nak gak share resepi kat sini :)
mamaZN screenshot jek resepinya
kes malas nak menaip lagi, ekekekekeke :P

okeh, serius sedap!
siang tu baking, malamnya dah abes, hahaha!
nampak tak sejauh mana kesedapannya tu? :D

kredit pd mama el (arwendanish.blogspot.com) utk resepi :)
*mintak halal ye!*

21 comments:

salwana nordin @ che'wa berkata...

tu dia buat kek pulak nad..

rajin sungguh la awak :)

suhailah hamid berkata...

Gebu kek. Nmpk sedap sgt.

el berkata...

yeayyyyyyy gud job nad!!well done
mmg senang mudah n paling best murah!!!!kan kan kan
sekejap pun dah siap...aah mkn gitu pun dah sedap..el pun sllu sgt buat kek ni..budak2 n bapak diorg mmg suka...

heyyy nti el nak kongsi resepi kek lagi taw..hat ni paling best...tungguuuuuuu hehe

syawalsimpsons berkata...

mmg sedap sungguh kalo gitoo...sue kalo baking, mmg macam tak menjadi tau..sadis..hahahha..kalo kukus, rasa yakin sikit la...nak try tgk la..

Petak Bunga berkata...

nilah satu2 nya kek yg buat selalu menjadi..walau guna apa pun resipi.
jamin jadi.

amiey lee berkata...

nad.. kita dah lama tak membakingggg
huhu nad bukan mainnn ye komen banyak2 hahahahah tq nad

Lynn Hamzah berkata...

kek chocolate nie dah lama tak buat...kalau buat comfirm laku sebab mr hubby n anak-anak penggemar chocolate...

ch@ berkata...

kita baru je lepas buat kek kukus milo ni kakNad. haha.
habis da satu tapawe. kemain laris nya.

Wafee berkata...

Sedapnyeeee..... Tapi kite pandai makan je... Masak malassss... Huhu

Salam perkenalan :)

Sweetmama berkata...

nampak moist n sedapnya..
lama dh x membaking, k.eija pun cuma tau buat choc kek je, lebih kurang je dgn resepi choc kek yg k.eijaja pernah buat, kek lain x pernah khatam nak buat..hehehe..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

rajinnya buat kek coklat..oven kat umh kite dh berapa kurun dah menganggur..huhu...kesian..=p

LYAfrina berkata...

sedapnya...'mesti byk nayli n zakwan mkn ni

Naemah Umi berkata...

kat umah umi ni kalau tak de pe pe nak dimakan, mmg buat kek coklat ni je la..senang pun senang tambah sedap plak tu :D

Falsya berkata...

sedapnyeeee..nak cuba nak cube..

Masya berkata...

Nyum2 kek coklat sentiasa dohati, pakai gula perang lg sedapnya.... Nnt nak cubalah janji x manis x muak.

Adlin Mohamad berkata...

mmg senang tp kalau malas mmg x jadi la hahahaha cam kita ni resepi manjang tulis tp nk buat hhahahha bercinta

*∽ IZAN ∽* berkata...

woww!! terror terror terrorr!!! Cake2 bagai ni kan tersangat lah out of my skill huhuhuhuhu

*∽ IZAN ∽* berkata...

woww!! terror terror terrorr!!! Cake2 bagai ni kan tersangat lah out of my skill huhuhuhuhu

*∽ IZAN ∽* berkata...

woww!! terror terror terrorr!!! Cake2 bagai ni kan tersangat lah out of my skill huhuhuhuhu

Fiza Rahman berkata...

1st time buat semalam Tapi versi bakar. Sedih sket sebab kek ku itu senget sebelah...huhuhu...Nnt nak try kukus plak.

QasehnyaRania berkata...

oh kek coklat.sgt suka makan.
lps hbs pntg nk kena buat makan jga ni..
nasib akak x letak topping, lau tak melelh yaq mata nengok :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...