02 September 2014

Malam Merdeka Kami Di Bumi Taiping :)

hehehe...
ada yg tegur,
tiap tahun mmg slalu pegi taiping ek nad?
almaklum, tmpt banyak sentimental value
datang banyak kali pun takpe :)
tapi sebab kekangan masa, dapat setahun sekali pun ok dah :)
alhamdulillah, tahun ni kami ke sini lagi...

kami gerak dari teluk intan ke taiping, 30/8
ikut laluan teluk intan-setiawan-pantai remis-trong-changkat jering-taiping
tido 1 malam, then 31/8 balik teluk intan semula
ikut laluan lain pulak :)
taiping-changkat jering-beruas-parit-kg gajah-teluk intan
luas perjalanan tambah pengetahuan & pengalaman hehehe...
ok la, 1 malam pun ok sangat dah
walaupun hati meronta nak dok lama sket
takpe la, in shaa Allah lain masa bleh dtg lagi
masa kami mmg padat dgn aktiviti jjcm sepanjang kat sana :)

nanti-nanti la kami citer ek, hehe

p/s: camno la tak byk sentimental value, kat sini pertama kali kami berjumpa, hikhikhik :P

16 comments:

syawalsimpsons berkata...

mmg trobek sungguh tu..kenangan tak boleh lupa kan..sue kenangan pon kat putrajaya ni je la

Iela Fazielah berkata...

hamboi.... tempat jatuh, wajib dikenang....

lia berkata...

kita x pernah betul2 bercuti d perak, taiping, segala tu hu3... tgk blog Nad, teringin meronta2 nak cuti2 d sana tau...

* taiping - lahirnya sebuah cinta gitu ;p

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

dari hari tu lagi masa musim panas kecoh air tasik kering....

Azura Aziz berkata...

lepas abis bengkel di trolak tu ingt nk ke taiping.. tp rs penat

Insya Allah next time sbb ada plan baik punya kat taiping ni ;)

el berkata...

ooooo kat sinilah uols mula2 kenal eh..weols pun byk kenangan kat taiping tu sbb kecik2 dulu mak ayah suka sgt tiap ari miggu pi bw kami adik beradik berkelah kat tasik taiping tu..kdg2 kan kawasan depan zoo tu ha dkt ngan sekolah sain tu ha..ish mmg lau lalu situ menyentuh jiwa hehehe..nak gak tau kisah cinta cintun uols tu boleh ke nak share hehe

salwana nordin @ che'wa berkata...

oooooooooo..ada sweet memories ek?

tak sabar nk tunggu nad citer :)

MizzTina berkata...

waaa..romantinya tmpt pestime jumpa..

suhailah hamid berkata...

wah...rindunya nak pergi taiping..

Sal Bee Yah berkata...

singgah pagi..klik sony for you sis

eima berkata...

suka jg pi taiping sbb byk tmpt mkn besh ....

yg tasik tu waktu kami pi dulu diorg buat pesta hantu ke hape tah .. dok lepas cam bot kecik ade kertas2, mknan ke hape tah dlm tasik tu ... pastu ade tanglung bagai .. creapy arr hihi

Naemah Umi berkata...

Sonoknya sambut merdeka di bumi taiping..umi x pernah pegi taiping huhu

Adlin Mohamad berkata...

merdeka day dok umah je x balik kpg pun maklum la sabtu keje kan

LYAfrina berkata...

Mengimbau memori .. hehe

ALoNa CintamaniszLite berkata...

:( takde rezeki nak jumpa..

Lain kali dari taiping nak ke teluk intan leh ikut kuala kangsor, manong, parit, kg gajah lak..
Jalan kat situ menarik sket, hihi..

Sweetmama berkata...

ye lah tempat jatuh lgkan dikenang, apatah lagi tempat mula berkenalan kan..., kalau nad suka g taiping, kami plk setiap tahun mesti nak g melaka..w/pun sume tempat melawat kat melaka tu dh abis terjah dh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...