09 September 2014

From Taiping With Love | Melawat Sekolah Lama :)

lepas dah pi pekena cendol ngan apam balik
kami jenjalan kat sekeliling taman tasek
jenjalan dok dalam kereta la, bukan jalan kaki
hehehe...
masih hujan lagi time ni :)

elok lalu depan sekolah
papaZN ajak masuk plak dah
dia yang nak masuk tapi dia suruh kita plak pi cakap kat pak guard
haiyaaa!

tapi tiap kali pun memang pak guard kasi je masuk hehe
kata la 'bekas pelajar nak pi melawat sekolah' :)
kebetulan hari yang kami pi tu ada diadakan acara asrama terbuka
ada booth-booth jualan, boleh masuk dalam bilik asrama, jenjalan dalam kawasan asrama

lepas dah jenjalan area dewan besar & kantin
baru kami ke asrama
papaZN pi masuk asrama lelaki nak pi melawat katanya
kami plak tunggu dalam kereta
alahai, berkaca-kaca plak mata seorang lelaki
hehehe
ni mesti kes teringat kenangan sepanjang 5 tahun kat sekolah la tu :)

pastu baru pi area asrama perempuan
tengok kat booth jualan kot ada jual makanan yang boleh dibeli
zakwannayli ni senang je
belikan makanan yang dorang suka, senyap la kejap huhu!

berpeluang la kami jumpa cikgu yang dah sekian lama tak jumpa
cikgu midah merangkap warden asrama dulu huhu
sembang la kejap sementara tunggu hujan reda
macam-macam la yang disembangkannya :)
tak sangka betul, cikgu masih ingat kat mamaZN :)
tapi papaZN cikgu dah tak ingat hehehe
padahal cikgu tu penah denda papaZN sebab tak pi prep petang, hahaha! :P

15 comments:

salwana nordin @ che'wa berkata...

oooo nad sekolah sains ye :)

ni budak2 pandai ni :)

suhailah hamid berkata...

Bestnye dpt mengimbau zmn lama...rindu sekolah..

syawalsimpsons berkata...

kenangan sungguh ni..sue nak G jugak la sekolah sue..hahahhaha

el berkata...

nostalgia sungguh..mmg mengusik jiwa kan pergi2 tempat2 yg meninggal seribu kenangan ekeke

amnad berkata...

Bestnya melawat sekolah lama,banyak kenangan mgusik jiwa disitu...sedih plak huhu

lia berkata...

wahhh kebetulan pulak masa tu ada jualan yer... seronok sungguh dapat imbau kenangan lama sama2 dgn x-bf cum suami ekekkkeeee

MizzTina berkata...

sy ni klu blik kg duk lalu lalang je dpn skolah..nk singgah, tp ada je xtvt koko kt skolah tu.. nk mai hri ahad, skolah mcm biasa.. jd segan lak..

eima berkata...

ye la korg mmg byk kenangan ngan sekolah sbb dok asrama kan ... klu aku .... hihi tak tak penah tergerak hati nk melawat sekolah haku ..even cekgu sekolah aku dulu ade sorg kat opis ni dah keja opis la die ... hihi

Umie Artoqiemie berkata...

throwback. rindu zaman sekolah nakal2 dulu hehe.

Umie Artoqiemie berkata...

:D

Sweetmama berkata...

nostalgia betul melawat sek lama, langkah kanan la kebetulan ada jualan, boleh jgk la menyinggah..

LYAfrina berkata...

mengimbau kenangan..
woww..sekolah sains lagi tu..

mummy_ayu berkata...

wah..siap gi sekolah lama lagi..bestnya..mesti teringat kenangan lama2.. :-)

Sal Bee Yah berkata...

mesti sempat mengimbau kenangan bercinta di zaman remaja dulu..hehe

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dapat singgah skolah lama. Terus teringan jaman skolah kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...