10 September 2014

From Taiping With Love | JJCM - Popia Omar & Char Kuey Teow @ Larut Matang

okeh, last entry pasal cuti-cuti malaysia ke tepeng :)
entry JJCM lagi, muahahah!
bertabah la wahai kawan-kawan :)

ni citer lepas check out
JJCM @ medan selera larut matang
kononnya nak lunch la ni
padahal dah makan heavy breakfast pagi tu, huhu!
lantak kannn! :P

perut memasing kenyang lagi
tapi nakkk jugak makan something sebelum balik teluk intan
yang utamanya, mamaZN nak makan popia
pastu tengok papaZN order char kuey teow
mamaZN order sama jugak, haha! :P
unt bebudak ni, orderkan megi goreng takmo sayo takmo pedas
hmmm memang laju depa kasi abes :)

bestnya la hai dapat merasa makan kat sini
port kitorg makan time outing dolu-dolu
hehehe
tapi dah banyak perubahan la...
takde dah abang yg buat teh ais sedap tu
kalu tak, teh ais dia memang thorrrbaek!
mana tah dia sekarang ni...

owh, kali ni tak sempat kami nak makan kat area food court belakang balai bomba tu
masa dah suntuk, huhu!
kalau 3d2m mungkin dapat la jelajah lagi
kat mana-mana port sedap
ni tak, kuey teow doli pun tak sempat pi
ehhh, dah pi dah... tapi full house!
sampai orang tunggu kat luar kedai lagi
memang takkk la kami nak meramaikan umat kat depan kedai tu kan...
takpe next time :)

tepeng ni datang la banyak kali pun
in shaa Allah tak jemu la lagi, hehe...
panjang umur murah rezki
tahun depan kami datang lagi ke sini
ni pun dah mula rindu kat suasana tepeng
acaner? haha!

10 comments:

mamaarifakeem berkata...

JJCM ..best best... :-)
Sukenye tengok nayli, muka dh sama besar abg zack...

suhailah hamid berkata...

sedapnye kuetiow.

salwana nordin @ che'wa berkata...

saya yg dekat pun tak sampai2 kt sini nad hhhaaaaaaa

melelh2 air liur tgk popia dgn kuewtiow tu :)

el berkata...

ritu penah lah mkn popia omar tu..tp katanya popia depan dia tu lagi sedap..haiiii bila lah nak mai tepen nk mkn popia tu lagi

igt uols je ke byk kenangan kat tepen ni..heyyyyyy iols org tepen ok..beranak pun kat tepen haha tp membesor kat kuale..dulu my nenek dok kat kemunting so tepen kemunting tu tempat kenangan jugak..mak abah kita sllu bw kt tepen..kat fajar tu haa dulu ada kan fajar kat sebelah2 food court larut tu..then mkn bihun sup kt situ..sedapp sbb byk ayam dia taruh..ish lau nak cite sini smpai cium lantai kot hahah kbai

Lynn Hamzah berkata...

aduhai nad...buat lynn terliur la...kena jejak kaki kat taiping nie...

Fiza Rahman berkata...

Sangat tempting ok. Lapar balik perut nih.

syawalsimpsons berkata...

adoi tang popia tu sedap tu.....terliuq la pulok

Lily@MamaZaraZareef berkata...

best jugak bercuti sambil jjcm kan..leh makan angin smbil mengenyangkan perut..hehehehe

Masya berkata...

tu dia .. mengiurkan ....

amnad berkata...

Betul tu taiping adalah bandar warisan yg tidak pernah menjemukan...byk tempat menarik kat situ..saya lahir kat hosp taiping tp mbesar di selama perak...40km dr taiping...setiapkali dtg taiping ada sesuatu perasaan yg xleh nk ckp kn mamazn? Huhu mcm ada sesuatu disitu maybr suasana nya kot..kalu tmpt lain xda lak rasa cmtu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...