09 September 2014

From Taiping With Love | Gembirakan Anak-Anak @ Zoo Taiping :)

lepas makpak dah puaskan diri dgn cendol & masuk sekolah
makanya tibalah masa untuk gembirakan zakwannayli
dalam kul 5.30 hujan dah reda, boleh la kita masuk zoo! :)

kami ada bawak pamplet dari hotel
kat pamplet tu ada tulis boleh dapat diskaun 20% untuk harga tiket
dapat la jimat sket di situ :)

sebenarnya tahun lepas pun masuk gak zoo ni
dah namanya budak-budak kan...
masuk banyak kali pun bukan dorg jemu pun
makpak je yang jemu, muahaha! :P
tapi demi nak menggembirakan anak-anak
moh la kita pun 'buat-buat' tak jemu, ngee~

takde masa la kami nak berjalan kaki kat dalam zoo tu
naik tram je dr awal perjalanan sampai abes, haha!
dasar mim alip lam sin! kekekeke..! :P

dapat gak la tengok banyak haiwan
tapi kebanyakannya tengah beristirehat
almaklum, baru lepas hujan hehe

dah lepas menjelajah zoo
singgah jap kat kedai kat luar tu
haaa, ni mak nya tak penah jemu, hakhakhak! :P
tahun lepas dah beli fm zoo tepeng ni
tahun ni beli jugak lagi
saje buat kenangan (dan perabes duit, haha!)
zakwan pun pandai 'pow' mak dia time ni
dapat la sorang sekotak lego
nak belikan 1 je lego tu, zakwan cakap
'ksian kat baby, mama... takde mainan'
hmmm, ye la ye la... amik la sorang 1 T___T

ni kalau tahun depan dtg tepeng
mau la kami masuk zoo ni lagi, haha!
harap ada la perubahan nya nanti ye dok? :P
takpun kami try masuk night safari plak :)

18 comments:

salwana nordin @ che'wa berkata...

begitu aje lah zoo mcm takde perubahan hhhuuuuu

seronok nayli ngan abg zakwan masuk zoo ye..mmg nad kalo bebudak mmg tak penah jemu kalo tgk binatang kan :)

Azura Aziz berkata...

plan next month mcm nk ke taiping.. maybe ni salah satu tempat utk bwk adam nnt..

LYAfrina berkata...

pnh pegi msa kecik dulu.. hehe

mamaarifakeem berkata...

Hihi.. anak2 mana tau boring tgk animal... :-)

Falsya berkata...

kite penah gie zoo tepen nie waktu mlm..dan2 la pulak kate bear terlps..serammmmm jeeee..alih2 katenye berlakon sbb member kite dua tiga org gie sana waktu mlm gak..bende sama dieorg annouced..suke tau main2kan perasaan org..ahahahahaha..

mummy_ayu berkata...

seronoknya gie zoo...lama tak bawak Ian n Iris gie zoo

suhailah hamid berkata...

Stp kali ke taiping mesti singgah zoo ni..

syawalsimpsons berkata...

last sue masuk tepen ngan pakwe lama..hahhaha..kenangan sungguh tu..tahun 2005 last...lepas tu mmg tak da la sampai sini

eima berkata...

nad aku tak suggest ko pi night safari .. tak nampak ape wei .. tgk dlm kegelapan sesaja .. huhuhuhu

kami pun dah brape kali dah pi zoo ni ... tak jemu2 budak2 ni

lia berkata...

ha3 pandai Zakwan... sayang baby sambil dpt lego lebey yer ekekekeeeee....

*Nad, mana beli jeans Nayli? yg pinggang getah eyh?

fazilzura berkata...

penah pi 2x je zoo taiping ni .. ms zmn2 anak dara lg .. cz folow pakcik balik kg dia..

nw x pi2 lg.. leh tahan semput jgk kalau nak pi jejalan dlm tu kan .. tp yg best situ rsnye bersih dr zoo negara.. even zoo melaka pun bersih

lieyalatif berkata...

ehhh teringat pi jjcm taiping ari tu...jalan2 zoo taiping...best gak...minatang pun aktif...cume kolam je busuk hahaahahah....

SyamilaMohd berkata...

budak2 mmg suka sgt pergi zoo....

Chekgu Azrine berkata...

Seronok btul uols jalan2..akk ni nunggula bila laki nak bawak g bejalan..dok pjuk2 dia cuti sek nak naik CH..huhu

::NureeN:: berkata...

lama x singgah
ellesya ada ajak g zoo
pas2 ni la kot hihiii

Naemah Umi berkata...

belum pernah sampai sini..ni kalu bw bebudak ni sure diorg happy ni...

Fiza Rahman berkata...

Bagusnya abam zakwan. Ingat kat adik baby yerp.

Tak pernah masuk zoo taiping lagi.

Masya berkata...

seronoknya pg taiping .. tempat bnyk menarik ... tempat mkn menarik pun bnykkan ... puashati ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...