05 September 2014

From Taiping With Love | 2D1N @ Hotel Seri Warisan The Regency, Taiping


papaZN dah pesan awal-awal
pi taiping nanti try dok hotel lain
selain hotel flemington & kamalodge
sebab dah penah merasa stay sebelum ni
jadiknya bermula la misi menggoogle hotel yang ada
taiping dah majuuu! senarai hotel makin bertambah!
tapi tu la kan, nama pun cuti public
masing-masing nak pi bercuti jugakkk -____-
memang kena banyak bersabar la, huhu
kol hotel ni, fully booked... kol hotel tu, pun fully booked!

at last, try tanya kat hotel seri warisan the regency
receptionist tu kata ada lagi 1 bilik kosong utk tarikh 30/8 tu
apalagas! cepat-cepat la kami booked! hehe
kang melepasss! :)

bilik amik yang deluxe single rm148
lepas tambah tax jadik rm172
bilik tu mamaZN bayo
belanja famili guna duit nuffnang kononnya, hahaha!
jadik la... ;)

senang je cari hotel ni
klu ikut alamat, hotel ni kat jalan convent
tapi dari jalan besar memang dah nampak dah :)
zakwannayli paling excited!
dorang memang pantang bila kata nak dok hotel hehe
tapi diorang ingat hotel ni ada kolam mandi :P sori sayang-sayang...
baju mandi semua dah sendat, kena beli baru
hehehe, bagus tak alasan mak nya? :P

lepas settle bab amik kunci, masuk bilik
masing-masing teruja, muahaha!
padahal bilik je pun, adoi! peghak :P
bilik ada 1 katil queen
tak muat utk kami ber-4?
itu small matter...
sebab kitorg memang sentiasa bawak toto, hehe

ok la, simple jek biliknya
deko-deko pun macam tak berdeko haha!
memang simple giler la, janji selesa
memang selesa, sebab bilik beso!
bleh bentang toto lagi depan tv hehe...
bilik air pun simple, takde bath tub
no hal la! buat tido je pun :)

bilik dapat free breakfast utk 2 orang
breakfast kat restoran hotel, sebelah je...
food? ok la... tak banyak pilihan tapi not bad :)
pagi tu ada nasi lemak, bubur, bihun goreng,
roti canai
pastu roti bakar & cereals tu ada la jugak

secara keseluruhan?
ok la...
utk hotel yang baru beroperasi 2-3 tahun
(menurut kata pak guard hotel)
boleh dikatakan memuaskan :)

18 comments:

suhailah hamid berkata...

Emm.... not bad la jg hotel ni

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

tune hotel dah bukak rasanya kat taiping sentral tu

eima berkata...

ok la tu kan .. aku suka taiping sbb ade kedai mamak besh .....sedapnye murtamak kat situ pastu daging hitam pun sedap sgt ... nyum nyum

mama tisya berkata...

bdk2 dpt dok otel die mmg suka la..walaupn hotel tu kecik ke..sbb suasana tu lain..eh mak pak pn suka gk kn...hehe

Gieyana berkata...

Cantik hotelnya..:)

salwana nordin @ che'wa berkata...

ok la janji bole tido dgn selesa ye nad :)

lamanyaaaaaaaaaaa tak tido hotel..tak planning nk kemana2 pun this yr..takde mood hhhuuuu

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Oo..cmtu dlm nya ye..huhu. Lain x leh try hotel lain lak...hotel taiping perdana ke..hotel beverly ke...atau hotel yg xsiap lg atas tpg mall tu nnti..hihi. hotel tpg perdana ada kolam tp kecik jer. Leh la nayli ngn zakwan nk mandi. Hotel tu koperasi guru punya rasanya..

Sue-Rya Qistina berkata...

ya Allah..dah berbelas tahun kot x ke taiping..hehehe

Azura Aziz berkata...

nad, ok ekk hotel ni.. sbb maybe pasni alycia ada projek nk stay kat taiping..

Falsya berkata...

not bad hotel..kite penah duk kat hotel mana tah..tp kat area kamunting..berdepan ngan kem askar..situ pun not bad gak..

Adlin Mohamad berkata...

janji selesa kan ..

el berkata...

pas ni nak pi taiping nak mkn cendol bismillah ngan popia yg femes tu kat larut foodcourt huh...
pas2 nak tangkap gambo kat tasik hehe

Mama Zharfan berkata...

nmpk ok jer hotel tu :)

rokiah Abdul hamid berkata...

bestnya holiday

Crumbs Kinrara berkata...

Assalam,

saya Cik Liyana dari Crumbs Bandar Kinrara. Ingin memaklumkan bahawa kami akan mengadakan program cuti sekolah pada 17hb & 18hb Sept 2014 yang akan datang ini.

Sila lihat di lampiran flyer untuk program ini.

Makanan tengah hari akan disediakan beserta yogurt PERCUMA :)

RM90 untuk satu hari. Promosi RM150 untuk 2 hari.

Sila hubungi saya di talian 018-968 4050 untuk pertanyaan lanjut. Tarikh akhir untuk pendaftaran adalah 12hb Sept 2014.

syawalsimpsons berkata...

percaya tak akob tak penah sampai tepeng lagi ni..hahahha..kena bawak datang sini ni

Sal Bee Yah berkata...

oklah tu kak..janji selesa kan?sepadan la dengan harganya..

Sidratul Muntaha berkata...

samalah
budak2 ni klu gi hotel mesti nk mandi kolam
tpi baju senat ke tak
kami redah je suh mandi guna baju bese
eehhhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...