12 September 2014

Daging Pekasam | Jauh Mai Dari Perlis! :)

jujur...
ni 1st time masak & makan daging pekasam
ikan pekasam pun sama jugak, hehe

tapi bila dah masak & makan untuk pertama kalinya...
sangat la 'cepat dimasak, sedap dimakan' :)
nak-nak makan time panas-panas
lawan plak dengan nasi yang panas jugak
tak pandang dah kiri kanan!

mai jauh dari peghelihhh
yang meng'order'nya dari tepeng
pos terus ke klang
hehe
tq kak alona sebab belikan daging pekasam ni :)
memang sodap! kena dengan selera :)

24 comments:

mama tisya berkata...

ikan pekasam pernh mkn tp daging pekasam tk pernh

Falsya berkata...

Sedap ke nad..tgk ramai yg jual nie skang..nak try la..

lia berkata...

ramai kata sedap tp x pernah jumpa g org jual hu3

mamaarifakeem berkata...

Sedap nye... k,eina belum pernah rasa pekasam daging... mesti sedap...

Azura Aziz berkata...

sedap ekkk... adoi, teringin pulak nk makan..

eima berkata...

kecik2 dulu penah mkn ... tok aku slalu buat waktu time lps raya korban sbb daging byk dpt tp time tu tak de peti ais lg ..so kena la awet daging tu sbb takut rosak ...

tapi seyesli aku dah lupa cam ne rasanye .... sedap tak ??

nampak sgt menyelerakan la

Naemah Umi berkata...

Peberet umi skrg ni..dlm esbox ada je stok hehehe...skali rasa terbawa dlm mimpi nk lg :D

syawalsimpsons berkata...

adoi telan air liuq sat ni....

Iela Fazielah berkata...

kak ila xpernah mkn lg daging pekasam...mcm sedap je.

Gieyana berkata...

X pernah mkn daging pekasam. Tp ikan pekasam pernah la..mak yg buatkan..:)

Fiza Rahman berkata...

Macam sedap jer ni nad. Tak pernah makan lagi.

Rai Ourkizuna berkata...

saya baru baru ni baru kenal pekasam daging. selama ni tau ikam pekasam je..

Mama Zharfan berkata...

lom pernah mkn lg...i fussy eater hehe

LYAfrina berkata...

suka mkn ikn pekasam..tp ssh nk dpt kt kmn..
daging mmg x pernah lg.. nak order camner.. ikan pon mmg lya kirim kat org dr perak jugak..

el berkata...

insyalllah one day nak merasa dgg pekasam imah ni

aLyNnZ berkata...

uihhh..kalo bab pekasam mmg febret alin nad..cuma alin tak pernah lagi try daging pekasam..betul tang pkasam ni mmg menyelerakan mkn ngan nasik je pun boleh bertambah..hihi

Liza Yati berkata...

Liza org perlis tp xpernah merasa lg daging pekasam. B4 this mkn ikan pekasam ja..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

huhu..kite lagilah nad..ikan pekasam ker daging pekasam mmg tak pernah makan..sedap eh..^_^

salwana nordin @ che'wa berkata...

tak penah try tp ramai yg kata sedap..

ada jugak org kata tak sedap kalo tak kena cara masak

dalila berkata...

hurmmm..dapnyeeee..
sekarang jugak nk order ngan spupu..

ch@ berkata...

lapar...
yum-yum-yum, sedapnya...
pekasam2 ni, mmg sedap dgn nasi panas. lg2 mkn ketika bersahur, nak mkn stengah pinggan jd dua pinggan. ups!

Mila Hilas berkata...

ape rasa ye? sy xpnh mkn lg...

Nory Zoulkefle berkata...

biasa dengar ikan pekasam, ni daging pekasam pon ada ek...adehhh tertinggal keretapi lah nory ni...hehe

anna berkata...

memang sedap makan nasi dengan pekasam dgg,saya pembekal dari perlis...mcm pekasam ada..pekasam daging,pekasam ayam,pekasam kambing,pekasam puyuh,pekasam ikan gelama,pekasam udang..hehehe..sedang mencari agen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...