17 September 2014

Cerita Cuti Hari Malaysia Kami ^__^

cutinya sehari tapi padat ngan aktiviti ^_^
nama je cuti sekolah sekarang ni
tapi kami memang takde plan nak ke mana2
1, taknak bersesak
2, rege hotel/makan sure mahal
3, papaZN takde cuti
kesian kat zakwan la, huhu!
tapi naseb baek kurang sket rasa ralatnya
sebab merdeka hari tu dah pi cuti-cuti malaysia :)

disebabkan cuti sekolah kali ni tak pi memana
kami pun jenjalan kat tmpt dekat-dekat je la

so, pepagi lagi kami dah plan nak ke gm klang
tujuannya saje2 nak survey barang/harga 
utk besday zakwan nanti
sesambil tu cuci mata la jugak kan tengok menda lain, hehe
nak cuci poket kena holddd dulu, haha!

brg frozen toksah kata la..!
rata-rata semua kedai ada jual
baju, beg, tuala, stationeries, mainan
ehhh, macam-macam la!
nayli pun dah mula rambang mata dah tu :)

lepas dah pusing-pusing setiap floor
konfem la kena 'pow' ngan zakwannayli
beli la lego, sorang sekotak
memang itu je pun aim si zakwan ni...
yang adiknya ikutkan aje :)

balik dalam kul 12.30
sebelum sampai umah sempat lagi singgah kedai utk lunch :)
hari cuti memang sinonim dengan hari 'gantung kuali' :P
kedai makannya dekat-dekat ngan umah je
namanya restoran santai ummi
waktu lunch sure penuh kedai ni
lauk banyak jenis, harga berpatutan & sedap! :)
kak amy mamatisya penah sampai kedai ni rasanya dulu, kan kak? :P

kat umah, santai-santai je sambil layan movie maleficent
kami layan vcd jek, hehe...
ingat nak suruh la bebudak ni tido dulu
sebab petang nak jalan lagi
memang idok la, dapat mainan baru katakan
pastu sempat lagi masak ayam masak merah
utk dinner, hehe

lepas asar, papaZN ajak pi setia city park
memang ramai giler la kat sini, adohaiiiii!
tak kuasa nak dok kt tengah-tengah padang
kitorg port kat tepi-tepi sudahhh haha!
sesaje tenangkan fikiran, hehe
tengok zakwannayli main kejar2, gelak2
pastu layan papaZN bermonopod bagai
mmg release sket tekanan perasaan, haha!

tu je la pun citer cuti hari malaysia kitorg
sempoi jek, hehe
esok rutin kembali seperti biasa
takpe 3 hari jek lagi... pastu weekend! yeay!
haha!

korang plak, cemana?
sebenarnya, walau tak pi mana-mana
walau hanya berehat di rumah di samping famili tersayang
tu pun dah cukup bermakna dah kan?
janji, orang-orang yang kita sayang ada di sisi :)

16 comments:

el berkata...

weols x kemana pun cuti baru2 ni..duk umah je..bosannnnn
tu yg asik masak je hahahaha
gpun bagus gak..iols dpt rehat skit..yelah asik 24jam bekerja..masak pun awal sapei hehehe

kepingin nak jln2 short trip mn2..tp tulah tgu cuti sekolah n hujung tahun..dpt imbuhan ke caner hahaha..ms tu ariqa pun dah beso..sng skit nk bw jalan2

syawalsimpsons berkata...

muka papaZn tak menahan..hahahah...walau tak kemana tapi ada je kan XTVT..tu yg best

mama tisya berkata...

slera santai umi sempt akk mkn situ time opis kt port klang...hah kami pn tk ke mana..tisya dk tnye bila nk pegi swimming pool...sian die..hehe

suhailah hamid berkata...

Comel nayli.serlah pki bj merah...

Masya berkata...

KT ORG PG ALAM IMPIAN DEKAT SIKIT HUHUHUHUHU ....

JaSSNaNi berkata...

seronok aktiviti santai camni kan.. :)

eima berkata...

amboi nayli .... bergaya nye die ngan Handbag die tu .. alahai comeynye ..... padat nye xtvt sehari tu

Cho Zila berkata...

kami lagiler tak kemana... alahai letihkan... kesian gak ngan anak2 tapi meamng tak sempatjer sekarangi...

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

kite pegi alamanda jer beli barang dapo.. hehehehe

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

kite pegi alamanda jer beli barang dapo.. hehehehe

Lily@MamaZaraZareef berkata...

rajin papaZN bermonopod..monopod yg kite beli online aritu, smpai sudah tak berguna..hahaha..nway, bestnye gm klang..mmg klu gi sana rmbang mata dibuatnya.=p

Iela Fazielah berkata...

nad..tu kira`jln2 jugak la tu....bersantai di sana sini...berbanding akak..kalau dok rmh tu sepenuhnyer terperuk kat rmh

mamaarifakeem berkata...

Meriah aktiviti.. janji enjoy!
Huwaa motor psrking atas signboard..ngee...

Ceria bermonopod, akak dh beli, tp segan2 nsk guns... hahaha... :P

Sal Bee Yah berkata...

cuti duduk umah je..berkemas.hitam legam air mop..haha

Fiza Rahman berkata...

Dok umah jer. Tak jalan ke mana pon.

Nory Zoulkefle berkata...

nory gi umah yaya je makan kenduri...
kak, sama lah ngan nory, hari cuti "hari gantung kuali"...hikhikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...