07 Ogos 2014

#throwback : Kenangan Beraya Di Hospital

setiap tahun kenangan ni pasti tak dapat dilupakan
kenangan manis yang akan dikenang sampai bila-bila in shaa Allah :)

teringat 6 tahun yang lepas
berkampung di hospital sejak raya yang ke-2
dok bermalam selama 3 malam kat wad 
tragis kan? huhu!

semuanya gara-gara anak bujang yang sangat disayangi ni la - zakwan afif najmi :)

ikut due, mamaZN bersalinkan zakwan
pada 1 oktober 2008 bersamaan 1 syawal 1429h
tapi zakwan sangat baek hati
dia kasi mama makan ketupat, lemang, rendang, kuah kacang semua masa raya pertama tu hehe
pulun abes la mamaZN
macam la takkan makan sampai bebila kan? :P
esoknya tu masa raya ke-2 baru turun tanda

raya ke-2 baru turun tanda
sakit betul-betul (kontraksi) masa raya ke-3
kul 1 pagi raya ke-4 baru la mamaZN selamat bersalin...
alhamdulillah

6 tahun telah berlalu
tapi pengalaman tu tetap diingati sampai bila-bila
disebabkan zakwan ni merupakan kandungan yg pertama
jadiknya banyak pengalaman mamaZN tempuh sepanjang preknen kan dia
- disyaki kandungan luar rahim (rupanya bukan)
- naik ambulans dari hospital banting ke hospital klang
- kene operate masuk teropong (tak pasal perut berlubang, hehe)
- dok seminggu kat wad hospital klang
- alahan yg sangat teruk, tak kira pagi, petang, malam sampaikan berat turun 10kg pada 3 bulan pertama preknen

memang pengalaman!

4 syawal yang lepas
genap la zakwan umo 6 tahun (ikut bulan islam)

moga terus membesar sehat, cergas dan menjadi anak yang soleh hendakNya....
alhamdulillah
zakwan memang anak yg baek
sebak bila pikirkan balik huhu :(

takde celebrate apa2 pun...
bawak zakwan tgk movie je ;)
nanti citer lain plak k! hehe

19 comments:

eima berkata...

zakwan, fahim ngan cikmat anak nini ... sebaya .... semua pakat nk lahir time dekat raya

MizzTina berkata...

mcm best je bersalin ms raya.. ehhh.. =)


epi besday zakwan..moga jd anak yg soleh

Falsya berkata...

Sakit tp the best moment ever kan nad..mmg priceless sgtttt..;)

lieyalatif berkata...

kisah kite same jek nad cume nad untung sebab dpt balun ketupat rendang...lieya ni subuh2 sapieee mia nak keluar hahahaah tgk takbir raye subuh tu laaa die nak keluar....kenangan terindah dpt baby aidilfitri......

selamat hari lahir zakwan hensem!

safurara berkata...

tetiba anak mcm dh besar.kejap je masa berlalu kan sis =)

Adlin Mohamad berkata...

2syaal dh berkampung semua beraya kat spital la seet moment bila org2 kpg turun bandar sambut cucu kekeke

keysha 12 syaal sbb mak dia yg pilih date nk masuk awal syawal kang episode air mata lak beraya dlm spital hehehe

attyfir berkata...

selamat harijadi zakwan
semoga menjadi anak yg soleh, berjaya dunia dan akhirat.amen

fazilzura berkata...

pengalman bersalin anak sulong mmg kenangan yg mendebarkan kan

abg long dh beso dah .. semoga jd anak yg soleh

Chekgu Azrine berkata...

ada jugak bb aidilfitri
tahniah ye sis
semoga zakwan jadi anak yg soleh

Aty_Fared berkata...

selamat hari lahir Zakwan..semoga membesar menjadi anak soleh... nanti dah besar..baca pengalaman mak tu nak bersalin kan awak..banyak kenangan.. :)

Alyyani Anuar berkata...

hi nad, selamat hari raya. :) lama x jenguk sini. lupa lak nak celebrate bday nia masa 5 syawal haritu. hehehe..

suhailah hamid berkata...

happy bufday zakwan. smg membesar menjadi anak yg soleh :)

salam perkenalan dari saya sue. jemput jln2 ke blog saya sihatitunikmat.blogspot.com.

TQ ^_^

syawalsimpsons berkata...

happy belated bufday zakwan...jadi anak yg baik yee

LYAfrina berkata...

kenangan y akan tersemat disanubari seorg ibu...

happy birthday zakwan
moga membesar dgn sihat n jd anak y bguna duniakhirat,,
amin

::NureeN:: berkata...

hepi belated besday ansem boy
....
jd tiap kali raya, mmg kenangan ni akan d ingati kan :)

Ibu Lala berkata...

Dapat makan lemang x ms kat spital tu

Mama Zharfan berkata...

Epi besday zakwan 🎂🎉🎁

QasehnyaRania berkata...

selamat hari lahir zakwan..
smga sentiasa ingat mama n papa dan org tersayang :)

ala, saya blom ada tanda lgi ni kak.dh kenyang ketupat, lemang, kuah kacang bagai ni. cma x sabar je skrg..
doakan saya ye mamazn.smga dipermudahkan.. :)

Naemah Umi berkata...

Kenangan yg x dpt dinilai dgn wang ringgit...happy besday ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...