12 Ogos 2014

Masak-Masak Untuk Tetamu Datang Beraya :)

lambat plak bersiaran arini ye hehe
ate, malas bebeno plak kekdahnya
sebab puasa kot! huhu...

sebenarnya idok le masak beriya sangat
tapi susun atur meja dah ghope open house plak ye, hehe
tu yg ramai yg tegur..
mamaZN ni memang, propa je lebih :P
padahal ruang dalam umah kecik
tu yang bersusun meja n lauk kat luar umah, huhu!

sabtu tu sebenarnya sepupu mamaZN nak datang
dari rawang, dari wangsa maju n dari putrajaya
semua pun tak pernah sampai umah klang ni
tu yg ajak sekali harung, sekali masak je
pastu kebetulan jugak ajak adik-adik mamaZN
bior berjumpa sesama sepupu
ntah bilanya nak berjumpa nanti kan

menu aritu
mamaZN masak laksa pastu ngan lontong
sbb ada menu nasi impit (utk lontong)
mamaZN soh papaZN masak rendang
tu mmg signature dish papaZN - thorrbaek! :)
pastu buah tembikai
utk bebudak mamaZN gorengkan sosej ngan nugget

see, sempoi je kan? haha!

dah alang-alang meja bersusun kat luar
segan plak bila tak menjemput jiran-jiran
kang apa plak kata depa kan...
so ajak la sekali, dapat gak berjumpa :)

kebetulan kawan-kawan ofis lama papaZN pun ada dok berdekatan, pun diajak sama
lama tak berjumpa, panjang la citernya
kawan utm mamaZN pun ada 2 org je kot yg nak dtg
meh la kumpulkan sekali dalam 1 hari
senang citer, senang kejenya nanti :)

alhamdulillah
smooth jek perjalanan majlis aritu
start kul 3, kul 7 trus settle!
tak macam tahun lepas - hectic!
tak menang tangan dibuatnya tahun lepas, huhu!
tahun ni takmo macam tu...
nak slow n steady jek, hehe...

sesapa yang terasa nak beraya ke klang tu
meh la singgah umah, hehe...
tapi inform dulu tau, haha! :P
kot kang takde sape kat umah ksian plak kat korang huhu!
















24 comments:

suhailah hamid berkata...

gambar mknn tu buat cek terliuq..hehehe..

Masya berkata...

SENANGKAN.. SEKALI HARUNG.. TU DIA TELAN AIR LIUR TGK PAPA ZN PUNYA RENDANG... HADOILAH MESTI SEDAP...

Rai Ourkizuna berkata...

aduhhh.. bestnya... musim raya ni mmg penuh undangan makan2..

lieyalatif berkata...

TELAN AYO LIURRR TGK MENU2 TU NAD.....

kire terra gak nak masak byk2...kalo lieya mauu meroyan nangis2 dah ahahahah...tak reti nak masak byk2 gitu....

syawalsimpsons berkata...

mmg nak kena rasa rondang tu..kami bawak nasi impit la..hahahhaha

eima berkata...

seronok kan ubat makan2 cam ni .. dpt jumpa kawan2 dan sedara mara

aLyNnZ berkata...

ermm..bestnyer menu open house nad..alynn pun br berkesempatan jenguk blog member2..kalau tak mana lar taukan free leh ler singgah..

menu plg alin suker laksa..nyummy..

Alyyani Anuar berkata...

nad nak no tepon. haritu rasa ada tp cek2 dah takde. hhuhu... nanti whatsapp alya eh :D

salwana nordin @ che'wa berkata...

wahhhhhhhhhhhh sedap sgt menu ni :)

sedapnya lontong..menarik sgt rupa kejadian, mkn dgn lontong dan sambal bilis mmg torbaikkkk kan :)

rajin suami nad maembantu masak..kalo saya sorang je yg masak..

idzwa kamaruddin berkata...

amboiii makanan tuuu.....telan air liur!

Fiza Rahman berkata...

Laksa tu. Sedapnya. Meriah majlis.

Nad, klo nak dtg ngan sue blh jer. Set date ☺☺

Chekgu Azrine berkata...

Sedapnya lontong tau

Iela Fazielah berkata...

oo...kisahnyer..xpe... Insyaallah... Ada ms lapang, teringin nak gi rmh nad

Ibu Lala berkata...

Kalau tau sampai jugak

Rizziela berkata...

rajinnya masak....good job

Tihara berkata...

nampak sedap rendang itu :)

mamaarifakeem berkata...

Ok sgt dah tu, janji dpt jumpa kwn n sanak sedara, mengeratkan silaturrahim gitu kan.. good good :-)

Naemah Umi berkata...

kira kira dah teror sbb dpt masak byk cenggini...bg umi dpt masak dan jamu org mkn bikin hati ni puas kot :D

Nory Zoulkefle berkata...

wahhh meriahh jugak..kalau buat open house camnelah agaknyer, mesti penuh rumah...heheh

zety berkata...

Besttt meriahhj..mknn sume nmok sedap! Rindu nk wat mkn2 raye.huhu

Aty_Fared berkata...

time2 pose ni [puasa 6] tengok entry makan2 ni mula lah meroyan..hahaha.. telan air liur dah ni.. :)

Cho Zila berkata...

betoikan sekali penat senang cerita.. akak tahunni macam tak beraya.. .memang tak semangat nak raya satu lagi satu studykan tiap2 minggu der kelas pulak dah lepas raya mana le r sempat nak gi rumah orang dan orangpun datang rumah suruh suamijer layan...
oklertu dapat jamu makan kengkawan dan sedara mara..

NzA berkata...

salam ziarah.....yg penting meriah n mknan tu pn nmpk sedap.......

dalila berkata...

terlioq tgok ni... menu menarik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...