26 Ogos 2014

Masak-Masak Lagi Untuk Tetamu (Versi 2.0)

hamboi, ada versi 2.0 plak? haha! :P

okeh niatnya cuma 1
nak jamu kengkawan sambil beraya
sedap tak sedap belakang kira (hakhakhak :P)
janji dapat jumpa dan berkumpul bersama
haaa, tu dia! macam pantun! :)

kalau sebelum ni masak-masak utk jamu
sepupu2 mamaZN & adik beradik mamaZN,  kawan ofis papaZN & kawan utm kami
kali ni pulak utk kawan2 sekolah menengah, kawan2 blog & adik beradik papaZN

memang kami saje nak asing-asingkan
sebabnya rumah kecik, mana nak tampung ramai orang
takde nak berkhemah-khemah bagai
bukan buat open house besar-besaran pun :P
pastu masak mana yang mampu je
dan paling penting dapat la layan semua seadanya...

masak pun biasa-biasa je, takde meriah pun
beberapa jenis tapi kuantiti sikit-sikit :)
taktau la sedap ke idak
QC a.k.a tukang rasa (papaZN) kata ok, sedap
maknanya ok la kot, haha!

kalu makan-makan versi 1.0 aritu
menunya laksa, lontong, rendang & ayam masak merah, tembikai, nugget & sosej

kali ni menunya mi kari, nasi tomato, bihun goreng, karipap, samosa, popia goreng, tembikai, nugget & sosej
kuih-muih tu beli yang frozen tu jek, hehe
tinggal nak gorengkan aje :)

tetamu pulak dtg seawal jam 1 lebih
tq pada sue ibu syawal&izz sebab jadi tetamu terawal, haha! :)
rileks je dapat melepak & makan sesama
kalau dorg dtg time ramai org
memang tak dpt nak bersembang camni

dan tetamu terakhir plak balik jam 10.30mlm
kawan ofis papaZN dan famili nya
masa ni rasa dah letih sangat dah
kaki pun dah tak leh nak diri betul huhu
penat ya amat!
tapi diorang nak dekat sampai, takkan nak halang pulak kan?
layan seikhlas yang boleh...
tetamu kan pembawa rezki pada tuan rumah :)

#feelingexhaustedtapiseronok

alhamdulillah
selesai semuanya...
berakhir dengan kepenatan tapi rasa lega dan rasa berbaloi
lega dapat jamu dan jumpa kengkawan
jangan tak tau...
salah sorang tetamu yang datang tu
kawan mamaZN yang dah 17tahun kami tak berjumpa!
lama kan?
alhamdulillah dipertemukan juga akhirnya :)
tq shikin! ;)

tq jugak pada kawan-kawan blog yg sudi dtg
seronok dapat jumpa kawan-kawan alam maya ;)
sue, cutemum, kak ilah fazilah, fazilzura & yana masya
1st time jumpa yana masya ni, hehe...
tq semua sebab sudi dtg dr jauh huhu!
ada yg sampai sesat-sesat ;)

tq pada kawan-kawan seratas jugak
berry, sop, zaim, udeng, matdek dan famili masing-masing
tak dapat jumpa serentak sebab dtg lain-lain waktu

tq jiran depan umah & kawan ofis papaZN & kakak ipar

huhu! nampak macam sikit je yg dtg
tapi tetap tak terlayan! :/

maaf semua andaikata ada kurang sana sini
kurang layanan, kurang makanan, kurang kesedapan, hehehe
halalkan semuanya ya!
dan terima kasih sebab sudi kasi duit raya
pada zakwannayli :)
moga selalu dimurahkan rezki buat kalian semua...

maaf jugak pada yg tak dijemput
in shaa Allah panjang umur & murah rezki
kita jumpa lain kali...

habes dah citer raya utk tahun ni :)
alhamdulillah puasa pun selesai diganti

hari ni syawal terakhir utk tahun ni
moga kita semua diberi kesempatan
utk berjumpa Ramadhan & Syawal akan datang
in shaa Allah...

19 comments:

fazilzura berkata...

time kasih atas jemputan walau memula nak smp tu tah kemana hala tah weols..

Chekgu Azrine berkata...

Meriah sangat.murah rezki nad.inshaAllah

suhailah hamid berkata...

Tetamu dtg membawa rezeki..

LYAfrina berkata...

byk gak nad masak..ok r tu,.
x sabar duk rmh sdri nanti..leh wak mkn2 gak

lieyalatif berkata...

meriah menu tu pada lieya nad...alaa yg penting kite buat dgn ikhlas dan niat utk jamu tetamu kan....

lieya pun asalnye nak buat open house tapi tak jadi sbb kelam kabut hubby kene posting jauh so sape nak datang lieya masak jek laaaa....heheheehe

Masya berkata...

pestime beraya rumah blogger .. yeah akhirnya kt jumpa jgkkan .. nanti ada kesempatan blh jumpa lg kat luar pulak.. hari tu masa x cukup .. terkejar² menu pun bnyk x rasa lg huhuhu .. x puas...

permatabiru berkata...

sedapnya tgk menu...syawal dah sampai ke penghujungnya

Azura Aziz berkata...

sedapnya Nad.. terliur mak buyung ;)

salwana nordin @ che'wa berkata...

wahhhhhhhhh banyak jugak menu nad :)

rajin buat open house banyak kali ye, ramai kawan2 sedara mara seronoklah :)

mudah2an dimurahkn rezeki nad sekeluarga lagi..in syaaAllah..

Falsya berkata...

huwaaa sedapnyeeee..

eima berkata...

Alaaa....best nye yg nasi tu...nyum nyum xde rezeki nk pi....masa dan tarikh yg sama ngan kenduri doa selamat bil nk kawen ..... tq sbb jemput tau

mamaarifakeem berkata...

Meriah tuu.... jumpa kawan maya lagi.. :-)
Murah rezki nad... !

mamaarifakeem berkata...

Meriah tuu.... jumpa kawan maya lagi.. :-)
Murah rezki nad... !

Fiza Rahman berkata...

Meriahnya open house.

Iela Fazielah berkata...

wah..meriah la nad.ramai yg datang n xputus2... tq jemput akak...lama xturun klang.... mknn semua sedap...

Iela Fazielah berkata...

wah..meriah la nad.ramai yg datang n xputus2... tq jemput akak...lama xturun klang.... mknn semua sedap...

Lily@MamaZaraZareef berkata...

bestnyaaaaa!!! serius kagum dgn org yg rajin masak2 sndiri buat open house nih..kite mmg tak pndai masak utk ramai org sbb tu klu ada majlis kat umah pon sume main order jek..T_T

Adlin Mohamad berkata...

x dpt join huwaaaa
xpe next year umah kami plak kita jumpa together2 ok heheheh meriah menu rajin laki bini ketang ketung kat dapur eyh

ch@ berkata...

byk juga kakNad masak. ramai juga tetamunya. terima kasih kak nad sudi jemput.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...