06 Ogos 2014

Hadiah Baju Raya Dari Onyang Tersayang...

ni cerita pasal baju raya :)
sebenarnya, kalau ikut perancangan
pada 1 syawal kami 1 famili nak sedondon
pakai baju raya warna tema - aqua
(entry sebelum ni)
tapi malam raya terus kami tukar plan
disebabkan hal yang satu ini ^_____^

ceritanya camni...
masa balik bulan puasa lepas
embah papaZN (onyang zakwannayli)
ada bagitau nak kasi baju raya pada cicitnya yang ber-2 ni
tapi kami buat biasa-biasa je la
takde la mengharap sangat
sebab baju raya diorang dah siap ditempah
means, kalu ada, itu rezki utk zakwannayli
kalu takde pun takpe, it's ok

malam raya tu kami tido umah papaZN
masa tu baru la onyang keluarkan plastik
ingatkan apaaa la kan...
rupa-rupanya betul baju raya!
huhu, rasa terharu sangat! :/
dah la cantik warnanya
nayli punya siap bermanik-manik lagi
buat susah-susah je embah ni...

nak buat bertambah terharu, sebak dan syahdunya lagi
bila papaZN cerita (mak papaZN kasitau)
setiap kali mak papaZN keluar ke pekan
mesti embah tanya, 'dah beli ke belum baju raya zakwannayli?'
bila dah dibeli, embah simpan plastik baju tu
kat tepi katil
bila cicitnya balik, baru dia bagi
alaaaaa, rasa nak nangis bila papaZN citer malam tu! ;(

so, kami decided utk tukar plan
sebagai menghargai pemberian onyang zakwannayli ni
biar la kami tak sedondon ngan anak-anak
zakwannayli pakai baju raya yang onyang kasi - kaler radiant orchid (purple pink)
makpak zakwannayli pakai baju kaler lain - royal blue

saje la kasi onyang diorang ni gembira
tengok cicitnya cantik & hensem dengan baju raya yang diberi tu :)
kita pun rasa happy kan bila dapat gembirakan orang tua :)

so, baju sedondon 1 famili yang sepatutnya dipakai pada 1 syawal
kami tunda pakai masa 2 syawal :)

last but not least
moga embah (onyang zakwannayli) diberikan kesihatan yang baik
dipanjangkan usia & dimurahkan rezeki, in shaa Allah
tq onyang! zakwannayli suka baju raya onyang kasi tu
sayang onyang!

13 comments:

Myra Jay berkata...

Memang cantik baju Nayli..
Pandai Onyang cari saiz..

Takpe Nad, kita ambil hati orang tua..

syawalsimpsons berkata...

seronok bila dapat dari yang tersayang kan...tapi tak pe....janji ada gamba sedondon kan...

Fiza Rahman berkata...

ALhamdulillah. Rezeki. Cantik baju ☺

Naemah Umi berkata...

Comei agt baju tu..kena plak saiznya...suke suke :D

Sweetmama berkata...

mmg cantik baju raya nayli..
kaler purple manggis ni pun cantik..

Falsya berkata...

Canteknyeee kaler baju ZN..saysng betul embah ngan cicit die ye...hehee

Adlin Mohamad berkata...

onyang baiknyaaaa ..
lawa pilih baju .

salwana nordin @ che'wa berkata...

sama kaler dgn unty tahun ni la nayli zakwan :)

mmg cantik baju depa yg penting pemberian dr org tersayang :)

Nana berkata...

cantik warna baju zakwan ngan nayli
suke sgt pepel kan hehe ai likee

QasehnyaRania berkata...

pandai onyang carik saiz.
sronokkan bila dpt pakaikan baju pemberian onyang dekat anak2..
onyang pon msti gumbira tk terkira..

Aty_Fared berkata...

cantik kalr pepel kundang ..:)

Masya berkata...

cantik baju bebudak tu dah sama tema kami hihihi ...

Masya berkata...

cantiklah baju yg onyang belikan... sama dgn tema kami hihihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...