19 Ogos 2014

Beraya @ Shah Alam - Bangi - Denai Alam - Meru

okeh ni citer sabtu minggu lepas
bukan sabtu yang baru lepas ni tau, haha!
sabtu sebelumnya, hehehe
berkurun baru nak bercerita kekeke :P

asal weekend jek memang full dgn aktiviti  berjalan-jalan a.k.a beraya
sebuk la susun jadual perjalanan
supaya 'cantek' je laluannya tu
idak la bersimpang siur, hehe

memula kami pi beraya umah kawan sekolah
kat shah alam umahnya
kebetulan ni 1st time nak sampai umah baru kawan ni sejak dia pindah hehe
cantek! seronoknya dapat dok umah sendiri kan...
berangan jek la dulu huhu!

tuan umah hidangkan mi bandung ngan makaroni bakar
alemakkk sedapnya la hai!
yang zakwannayli mana ingat nak makan
tau nak mainnnnn jek!
siap bergaduh lagi berebutkan buai ngan beskal, haha!
mmg tak leh lupa betul la bila teringat aksi dorang :P

tq fizzone n famili! best sgt lepak umah korang, hehe :)

pastu kami sesama gerak ke bangi plak
umah kawan kitorang sesama sekolah jugak
dia wat open house + 1st birthday anak
wahwahwah! memang meriah!
kalah kenduri nak sambut menantu kekdahnya hehe
kat sana jumpa lagi ngan kawan 1 sekolah kitorg
apalagi, dok menyembang jek la kami hehe

dah lepas tu kami berpecah
dan kami teruskan perjalanan ke denai alam plak

dapat jemputan makan-makan kat puncak jalil
tapi memang tak sempat la nak pegi, huhu!
terkilan gak sebab tu kat umah kawan sekolah kitorg gak
tapi disebabkan dah berjanji dgn geng denai alam
terpaksa la teruskan dengan plan asal, huhu!

sampai denai alam dah petang
memang tumpang solat asar la jawabnya
kat denai alam ni umah kawan se-utm
pastu jumpa lagi 3 orang kawan yang sama2 blaja kat utm jugak
ada 2 orang daripadanya tu
dekat 10 tahun kot mamaZN tak jumpa!
memang lama! bila jumpa balik rasa seronok!
kemain lagi la dapat bersembang!
yang best husband memasing pun leh join sembang sama
siap plan nak bercuti bersama lagi, haha! :)

balik tu sempat maghrib kat umah
pastu kluar balik, kitorang pi meru plak
open house kawan x-ofis papaZN
sebab open house dia buat sampai malam
so dapat la singgah umah dia yang paling akhir, hehe...

**********

tu la dia
asal weekend memang berjalan jek kerjanya
kluar tgh hari, malam baru sampai umah
walau peginya 3-4 buah umah je pun
tapi tu la...
lokasi jauh-jauh! huhu...
takpela, at least dapat gak pi beraya kan
harap hari lain tah bila la gamaknya tu :)

14 comments:

syawalsimpsons berkata...

takpe..bukan sellaoo dapat jalan2 kan...

suhailah hamid berkata...

Jln2 penuhi jemputan rumah terbuka dpt jg pahala ;)

Adlin Mohamad berkata...

bestnya ramai kawan ..ni kawan sekolah kawan U lum kawan alam maya lagi hehehe

Masya berkata...

samelah hujung minggu jadual penuh mmg kena rancang awl, klu nak pg jauh² padahal kat selangor je pun jemnya hurabi kalah apa je tau huhuhu ...

alamak!! semlm tab cas, hari ni lupa bwk.. balik nanti baru kt baca eh.. nad wassup apa..

kayyana berkata...

btul tu kak... masa raya la kite nak jumpa kawan kawan nak cerita itu ini .. seronok kan jumpe kawan kawan lama masa sama sama belajar dulu.. mesti banyak cerita.. tahun ni yana takde kesempatan nak buat open house.. teringin nak buat tp maybe next year Insha Allah.. tahun ni takde perancangan nak buat... tiap tiap minggu kwn kwn buat open house kite terjah dulu k..

lieyalatif berkata...

fuhh mmg keluar masuk umah jek ni nad heheeheh...takpe laa aritu nad dah penat2 buat makan2 kan, so skrang nad plak pi makan2 umah org kan heheeheheheh...

kelako tgk pic rebut tu...mmg tu keadaan biase laa kalo bab main mainan kan nad...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

begitulah nad.. selagi syawal tak habis.. berjalan raya lah kita kan.. masa nilah nak jumpa kekawan.. pastu sembang2 kan.. terasa manisnya ukhuwah itu ;)

lia berkata...

umah Shud ya Nad d denai alam tu... dekat sgt dgn umah mak lia d kg subang tu, mmg lia kat c2 pon masa 2 sbb kurang sihat ;)

salwana nordin @ che'wa berkata...

tu dia..beraya saja ko nad..kenyang makan mcm2 kan :)

seronok kawan ramai :)

Nory Zoulkefle berkata...

wahhh beraya sakan ni...hehehe

el berkata...

bestnye dpt beraya lagi n lagi hehehe..lau el duk lama kl ritu mau nak beraya ngan nad..tp el ada hal kt kl tu p antaq adek ke klia sbb nak p duk kanada 3 taun..tu pic no. 2 tu dah kenapa berebut menan ke haha

eima berkata...

bestnye kan pergi beraya tp nad ni mmg selalu penuhi jemputan kan ...

aku suka tgk gambar nayli tu hhahah tgh bergado men basikal

::NureeN:: berkata...

suka4... dpt jumpe kwn2
selagi ada jemputan kita terjahhhh....
syawal dh hujung kan...
kami pon nk penuhi undangan lagi weekend ni :)

LYAfrina berkata...

Bestnyer byk beraya rmh kwn.. thn ni smpt beraya sebuah j rmh kwn.. huhu..

Meriahnya deko birthday tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...