11 Julai 2014

Shopping Raya =)

sebenarnya aktviti shopping raya ni dah start sejak bulan 5 lagi
shopping sikit-sikit tiap bulan
takde la terasa sangat gedebukkk $$ mengalir, hehe
shopping pun kebanyakannya utk zakwannayli je la pun
sapa lagi kan? hehe...

lokasi plak campur-campur
macam dress nayli cari kat gm klang
berdoa banyak-banyak moga nayli nak pakai dress raya nanti, huhu
kalu idak rugi jek T_T
beli 3 helai dapat la rm75
ok la kan

selain gm klang, ada gak cari kat dalam jusco
tapi takde berapa nak berkenan sangat
almaklum, beli awal bebeno
stok raya pun tak masuk lagi kot! haha!
jadiknya takde la meriah sangat pun
kat brands outlet je yang menarik
beli la tshirt zakwan kat sinun

lain-lain kami ke setia city mall je
sejak 2 menjak ni memang suka pegi h&m
tiap bulan mesti ada masuk kedai ni
beli sehelai 2
pastu nanti bulan depannya repeat lagi, hehe
takde beli sederap
ukur baju di badan sendiri katanya ;)
beli pun yang murah-murah rm19.90 jek hihi
kedek makpak zakwannayli ni ye :P

kasut zakwan pun pakai je yang beli aritu
beli aritu pun sebab zakwan nak p school trip
alang-alang buat raya terus
nayli ni je kena carikan yang lain
aritu kasut dia kotor
mamaZN pi rendam nak cuci
sekali tertanggal gambo barbie kat kasut tu
amukan ablasa la nayli, langsung takmo kawan haha!
dah kata kat dia nanti cari yang baru
tengok la nanti cemana pilihan dia, hehe

seluar nayli pun kena cari lagi kot
seluarnya special, kena cari yang bergetah je kat pinggang
macam legging jugak la
tapi jenis jeans, memang payah sket nak cari
harapnya ada la nanti...
ksian kalu kasi jeans berbutang & berzip tu
perut nayli comel sangat! haha :P

songkok pun takyah cari
kalu songkok, alamatnya setahun sekali je la pakai...
pakai je kopiah putih yang ada
ada sesapa nak cari songkok baru utk anak-anak?
cari kat tesco, murah... aritu tengok rm8 je

apa yang dah dibeli tu semua pun dah siap basuh
dah siap lipat letak dalam bakul
malas nak letak dalam beg
angkut je bakul bawak balik kg nanti
nak cari pun senang, hehe...

senang dah siap awal-awal camni
memang la tak dapat nak merasa sale raya
tapi kalau ikutkan tiap2 bulan time gaji mesti ada sale je kan? layan je, hehe
beli sekarang, sure sesak, ramai orang
penat plak tu-puasa :P

p/s : makpak pakai apa yang ada je la... :)


15 comments:

mami uyun berkata...

samalah kita nad..
uyun pon beli sikit2 jugak..
beli online n kat sogo aritue..
baju kurung dah tempah lama..
kalo pergi time sale, takut anak2 tak selesa plak..
skrg tinggal nak top up apa yg patut last minit kat area bangi nie je.. kami kan tak balik kampung.. so jalan2 je lah sebelum raya...

Iela Fazielah berkata...

ok la tu nad.. bl sikit2 setiap bulan... akak pun suka... tp laki akak xsuka...lg pun dia kuarkan duit kan...hihi..bj pertama yg petak2 H&M kan??

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

baju hadifhessa pon beli 2-3 lai je. cukup la huhuhu

salwana nordin @ che'wa berkata...

Kami beli sblm puasa..tak penah repeat membeli sbb sure bersesak nnt..

sama la nad thn ni sebolehnya mbeli pd hg yg murah tp berbaloi2..

Saya pulak bermasalah dgn anak laki yg sulung..comel sgt sampai susah nk cari baju..

anak2 pomp pulak thn ni rajin menempah dress pulak hhhiiii

Lega kan dah settle..

idzwa kamaruddin berkata...

beli skit skit sekali punggah makkkkk bnyk nyer baju tak pakai lagi..hehehe..

syawalsimpsons berkata...

OK LA KAN NAD...BELI SIKIT2 TAK TERASA SANGAT KAN...SUE PON SAMA BELI SIKIT2..TAPI TAK BASUH LAGI,.TUNGGU LA WEEKEND NI KOT ACARA MENDOBI

Nafisa81 berkata...

Ada juga beli sikit2..tapi dah terpakai pula...

nurfadilah suardi berkata...

seronok anak2 dpt baju baru ekk. beli sikit2 lagi elok, perancangan yg baik

QasehnyaRania berkata...

sikit sikit lama lama byk jga..
yg pnting x payah nk bersesak kan.ala, lagipon hrga sale raya lebey kurang je.

lia berkata...

Nad... Sama mcm Zara... Seluar jeans tp getah d pinggag... Ada nmpk d mines tp x ingt kedai apa ha3... Kot ter p mines, cari ye... Rm25 satu tp kita x beli g...

wa berkata...

Seminggu sebelum puasa dah beli semua dah baju anak=anak.Tak larat nak shopping bulan puasa..:)

SyamilaMohd berkata...

wah...dah siap shopping...shopping awal mmg bagus...tk perlu bersesak2... selamat berpuasa yea... ;-)

Miss Sasu berkata...

sama la.. beli dah sikit2. ada sikit2 je nak kena tambah.:)

makayah pakai yang ada je. :)

Adlin Mohamad berkata...

kami bahagian maka apak settle baju kurung raya pertama apak baju melayu
raya kedua maxi dress mak apak tshirt polo je

anak2 pulak hambekkk rasanya lum settle bab baju petang2 raya baju malam2 raya hahahha pagi raya settle dah kasut awal2 beli dah lunyai asik nak pakai je

Ibu Lala berkata...

Lega kan dh ahopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...