26 Julai 2014

Sembang-Sembang | Menu Berbuka 26 & 27 Ramadhan

ramai dah balik kg
tah berapa kerat jek yang ada bukak blog
hikhikhik
saje gatei nak update jugak
pendek pun jadik la :P


~ 26 RAMADHAN ~
papaZN kata balik keje lambat
dan maybe berbuka kat kilang je
mamaZN pun ok je la
malas nak pikir nak masak-masak dah
makan roti pun ok je ;)
tup-tup, orang tu called kata nak balik awal
sudahhh mana sempat nak masak ni
bahan-bahan semua tak ready
mamaZN memang tak suka last minute camtu last- last papaZN kata, takpe beli je kat param
papaZN beli murtabak ngam popia feveret mamaZN
malam tu papaZN nak jumpa kawan kat syed bistro seksyen 11 shah alam
kitorang pun pelagi, folo la hehe
beli la nasi beriyani sorang 1 buat sahur, hehe


~ 27 RAMADHAN ~
arini la kan...
sepatutnya papaZN balik lambat jugak
tapi hati dia pikir dah nak raya je kot, mihmihmih
balik awal jugakkk :)
papaZN soh masak nasi goreng je
pastu mamaZN masak megi goreng jugak
hmmm jadik la kan..
lagipun, brg basah banyak dah takde
almaklum nak balik kg dah :)


esok (28 Ramadhan) berbuka ala kadar je kot
sebab lepas berbuka kami balik kg
29 Ramadhan nanti in shaa Allah berbuka dgn famili mamaZN kat kg


huhu...
dah nak abes Ramadhan
pasti merinduinya...
moga berkesempatan & panjang umur
utk bertemu Ramadhan akan datang...
in shaa Allah
^^

9 comments:

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Sekejappppp jek rasa dah habis ramadhan dah pon kan..apepon, selamat hari raya buat nad n family ye..tuhla, harap2 ada rezeki kita jumpa satu hari nnti kan..:)

QasehnyaRania berkata...

kan.dah habis sudah.
selamat hari raya
maaf zahir batin

mohon maap kalau ada salah silap sepanjang mengomen di sini :)

0-0 ye mamaZN. hihi

QasehnyaRania berkata...

kan.dah habis sudah.
selamat hari raya
maaf zahir batin

mohon maap kalau ada salah silap sepanjang mengomen di sini :)

0-0 ye mamaZN. hihi

Gieyana berkata...

Ramadhan dh meninggalkan kita..cptnya ms berlalu kan..best sgt ramadhan lalu..mmg x membeli pon dkt param..Alhamdulillah impian jd kenyataan..ekekek

QasehnyaRania berkata...

mamazn..cepatan update picther hari raya. nk nengok tema tahun ni.. :)

QasehnyaRania berkata...

singgah malam..
dh blik dr bercuti raya ke.hihi
akak, sy dh draft nti sy publish citer syawal erk. hihi.. yup, dh dekat dg due date dh.doakan saya ye smg dipermudahkn bersalin nti . tima kasih :)

Adlin Mohamad berkata...

last2 ramadana pic pun x snap hehehe

eima berkata...

a'ah la dah cuti dah ni .. tu yg tak buka blog ..sbb semua mende cuti sbb line tenet xde kat kg .. hihi

selamat hari raya nad

Nafisa81 berkata...

Sebelum bulan puasa berdebar debar sbb tak pernah puasa masa pregnant dan bf sekali...
takut tak larat...
tapi alhamdulillah...semuanya baik baik je...rasa tak puas plak..kejap je sebulan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...