23 Julai 2014

Sembang-Sembang | Menu Berbuka 21-25 Ramadhan

Allah...
kejap je masa berlalu
arini dah 25 Ramadhan dah kan?

okeh, berbalik tajuk
meh nak share apa yang ada
sementara masih ingat ni, hehe


~ 21 RAMADHAN ~
hari sabtu
time ni berbuka kat luar dgn famili
dah citer dah ritu
mmg recommended la tempat ni
pada sesapa yg tercari-cari venue berbuka
leh pi thn dpn
ehhh, sempat lagi ni nak pi tahun ni, hehe


~ 22 RAMADHAN ~
hari ahad
kami berbuka nasi tomato
alhamdulillah sodap, hehe...
selama ni papaZN ditugaskan masak nasi
tapi sebab mamaZN ABC, papaZN buat jelatah je
mamaZN kena la masak nasi, naseb baek sedap
fobia nak masak nasinya sbb takut lembik
tapi aritu, alhamdulillah ok, weee~ ;)


~ 23 RAMADHAN ~
hari isnin
mamaZN masak bihun goreng
pastu buat agar-agar roti & milo jugak
ikut resepi chekgu azrine
memang sodap!


~ 24 RAMADHAN ~
1st time terlajak waktu sahur, huhu!
bertahan je la nampak gayanya...
arini kami berbuka mi goreng plak
pastu buat ayam goreng
berselera zakwannayli makan
ehhh, sape yang puasa, sape yang tak pose ni?
hahaha!


~ 25 RAMADHAN ~
hari ni la kan...
cadangnya nak masak roti daging berlapis keju
amboiiii, nama menu kemain lagi, haha!
ni gara-gara papaZN dah tagged mamaZN kat resepi yang dishare di FB
nampak rupa macam sedap, ala-ala lasagna
tah jadik ke idok, tgh membakar dalam oven
harap menjadik la, hehe...
nnt mamaZN share k! ;)




3 comments:

lia berkata...

wahhhh ingt yer NAd... kita ni da tua sgt kot, mmg x ingt menu apa d masak ha3...

tp roti berlapis daging keju tu, mmg nmpk marvelous bler org share he3

eima berkata...

menu2 kita lebih kurang je ...
tp mmg byk masak kat rumah tahun ni berbanding tahun lepas ... byk berbuka kat kedai .. lg pun fahim asek suruh mama die masak je .. katenye kedai taks edap la ... mcm2 ...

tp mmg lebih jimat ..param pun tak pegi ...seklai pun tak jejak param putrajaya ni ... tp klu berbukat kat KL mmg pi jugak la ramai yg memesan mcm2

QasehnyaRania berkata...

roti dgg berlapis keju mmg sedap kak.
saya utk ramadan ni x buat lagi ni. cdngnya nk last day puasa nti. hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...