22 Julai 2014

Sembang-Sembang | Menu Berbuka 16-20 Ramadhan

hampir terlupa nak update menu kami...
minggu yang paling buntu skali
sampaikan taktau nak masak apa!
serius, blurrrrr!
bertambah blurrr maybe sbb mamaZN sedang ABC
ehhh ada kaitan ke? haha! :)


~ 16  RAMADHAN ~
papaZN teringin nak makan nasi ayam
pastu nak puding roti jugak
okeh, kita buat...
:)


~ 17 RAMADHAN ~
cuti nuzul quran
serius lupa masa ni masak apa! haha! :P


~ 18 RAMADHAN ~
masak apa ek masa ni??? aisey, lupa sudaaa
yang pasti ada ikan goreng je


~ 19 RAMADHAN ~
kalu awal minggu aritu papaZN teringin nak nasi ayam
kali ni mamaZN plak yang teringin nak makan nasi ayam
pecah rekod ni, 2x masak nasi ayam dalam masa seminggu
lantakkannnnn, janji kenyang :P


~ 20 RAMADHAN ~
hari jumaat tu
mamaZN just masak ayam goreng jek, huhu!
makan ngan nasi putih
tu jek semata... T_T
pastu mamaZN ada buat kek keju jepun
pastu papaZN pun ada beli kuih jugak
hmm tu je la menu berbuka kami aritu


semua pun berasaskan gorengan
ayam goreng, ikan goreng, nasi goreng
tu je la punnn, hukhuk :(


terasa lega sangat
sebab tempoh blurrrrr taktau nak masak apa
untuk minggu tersebut berakhir!
cam kelakar plak sbb xleh berpikir dgn baik time tu, hehe
maybe sebab papaZN je kot yang berbuka
hehehe
takde kena mengena kan? :P
sabtu & ahad otak bleh rehat kejap
bleh pikir pelan-pelan & susun jadual masak utk minggu berikutnya pulak

harap kebuntuan dan rasa blurrr tu takde
utk minggu terakhir ramadhan nanti

10 comments:

Amanda Suria berkata...

SA pun x keep track....mls..hihihi

fazilzura berkata...

daku pun dh blur nk msk pe tuk sahur.. balik2 nsi grg ..

Gieyana berkata...

X per nad..yg penting x membazir..;)

Adlin Mohamad berkata...

sama la kita buntu gak nk masak apa ..padahal bukan bulan puasa hari2 makan luar tetiba bulan puasa leh rajin masak hahaha ..last2 ramadhan ni banyak yg tunjuk je

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Bila dah penghujung ni , macam tu lah Nad.. tau nak masak apa lagi ehe.. Ada satu hari tu akak tak masak apa pun cuma iftar dengan bubur lambuk dari masjid tu jer.. nasib baik anak2 semua okey ehe :)

aLyNnZ berkata...

hehe..betul alin masih bercuti so dok umah..thn ni merasa le kepeningan nk msk apa..slalu lek umah mak dh siap2 msk hehe..

salwana nordin @ che'wa berkata...

Mmg blur hhuuuu..saya pulak minggu2 akhir ni penat ya amat..malas pun ye..nk masak tak larat..minggu ni byk masak kedai la hhhaaaa

mamaarifakeem berkata...

Kikiki... akak bleh kira bape kali je masak, sbb takdan... huu... balik keja dh lewat :(

LYAfrina berkata...

ni mesti sedap nasi ayam.. tu y smpai request 2x tu..

QasehnyaRania berkata...

nasi ayam mamazn mesti sedap sampai dua kali repeat dlm seminggu :)

buntu kan. janji ada yg terhidang ats meja msa bebuka.ok lettew mamazn ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...