14 Julai 2014

Sembang-Sembang | Menu Berbuka 11-15 Ramadhan

cepat jek rasa masa berlalu kan?
tup-tup dah setengah bulan kita berpuasa...
masing-masing dah start bz menyoping raya
:)

saje nak sembang pasal menu berbuka puasa
utk 11-15 Ramadhan yang lepas
macam biasa, gambar nan ado, hehehe


*11 Ramadhan*
time ni ari rabu
buntu giler kot nak masak apa!
last-last ajak papaZN berbuka kat luar, haha!
dengan alasan nak cari kasut raya nayli :P
actually takde la betul-betul berbuka kat luar
pi booked tempat berbuka ke apa ke..
kitorg bawak bekal kuih & kurma dari rumah
duduk kat luar SCM, masuk azan terus berbuka
pi solat maghrib baru pi cari makan hehe
tak kuasa kot nak cop-cop tempat bagai
nak solat 1 hal nnt..penuh!
baek buat semua awal-awal, senang sket hihi
kitorg pi makan kat food court SCM jek
makan kat ani sup utara :)


*12 Ramadhan*
adik papaZN nak datang!
kemain masak macam-macam, haha!
ada ikan masak sambal, masak lemak sawi & toge dan ayam goreng
pastu papaZN bawak adik dia pi param
beli la ayam percik ngan popia basah
feveret mamaZN tu popia basah :)
(arini macam nak makan popia basah lagi la...sambal dia sodap!)


*13 Ramadhan*
start buntu balik, hahahaah..!
last-last kitorang berbuka dengan nasi goreng je
alhamdulillah jiran kasi agar-agar cendol
pastu papaZN pun beli kuih kt param
simple jek... tu pun dah lebih dari cukup
time makan tu pun dok teringat saudara-saudara kat gaza, cemana la dorang berbuka kan? :(


*14 Ramadhan*
hari sabtu
migrain sudah mariiiii!
memang takleh nak bangun, huhu
tapi sebab papaZN kata nak berbuka kat umah kakak dia
jadiknya gigih la buat bihun goreng
last-last papaZN kata tak jadik pegi, huhu
sebab papaZN kena masuk kilang
alaaaa, sedih xdapat berbuka reramai
dengan adikbradik papaZN kat bangi :(
tengok gambo kat wassap, woww!
macam-macam jenis menu ada!
takpela takde rezki...


*15 Ramadhan*
semalam la tu
kitorang ada berbuka puasa sesama geng sekolah
papaZN kata masak bihun lagi, haha!
sebab katanya ramai yang suka
ok la, masak je la..
berbuka versi potluck
memang banyakkk la makanannya bila ramaiii yang join
alhamdulillah dapat berbuka dengan dorang
geng yang best ;)
nanti yang ni mamaZN citer entry lain
sebab nak share gambo, hehe


okeh tu je la nak citer :)
menu berbuka utk 16-20 Ramadhan
in shaa Allah minggu depan mamaZN up citer
tu pun kalau ingat, haha!


* p/s*
dalam kita bergembira
jangan dilupa pada mereka yang tiada
macam tu jugak pada mereka yang kurang mampu

7 comments:

salwana nordin @ che'wa berkata...

amboiiii byknya aktiviti berbuka bersama keluarga ye..

kami simple je, berbuka dgn keluarga yg sama cuma kdg2 variety sket menu :)

Sue-Rya Qistina berkata...

samalah ngan saya nad. sampai buntu tatau nak masak ape. kdg2 sampai rumah awal pun blur je. sudahnya wat nasi goreng je la. bukan nk mkn sgt pun kan

syawalsimpsons berkata...

sue pon alhamdulillah masih belom makan kat luar ni...insyallah esok kot

eima berkata...

betui kan slalu mati ideas sbb tatau nk masak ape ... asek tak sabo nk tgu weekend je nk pi umah MIL ... tak yah pk .. hahah

Nafisa81 berkata...

Aishh..takde gambar ke.?

Hidayah A Kassim berkata...

tiap2 hari kena fikri nak masak ape..pening gak kan hehehe..tahun lepas masih keja boleh la bagi alasan beli je..tahun ni takde alasan dah hehehe

http://die-yah.blogspot.com/2014/07/segmen-kad-raya-comelku.html#

QasehnyaRania berkata...

saya bru kemarin je.makan kat luar itupon sbb on d way blik dr kg. hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...