10 Julai 2014

Sambal Hitam Poh Paleh Weh!

ini kali kedua mamaZN beli sambal hitam ni
memang sesuai sangat la time puasa-puasa ni
boleh dijadikan menu tambahan masa berbuka atau bersahur

rasa dia?
sedap!
kalau tak, takde la beli sampai 2x kan? hehe

mamaZN pernah masak nasi goreng
perencahnya guna sambal hitam ni je
pecah kan telur, gaulkan sekali dengan nasi putih
dah siap ;)
dah la mudah, cepat plak tu...
sedap toksah kata la, hehe

sesuai jugak kalau nak makan macam tu je
ada nasi putih panas dengan telur mata je pun dah ok

mana nak beli?
mamaZN beli dari kawan yang kenal thru blog jugak - kak ejan mamalyna
kenal tak?
kalau kenal siapa tokey crabstick popia
makanya kenal la dengam tokey sambal hitam ni jugak
sebab orang yang sama :)

try search kat fb : sambal hitam pahang poh paleh weh

try la beli, rasa sendrik hehe
mesti puas hati

sebelum-sebelum ni takde servis utk pos sambal
jadiknya memang tahan sabo je la
baca testimonial semua pun kata sedap
rasa cam geram jek, sbb tak dapat nak rasa
dah banyak kali terliur dibuatnya, haha!

akhirnya, bila kak ejan kata dah bleh dipos
memang mamaZN takmo lepaskan peluang la nak merasa :)
packaging pun dah cun sekarang ni
pos je la klu payah sangat nak amik kat putrajaya sana tu hehe
mesti tak mengecewakan, serius!






14 comments:

ecah khalili berkata...

sedap x?tringin nak rasa..boleh cod area putrajaya erk?

mama tisya berkata...

smp 3 kali gmbr sama ni..mmg sodap la ni..hehe

Sidratul Muntaha berkata...

oh beli dgn ejan
agak dah
kami klu blik temerloh mmg makan yg fresh2
huhuh
siap tgk live lagi akak ipar seme masak guna belimbing buloh n periuk hitam bontot tu
huhuh

Falsya berkata...

sedapnye lahai nadddddd...huwaaaa..nnt nak tanye en somi...kut2 die nak keeee..

Azrin Rahim berkata...

bab terus masak dgn nasi and telu yg sonok nie..sng.. hehe orng bujng gitu

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Akak pun ada stok sambal hitam pahang ni Nad.. senang amat untuk tambah lauk sahur kan..

Syuhada Salleh berkata...

mcm sedap jer..

syawalsimpsons berkata...

sue sendiri pon tak tau berapa kali repeat dah..hahahhaha..setiap kali beli mesti 2 bekas...

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

kite pon dah 2 kali beli huhu

salwana nordin @ che'wa berkata...

Saya penah beli crabstick dgn ejan tu..

sambal ni tak penah mkn tp biasa denga la..kt tempat keje ni ada staf pandai buat tp saya tak sempat nk rasa..

Katanya sedap hhhiii

lia berkata...

haaaa sambal hitam ni mmg marvelous sedap Nad... p pahang mmg x tinggal makan ni ha3

eima berkata...

ai yg jiran ni pun tak penah rasa .. nanti blk nk try la ....k.ejan pun dah lama tak aku tak nampak

amiey lee berkata...

Wahhh kawan kita pun ada jual tapi takpnh rasa lagi... suma duk update sambal hitam.nihhh harusla nak beli..bapa sepeket ni nad?

Siblings Homemade berkata...

salam, kami ada menjual sambal belimbing ini,jika berminat, anda boleh order dengan kami.anda boleh lawat fb kami : https://www.facebook.com/profile.php?id=100004567245037 atau blog kami siblingshomemade.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...