01 Julai 2014

Pakat Google Resepi | UV Meningkat Di Bulan Puasa :)

hihihihi. assalamualaikum :)
semalam takde up entry baru
nak up, tapi malas, haha!
last-last baca entry kengkawan je hihihi

alhamdulillah, hari ke-3 berpuasa
kemain korang ek, upload gambo makanan berbuka - meriah newsfeed! haha!
xpela, at least dapat kasi idea
pada yg dah buntu pikir nak masak apa utk berbuka
baru hari ke-3 dah xtau nak buka apa ek? hihi

bulan puasa tahun ni
kurang la kot gambo makanan dalam blog
hehe... in shaa Allah...
xtau la akan dtg, tapi nak cuba utk takkk la
harapnya bertahan hingga akhir ramadhan

tengok berita malam tadi
bleh plak rasa syahdu dan sayu
bila tengok anak-anak syria berebut kejar lori makanan
pastu sampai bergaduh-gaduh depa sebab tak beratur masa nak amik lauk
aduiii, rasa insaf...
kita kat sini memang sangat bertuah
macam-macam jenis makanan ada
tunjuk je nak apa kat param tu kan (pasar ramadhan) in shaa Allah ada
bersyukur la sesangat ye...

zakwan?
hari pertama puasa hari ahad kan?
maknanya off day la sbb weekend haha!
bleh plak camtu ek? ;)
hmmm layankan...
semalam plak bertahan sampai kul 12
takpela pelan-pelan
idok la nak paksa pun, ikut kemampuan...
tahniah pada kawan-kawan yg anaknya berjaya puasa penuh 1 hari :)

dalam pada takde entry semalam
terkejut gak tgk uv kat nuffnang
ramai yg datang bertandang kat blog
mostly sebab cari resepi hehe
tq kat korang...
harapnya dapat membantu la kan
resepi-resepi yang dikongsikan tu :)

so, korang...
ptg ni berbuka apa tewww?
tengah google resepi ke? hakhakhak!
ke beli kat param je nanti?

ok la daaa..!
nak jenjalan kat blog korang plak heee ;)


19 comments:

mama tisya berkata...

hah entry ptg nanti psl UV naik gk sbb rmi google psl menu berbuka...hehe...sronok tgk masakan kwn2..bole bg idea walau bkn smau sempat masak..hehe

Naemah Umi berkata...

heheh biasa la bulan puasa kaum hawa rajin mengoogle resepi...termasuk la umi ni :)

salam Ramadhan ye :D

fieda berkata...

amboi nad..boleh jadi tokey kue tepung pelita ni...hihihi

Falsya berkata...

Vavavava..semua mencarik resepi haaaaa..hehe..

Masya berkata...

google resepi tpg pelita mmg jumpa blog nad hihihihi

MizzTina berkata...

trus terjah resepi tu.. kuih feveret ni, tp malas ya ampunnn klu suh buat.. hahaha

eima berkata...

haaa tu la bgs la dpt bantu org lain cr ideas ..... fahim pun separuh hari je ....

mekchu berkata...

mekchu paling rugi... ada 2 je resepi kat entry... hahahaha

salwana nordin @ che'wa berkata...

bulan puasa ni blog2 kawan2 yg rajin memasak mmg menbantu la dikala kebuntuan nk masak apa :)

idzwa kamaruddin berkata...

meriah resepi :)

Fiza Rahman berkata...

Perghhh...tinggi tu UV.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Ibu2 mula mencari resepi nak berbuka puasa Nad.. jadi masa rehat mula lah meng google resepi kan :)

fazilzura berkata...

biasak le kan , ramai crik resepi time2 pose ni ..

Adlin Mohamad berkata...

saya la tu google resepi heheh salin je masak nya ntah bila hahaha

Nafisa81 berkata...

Tepung pelita tu antaranya akak la...hahah...tp lagi best baru puasa ke 4...trafik kuih raya akak dah tinggi...pdhal ada dua tiga entry je kuih raya

Myra Jay berkata...

Tu antara senarai sure termasuk dengan kengkawan myra geng asrama skolah pe.. sebab semalam depa pakat2 nk cari resepi tepung pelita ni :D

mamaarifakeem berkata...

Fuuuyooo... banyak masyuuuk la gini...hihi..

DrCat berkata...

salam nad..sy juga yang trafik tak tinggi..sebab baru merangkak from zero semula..ikutkan sayangnya blog lama tapi dh byk gmbr ilang dah give up nak repair blog tu huhuhu selamat berpuasa ya...

QasehnyaRania berkata...

tepung pelita mnjdi plihn ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...