07 Julai 2014

Makan 'Bantai' Sebelum Puasa ;)

ni papaZN la ajar ni
makan2 sehari sebelum puasa dia panggil 'makan bantai'
kononnya macam makan besar sempena nak sambut puasa gitewww
boleh plak kan? haha! apa2 je la labuuu ;)

jauh kami pi 'makan bantai' aritu
sampai ke bandar saujana putra, hehe
asalnya nak pi amik surat kat rumah lama
tapi takde orang plak kat umah tu
last-last, kita pi makan malam jek la kat sana 

lama dah tak makan kat kedai sp tomyam ni
sejak meninggalkan bandar saujana putra
mana penah makan situ dah
semata-mata nak datang makan, memang tak berbaloi la
melainkan ada hal kat area sinun kan, hehe

masing-masing dah letih sebenarnya
dari pagi kami keluar umah
gi tengok transformers pastu gi subang beli henpon, pastu ke bsp plak
budak-budak berdua tu, mmg mula wat perangai la
tido taknak, lawankan sangat mata tu
tu la jadiknya

kami amik order set A
murah jek, rm23.50 utk 1 set
dalam set tu ada
- 3 pinggan nasi putih
- daging black pepper
- tomyam (kami tukar pada sup ayam)
- kailan ikan masin
- telur dadar
- air buah 1, air biasa 2
(kami amik fresh orange, teh ais ngan sirap ais)

murah kan?
alhamdulillah...
takyah nak 'bantai' makan mahal-mahal pun xpe
janji kenyang ;)

p/s: istilah tu direka sendiri, jadiknya sekadar main-main je. jangan ada yang jadikan isu plak! haha!

p/s: derhaka sudaaa, tunjuk gambar makanan di bulan puasa ;) ampunnn!




14 comments:

eima berkata...

murah la tu ..... siap ade air buah cuma rM 23+

Azrin Rahim berkata...

hehe,, makan yer sblom ramadhan.. abg pon mcm gitu juga masa tu.. ajk mkn sblom ramadhan

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Selalunya "Mantai" ni orang Negeri sembilan kan..

Memang murahlah tu Nad...

salwana nordin @ che'wa berkata...

hhheeeee..

first time denga makan bantai :)

tp tu la kalo bole hari terakhir tu semua nk makan kan..bila hari biasa idok pun nak hhhiiii

QasehnyaRania berkata...

menarik la set ni.murah pon murah.
jus oreng..
hri ni mask apa mamazn?
rumah kita tak da air. hukhuk

Naemah Umi berkata...

Makan bantai hehehe..bleh jdkan tradisi klarga nih hehehe

*∽ IZAN ∽* berkata...

oooooo macam pernah dengarr ... tapi tak pernah lak buatt.. ke buat tapi tak perasan hihihihih

sedar2 dah seminggu ehhh puasa. pantas!

Tihara berkata...

alahai tertengok gambo makanan..hehe :)

lia berkata...

mesti makan kat cni sedap sbb tu ulang bler ada kesempatan ya...

MizzTina berkata...

terliur kt air je.. huaaaaa

fazilzura berkata...

wahhhh murah nyeee...
menu nmpak sedapp

Fiza Rahman berkata...

Murah tu. Telan ailio jer lah.

aLyNnZ berkata...

Haha..makan bantai..
Nad bandar saujana putra ni bersebelahan bangi tu kan? Kedai yg mana satu nad? Terliur ler tgk daging black paper tu..pekat..

noorzie berkata...

hurmm...menarik nye, murah lak tu..:)
klu kt tmpt sy pggl 'mantai', kekdg menu nye ala2 nk raya tu tau..xtau la kt n9 mmg cmtue ke..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...