16 Julai 2014

Giliran Berbuka Bersama Geng Sekolah :)

hari ahad lepas
kami berkesempatan berbuka bersama geng sekolah
kalu yang selalu baca blog ni
mesti perasan punya la...
yang mamaZN banyak kali citer pasal geng yang 1 ni hehe
kan? kan? :)

ada pasal berbuka sama-sama
ada pasal bercuti sama-sama (CH & PD)
ada pasal makan-makan sama-sama
ehhh, banyak lagi la kot!
tapi citer pasal makan-makan sesama mmg banyak la, hehe

iftar versi potluck
kami bawak bihun goreng, haha! sempoi :P
tau dah...
sebab sampai sana nanti
mesti ada banyakkkkkkkkkk sangat makanan :)

owh, lokasinya kat umah kawan kitorang di kajang
selalu umah kami kat bsp jadi port kan?
tapi bila dah dok jauh kat klang ni
kasi chance tukar venue la huhu
ksian kawan-kawan nanti kena datang jauh ke klang ;)
in shaa Allah satu hari nanti
nak ajak gak geng makan-makan kat umah kami, hehe...

seperti dijangka, memang banyakkkkk makanan!
alhamdulillah...
tuan rumah masak nasi ayam
pastu kawan-kawan ada yang bawak roti john, murtabak, kuey tiow goreng, capati ngan kari kambing, karipap sardin, kuih tepung pelita, tembikai, kerang bakar sambal, apam balik
masha Allah, memang banyak!
penuh 1 meja :)

kalau dulu ahli majlis tak ramai
ramai yang solo hehe
bebudak pun zakwan je yg slalu jadi penyeri majlis, haha!
tapi sekarang...
antara budak-budak, zakwan yang senior! kakakakaka!
ahli majlis pun makin lama makin bertambah
alhamdulillah, makin meriah, makin enjoy! :)

in shaa Allah
akan ada lagi gathering camni akan dtg
bukan apa, slalu bertegur dalam grup wassap je
nak jumpa selalu pun, masing-masing ada komitmen
time berbuka ritu pun ada jugak beberapa kawan yang ada hal - xdpt datang
kalu tak, mesti lagi happening!

cara camni je la pun kan nak gather-gather
acara makan-makan, hehe
sesambil makan, sesambil bertukar cerita
anak-anak pun bleh berkawan

sebelum makan, masa makan, masa berborak
jangan tanya la mana gambar, haha
memang nan ado!
nak buat cemana, seronok sangat kekdahnya :P
sampai apa pun terlupa, hehe

lepas makan, tu pun sebelum nak balik dah
baru la ada sesi fotografi
memang pecah perut kitorg gelak masa ni, haha!
ada sesi selfie guna monopod
ada sesi selfie guna tripod
hahaha, sangat best!
kalau tengok balik gambar mesti tersengih sengsorang, hehe...

moga persahabatan yang dah dekat 15 tahun (sejak 1998) ni terus berkekalan hendakNya...
huisy! macam tak caya je... 15 tahun!
lagi lama dari wedding anniversary!
kawen pun baru 8 tahun :P
sayang korang semua! :)




*gambar-gambar ehsan daripada kawan-kawan, hehe...peace!*












22 comments:

salwana nordin @ che'wa berkata...

seronoknyaaaaaaaaa ada geng bas sekolah :)

15 thn tu mmg lama..dah tentu byk paht manis kan..

semoga persahabatan antara nad dan kawan2 berkekalan hingga ke syurga..in syaaAllah

mama tisya berkata...

mmg best la bila dpt kumpul rmi2..mkn rmi2 camni kn

lieyalatif berkata...

meriah nye nad oiiiiiiiiiii...kompom panjang berjelaaaaaaaa susunan mknn kan...pastu sure ade sesi tapau menapau heheeheheh...

Chekgu Azrine berkata...

fuhh..meriah sungguh la

Pn Sheila berkata...

wow... meriahnyer..

eima berkata...

untungnye ade kawan tu...hebat la korang....


jgn nenanti ..silap2...ank2 korang ade yg bercinta berbesan pulak....

LYAfrina berkata...

Waa.. mgamit nostalgia lama.. bestnye kumpul ramai2.. msti byk bcerita

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Wah meriah nad..
Pastu masing2 berselfie dengan monopod.. berganda meriahnya :)

::NureeN:: berkata...

wahhh sronoknya... meriah sgt...
masa tue mcm2 crita nk kongsi kan

syawalsimpsons berkata...

mmg nampak meriah kat situ nad...best3

Eda Ejai berkata...

Eh hafeez halim pon ade..

Sue-Rya Qistina berkata...

wahhh..bestnya!!! sesekali kumpul reramai camni mmg meriah sgt2 kan..

el berkata...

fuhyooooooooooo
ni betul2 meriah ni nad
iols is jeles tgk keriangan uols n keakraban uols semua..iols xde mcm ni pun huhuhu sedih

mummy_ayu berkata...

rajin la Nad nie..seronok leh gather2 mcm nie..

Nana berkata...

wah meriah ni
kita thn ni xde
aktibiti buka puasa beramai2 hehe

Naemah Umi berkata...

sonoknya dpt kumpul reramai camni...meriah sgt...

faizal ridzuan berkata...

wah.. hafeez halim dimana2.. hahaha.. :p

Fiza Rahman berkata...

Bestnya nad. Meriah.

eB berkata...

15 thn? wow.... salute

lia berkata...

hik3 comey la korg smua... sempoi habis....

QasehnyaRania berkata...

meriahnya mamazn.
bermonopod semuanya ye.. hihihi..

mamaarifakeem berkata...

Bukan main meriahnya depa...
Kamcing habess... syok tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...