08 Julai 2014

Berbuka Puasa Di Kampung

alhamdulillah
dapat jugak meluangkan masa
utk berbuka puasa di kampung
balik jumaat malam
balik klang semula ahad malam

merasa la utk sahur dan berbuka di kedua-dua belah keluarga
:)

adekbradek papaZN memang dah plan awal
utk berbuka sesama kat kampung
alhamdulillah cukup semuanya
kecuali abang ipar & 2 orang anak buah
tuntutan kerja dan juga belajar
salah seorang anak buah yang takde tu
yang belajar di Yaman

adoi, malu kot, haha!
semua pun masak-masak
mamaZN nak tolong, tapi tak reti hehe
dok je la bersembang kat dapo, kekekeke
even papaZN pun masak sama
membako ayam, kambing ngan ikan kat luar
abes-abes pun bila semua dah siap masak
mamaZN buat homemade pizza je utk budak-budak
hakhakhak! jadik la kan :P

dok kat meja makan tu
mashaAllah.. macam-macam ada!
sampai nak makan pun xtau nak mulakan dgn makanan yg mana, haha!
masuk je waktu berbuka, kurma & minum air jek yg lebih hehe

lepas berbuka kami balik umah mamaZN plak
tu la untungnya kampung dekat-dekat, hehe
tapi ada gak yg tak bestnya..
masa singkat sangat! ;(
balik umah mamaZN, kami 1 famili je yg ada
famili aunty yaya & aunty wawa dah balik minggu sebelumnya
so, takde la meriah mana pun :)
takpela, janji dapat berbuka dgn atoknenekZN
lagipun nanti kami ada family gathering
iftar sama2 in shaa Allah minggu depan ;)

gambar memang nan ado la
rasa cam malas jek nak ambik gambo hehe


20 comments:

MizzTina berkata...

meriah..meriah...

Lynn Hamzah berkata...

memang seronok berbuka ramai ramai gini...lebih lebih lagi dengan orang tersayang...

lia berkata...

he3 mmg gmbo berbuka jarang nak amik kan Nad melainkan berbuka d luar... asalkan dpt buka dgn mak-ayah, itu da cukup best ;)

msredcheesecake berkata...

kalau buka ramai2 kat kpg mesti meriah

aLyNnZ berkata...

Seronok nyer dpt berbuka dgn insan tersyg..meriah..alynn pun last week blk umah mertua..sesekali berkumpul.terasa mcm nk raya pulak..hehe

salwana nordin @ che'wa berkata...

wahhhhhhhhh homemade pizza pun sedap jugak tu!

jadilah..janji kita membantu kan..seronok dan meriah time berbuaka puasa ramai2 kan :)

ecah khalili berkata...

seronok kannnn dapat berbuka ramai-ramai macam ni..kalau makanan simple pon jadi sedap bila berkumpul ramai-ramai..

PetakBunga berkata...

seronok mkn ramai2..
kita pun jenis x reti kalau nk mask untuk ramai2 mkn.. takut salah.
msk sendiri ank bernk mkn bolehlah.

Naemah Umi berkata...

Bestnya dapat bukak puasa ngan sahur kt kg...kenangan terindah tuuu...psstt homemade pizza tu mesti sedap kan :((

Chekgu Azrine berkata...

meriah sangat berbuka dengan family

Sidratul Muntaha berkata...

nanti kami temerloh lagi la
insyaa Allah 13 beradik seme ade
belum lagi campur ank2 sedara
huhuhu
pecah la rumah aki

mummy_ayu berkata...

memang seronok bila dapat buka puasa ramai2 nie..

Azrin Rahim berkata...

sempt juga sis balik kg yer...
seronokkan buka ramai2 dekt kg..

Myra Jay berkata...

Dapat berbuka dengan keluarga tetap meriah walau tak cukup korum kan..

QasehnyaRania berkata...

penuh meja.
ramai nya ;)

eima berkata...

berbuka ngan keluarga ramai2 mmg best kan ... mkn pun jd berselera je

mamaarifakeem berkata...

Meriah kan.... berbuk di kampung... akak minggu ni balik johor, punah la impian berdiet..kikiki...

Falsya berkata...

meriah sesgtttt tp kenapa muke papaZN gitu tuh..haahahaha

Adlin Mohamad berkata...

meriah kalau buka ngan adik badik ni kan .. lin balik johor sabtu lepas ..so minggu ni turn umah kpg kat gombak ni hahahha ..

Fiza Rahman berkata...

Seronok dapat buka posa beramai2 mcm nih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...