24 Julai 2014

Baju Raya Dah Siap! ;)

yeayyy! gembira sangat bila baju yang ditempah dah siap
hantar awal bulan 4 aritu
kelmarin baru dapat


sangat puas hati...!
rasa nak nanges sebab happy sangat, haha!
jahitan dia cantek, kemas jek
pastu harga pun bagi mamaZN berbaloi kot
tempah baju kurung nayli RM20
tempah baju melayu zakwan RM30


mamaZN guna kain sendiri, pos pada tailor
then dia tolong jahitkan
bila dah siap, dia poskan semula pada kami
mamaZN tak kasi ukuran dan contoh baju
memang bergantung pada saiz & ukuran yang dia ada
tailor ni jual baju kurung & baju melayu kanak-kanak jugak
jadiknya memang dia ada measurement nya la

memula macam risau jugak
kot tak muat pada zakwannayli
memang dah ada plan B dah, huhu
tapi bila sampai, sedang elok je pada diorang
rasa legaaaaa sangat :)


seronok sangat zakwannayli bila dapat baju raya
tak sempat nak basuh, terus nak cuba
sempat la diorang melaram jap, hehe


tahun ni tahun ke3 mamaZN berurusan dengan tailor ni
- masa tahun pertama (2012) beli baju kurung sedondon mak & anak
- masuk tahun kedua (2013) tempah baju 1 famili
baju melayu apak & anak, baju kurung mak & anak
masa ni pun kami guna kain sendiri, pos pada tailor
- dan tahun ni (2014), tempah baju utk anak-anak je


owh ya, mamaZN tak share lagi tempah ngan sape kan?
hehe, excited bercerita sampai lupa
kalau kat FB bleh search : Baju Kurung Bayi Hannan
kalau kat IG bleh search : koleksibayihannan




p/s:
beli kain baju budak2 ni kat K RM35/m
tengok kat MD hanya RM14/m!!!
sakitnya hati kitewww!










21 comments:

fazilzura berkata...

cumei nyeeeeeeeeeee anak daraaaa ngn anak teruna berposing ngn bj rayaaaa

thn ni saje try belikan amni peplum cotton.. xsaba nk bwk g kutip duet raya

eima berkata...

wahhhhh tak sabr nk tgk warna ape tu .. hihi

Jueliza Jamani berkata...

Selamat hari raya... sama lah saya pun baju raya siap jugak. saya follower #1196 salam perkenalan...

syawalsimpsons berkata...

boleh la tahun depan nak try pulokkan

idzwa kamaruddin berkata...

comeyyy:)

N.A.T berkata...

alhamdulillah .. patut la happy je memasing ...

bulan 4 anta baru dapart bulan ni?

huhuh kengkawan Nat lak anta kat nak seminggu pose tu n target nak dpat b4 raya ..
Mati mak!!

Masya berkata...

NI MEMANG BETUL² PUASHATI DAH 3 TAHUN BERTURUT² TEMPAH..

lia berkata...

amboiii sakan Zakwan berposing... Nayli pon ikot naik tgk abang sakan berposing yer... geram acik lia tgk tau...

QasehnyaRania berkata...

alahai cntiknya kak tema 2013 tu.thn ni temanya warna apa ye?

manis sungguh le model mamazn dua org tu.dh la pndi bergaya. mmg.fotogenik la..

salwana nordin @ che'wa berkata...

murah je upahnya..

nampak suit utk zakwan dan nayli :)..seronok sgt dpt baju baru ye..

mmg rasa nk menangis kan kalo dpt tailor yg jahit baju kita cantik dan kemas..tak sia2 membayar..

kalo jenis yg buat keje sambil lewa, hasil tak seberapa mmg sedih hhhuuu

Ibu Lala berkata...

Alo lo lo comeynya pakai baju raya. Tempah kat sape ye. Boleh bg akk details tailor tu tak.

Chekgu Azrine berkata...

akk banyak kali beli baju ready made untuk yaya
tahun lps beli ready made utk aish
tahun ni tak smpt nak deal dengan dia

kayyana berkata...

cantiknye... mmg cantik pun kak nad... terletak je kat badan anak anak akak..hehehe.. selamat hari raya kak.. mohon maaf kalau ada komen yana yang mengguris hati akak ye...

kayyana berkata...

cantiknye... mmg cantik pun kak nad... terletak je kat badan anak anak akak..hehehe.. selamat hari raya kak.. mohon maaf kalau ada komen yana yang mengguris hati akak ye...

lieyalatif berkata...

cantik nad...mmg kene sgt2 kan badan anak2...nayli bam2 pun nampak cute...ape laa agaknye tema kaler nad yeak...suprise sungguh nie heheehehe

nad,

Salam Aidilfitri dari lieyalatif & co.

Pohon maaf zahir dan batin….

Moga syawal dirai meriah dan diberkati….

::NureeN:: berkata...

alhamdulillah.... legakan bila persiapan utk anak2 dah siap, kita blk2 pon x per...
selamat hari raya nad & family :)

Rizziela berkata...

syoknya ....baju murah2 ajer kan:D

Miss Sasu berkata...

comel je kan ? murah aja lak tu.

selamat hari raya nad!

MizzTina berkata...

alorrrr..omeynya dedua tu..

tp kann, nape xshare awal²? huhuhu.. ni kami baju laki binik xde lg.. nangess

Aty_Fared berkata...

kemahen awal tempah...tapi memang kan..kalau tempah memang kene awal2 lagi.. kalau tak haruuuu... aty dah lama tak menempah baju..nak 6-7 tahun kot beli siap jer.. :)

Fiza Rahman berkata...

Ceria 2 2 beradik ni pakai baju raya. Kaler apa lah agaknya yerp. Murah tu upah jahit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...