17 Julai 2014

Anak-Anak & Toys Kesayangan

nayli memang suka kucing
abang zack tak berani, macam mamanya jugak :P
tapi kalau nayli, pegi mana-mana kalau ada kucing
dia yang jerit-jerit nak kucing tu
sampaikan kucing pun takut ngan nayli, haha!

papaZN kasi idea soh bela kucing
sebab ksian kat nayli
owh, tidakkkkk! mamaZN takmo!
nehi, nehi....!
baik bela ikan laga sekor, takpun ikan puyu sekor
daripada nak membela seekor kucing

last-last
mendapat la nayli dgn soft toy kucing tu
tu pun cemana tah dia jumpa kat ikea aritu
bila dah nampak, memang payah la nak soh nayli letak balik
dipeganggggg kuat-kuat
so papa, sila la bayar hehe...

pegi mana-mana mesti nak bawak kucing
pegi soping memana pun nak bawak
pegi besday tisya anak kak amy aritu pun nak bawak
pegi rumah sesapa pun nak bawak
time tido, time makan toksah kata la
memang berkepit je dia...
haihhh la budak ni!

selalunya mamaZN soh tinggalkan dalam kereta
tapi jarang la nayli nak dengar
dia lebih rela nak kepit jugak
ha, bawak la... jangan sumbat dalam henbeg mama sudah :P

baru sebulan dua beli kucing tu
nampak gaya cepat lunyainya hehe

kalau zakwan masa kecik dulu-dulu
mesti bawak kereta kecik cars lightning mcqueen
ke mana-mana nak bawak
sampaikan penah tertinggal kat kampung
dah halfway patah balik amik
sebab riso zakwan takleh tido malam nanti
ala-ala bantal busuk dah huhu
hilang warna dah kereta kecik zakwan tu
bila dah besar ni, takde dah perangai camtu lagi, hehe...

kalini turn nayli plak
bersama kucing kesayangan
kita tengok la apa jadik kt kucing tu nanti, hehe

anak kawan-kawan ada yang macam ni x?
pegi mana-mana mesti bawak 1 mainan kesayangannya
botol susu & bantal busuk lain citer la hehe








16 comments:

mummy_ayu berkata...

ala tomeinya...
Ayu plak terbalik, Ian suka kucing & Iris takut giler ngan kucing.
Ian memang suka ngan haiwan2 ni...ular pun dia ok jer.
fav toys...masing2 ada but tak pernah lekat..kejab2 jer

Eda Ejai berkata...

comel je die bawak toy kucin gi jenjalan.. ok la tu.. kalau kucin betul habis la lembik die.. hehhehe

syawalsimpsons berkata...

so far kalo keluar tak da lagi...tapi syawal mmg tetiap malam akan tido sama2 ngan otomen dier N selimutkan otomen dier..hahahhha

PetakBunga berkata...

alah cian x dpt bela kucing..
kalau luth, wat pijak2 semua jenis mainan termasuk ank patung.. jenis geram..

Nana berkata...

aduii nayli geram nye dia debab sgt

lieyalatif berkata...

ooo nayli suke cat...okey..sgt2 boleh geng ngan dayyan...lieya miamija penakut cat haahahah

tapi siyes comel nad bile tgk nayli kelek cat tu kesane kemari.... mesti jadi perhatian tu kalo gi mane2 kan heheeheheh

Naemah Umi berkata...

ehehehe...sib baik ada soft toy kucing tu...comel gak rupenya..amboi mmg tak lepas la ye toy dia tu ye, dok la kilik ke mana aje ye :D

eima berkata...

ololo gambo lastu .. sgt la ayu .. hahaha comey sgt

anak2 ai tak de toy yg diorg suka .. tp suka sgt membeli ... penuh stor mencik tau ....nk buang syg ... sbb beli ngan duit ... tp menyampah sbb depa tak suka main ... pastu bila nk main keluarkan sepah ... hahaha pengsan mak ....


anak2 tak leh tgal bucuk depa je

Fiza Rahman berkata...

Sayang betul kat patung kecen tu yerp nayli.

Kita plak si qahirah yg takut kucing. Si abang suka kucing dan sibuk nak bela kucing.

Nafisa81 berkata...

Hala comey nya kepit kucing...
Ni yg teringin sangat nak anak girl ni..

salwana nordin @ che'wa berkata...

alaaaaaa comeinya..

awatif pun suka kucing..tp nk membela mmg tak la..

comei jugak kan kalo dpt sekor mainan mcm ni, tentu dia suka :)

Falsya berkata...

ishhhh nayliiiii nie...geram sungguh laaaa nengok dieee!!!...ngilu2 gigi nie bile tgk die..ahaha

eB berkata...

geram nengoknya. comei sgt tau :)
esp ms pakai sunglass tuh... ;p

lia berkata...

eiiii Nayli ni kan... nak kena geget yer... bukan main lg posing yer... tunggu la jumpa nnt... he3

QasehnyaRania berkata...

amboi nayli kamceng sungguh dia ye..
dah la buat aksi comey bangat :)

akak, tenkiu ;)
in shaa Allah, doakan semoga urusan saya dipermudahkan ye.. :)

mamaarifakeem berkata...

Com3l sgt... bagus ni, terap rasa berkasih sayang :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...