26 Jun 2014

Zakwan Nak FrenchFries Sebagai Reward (T_T)

alkisahnya,
masa dok sebuk-sebuk exam pertengahan tahun aritu
mamaZN cakap kat zakwan
'kalau zakwan dapat no.1, dapat hadiah'
teruja la zakwan (as usual)
mula la dia rekues macam-macam mainan

tapi macam biasa mamaZN bolayan, hehe :P
kalau dilayan karang, nanti dia ungkit sampai mainan tu ada dalam tangan, huhu!
tu payah kalu berjanji ngan zakwan ni ;)

baru-baru ni zakwan bawak balik report card utk makpak sign
exam pertengahan tahun aritu zakwan dapat no.3, alhamdulillah

zakwan takde la mintak apa-apa
sebab dia ingat janji mamaZN aritu
'no.1 je baru dapat hadiah'

mak dia sorang ni plak dah rasa kesian...
mamaZN ajak makan kat luar
zakwan jawab, 'saya dapat no. 3 je, mana boleh dapat hadiah'

alahaiii, sedih la plak!
mamaZN balas balik, 'takpe, makan kat luar tu hadiah mama sebab zakwan good masa periksa... zakwan nak makan apa nanti?

zakwan jawab, 'papa tak dapat duit dari bos papa lagi kan mama? saya nak makan fries je la'

boleh plak zakwan mintak nak makan fries je!
huhu... sebak plak rasa :(

tapi kitorang ikutkan je kemahuan zakwan

sebenarnya boleh je nak bawak pi makan kat mana-mana,
makan seafood ke, steamboat ke...
tapi zakwan ni memang jenis pilih makan
kalau kita paksa, bukan la nak meraikan dia kan?
sebab tujuan asal nak celebrate zakwan
makanya kita ikut kehendak zakwan je la

kalau ditanya banyak kali
memang zakwan akan ajak pi fastfood
tapi kebetulan,
kitorg baru je lepas makan fastfood jugak jadiknya makan fries kat kedai biasa jek la dulu...

in shaa Allah, nanti lenkali kita pi makan kat tmpt lain plak ek, zakwan...
sayang zakwan!
usaha lagi k exam akan datang! ;)

*** markah utk matematik tu cikgu silap tulis, patutnya 98, bukan 92 ^_^


p/s: weekend ni bleh la zakwan claim kat papaZN, hehe..





17 comments:

*∽ IZAN ∽* berkata...

Wah TOP 3 hebat tu!!!! well done Zakwannn! tak pee.. banyak masa lagi ... Mama Papa pun rajin bawak jenjalan kannn.. moga terus berjaya eh Zakwannn ;)

Chekgu Azrine berkata...

auntie pun suka makan fries cicah cili sos campur mayo..sedap!!

Adlin Mohamad berkata...

alamak saya janji 1 to 10 kalau dapat mama bg hadiah hehehe

congratzz zakwan no.3 ok la tu

salwana nordin @ che'wa berkata...

tahniah zakwan..cemerlang dah tu..

hadi menurun pekse aritu..akhir tahun esok kena siap2 rotan kt tangan hhhhaaaaa

sweetnya zakwan ni ye :)

Mama Idlan Irsyad berkata...

bagusnya zakwan..

fieda berkata...

wah..bgusnya dia mtk french fries je ye

lieyalatif berkata...

alahaiii sejuk perut nad...zakwan ni mmg matang dari usia die nad...tgk dari jawapan2 die pun dah leh tau dah....

tahniah zakwan...nanti dpt no 1 plak key...dpt top 3 tu pun dah kite bagus tauuuu..tahniah dari aunty lieya key...

Lily@MamaZaraZareef berkata...

bagusnya zakwan..klu zara zareef nak apa2 dan2 tu jugak die nak..kena pujuk baik2 baru sanggup tunggu pas gaji ker apa kan..huhu

Naemah Umi berkata...

Sweet plak zakwan ni...hope pasni leh dpt no.1 yeh :)

Masya berkata...

Tahniah zakwan ade subjek dpt 100, nnt dpt no.1 jgn mama pitam dia tuntuthadiah sdh.... Pandai dia amik hati mama dia nak fries je

Falsya berkata...

Congrats zakwan!!!!..bgs la zakwan nie..ingat pesan mama je no 3 xdpt adiah..hehe.,alahaiiii suweetnye lahai tanye papa dh dpt duit dr boss..ahahah..

mummy_ayu berkata...

congrats zakwan!!

mamaarifakeem berkata...

Top 3 ye zakwan, cayalah! Tahniah yang...
Alaahaai.. zakwan ... anak yg baik sangat, touching plak acik na... :'(

Ada exam juga tadika ye..baguslah...

Iela Fazielah berkata...

wah..hebat zakwan...markah penuh tu..tahniah zakwan!

QasehnyaRania berkata...

alhamdulillah.
nanti usaha lagi ye zakwan.
simple je anak mamazn ni.memahami..
touching je bila baca entry ni..

Myra Jay berkata...

Alhamdulillah tahniah ye Zakwan..
Baiknya dia tak demand yang makanan lelain :D

Nory Zoulkefle berkata...

tahniahhh zakwan...
meh aunty belanja makan french fries byk2 nak...
hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...